22 maart: ‘Nationale Pannenkoekdag’ – 7 héérlijke pannenkoekenrestaurants in Den Haag e.o.

Howdy's
Eten & drinken

Door Willemijn – Vandaag is het ‘Nationale Pannenkoekdag’, de dag waarop diverse basisschoolkinderen pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Een goed initiatief natuurlijk én een goede reden om zelf met de kinderen ook lekker te genieten van een pannenkoek. Want wie smult er nou niet van zoiets lekkers?  Ik zelf vind pannenkoeken bakken fijn. Ik maak graag een hele stapel, liefst met veel variatie. Leuk en lekker! Heb je even géén zin om zelf achter de beslagkom te gaan staan, dan hier mijn 7 tips voor een lekkere pannenkoek in Den Haag en omgeving.

7. Restaurant de Pannekoe (Leidschendam)

Dit pannenkoekenrestaurant ligt leuk, direct aan het oude sluisje van Leidschendam. Je kijkt dus uit op de Vliet. Het restaurant maakt deel uit van een keten met meerdere vestigingen ook buiten de Haagse regio. De Pannekoe heeft vanzelfsprekend een uitgebreide pannenkoekenkaart, maar ook diverse (vlees) gerechten. Handig en leuk is de grote kinderspeelhoek: daar vermaken de kids zich terwijl jezelf nog even rustig door eet. En na het eten kun je direct op de hoek bij één van de drie (!) aangrenzende ijswinkels/ snackbar afsluiten met een lekker ijsje.

Pannekoe leidschendam

6. Paviljoen Malieveld (Den Haag centrum)

Dit is zonder twijfel het best bereikbare pannenkoekenrestaurant van Den Haag. Het ligt zo ongeveer voor Den Haag CS (5 minuten lopen) direct aan het Malieveld. Hoewel het midden in de stad ligt, is er in de nabijheid toch nog best wel wat groen. Schuin achter het restaurant ligt een aardig bokkenparkje en aan de andere kant van de Utrechtse baan (5 minuten lopen) ligt het mooie Haagse bos. Het restaurant zelf heeft een groot terras (naast de aangrenzende skatebaan; leuk voor skatende kids). Voor de kinderen zijn er natuurlijk allerlei soorten pannenkoeken, maar ook diverse ander kindermenu’s. Inclusief leuke kinderverrassing!

Paviljoen-Malieveld

 5. Pannenkoekenhuis en restaurant PEX (Den Haag, Vogelwijk)

PEX is een restaurant annex pannenkoekenhuis in de ‘Bosjes van Pex’, midden in het bos dus, direct naast de Vogelwijk. In tegenstelling tot de andere vier tips is dit eigenlijk een restaurant met een uitgebreide pannenkoekenkaart, in plaats van andersom. Handig als je niet van pannenkoeken houdt. Maar als je op zoek bent naar een écht authentieke pannenkoekenboerderij, dan is deze locatie misschien niet wat je zoekt. Leuk is het er zeker wél. En de voorzieningen voor kids  zijn super. Zowel binnen (grote interne speelruimte)  als buiten (eigen speeltuin; springkussen en een leuke speeltuin in de buurt).

PEX

4. Pannenkoekenrestaurant Meijendel (Wassenaar)

Dit is een échte pannenkoekenboerderij; inclusief rood-wit geblokte tafelkleedjes en gordijntjes. En de pannenkoekenlijst is meer dan uitgebreid. Gelegen middenin het prachtige duingebied Meijendel. Een heerlijke locatie midden in de natuur. Voor kinderen is er o.a. het klim- en klauterbos (‘Monkeybos’), het Dunea bezoekerscentrum over drinkwater en een kleine speeltuin. Een locatie waar je bij mooi weer fijn naar toe kunt fietsen of gebruikt als ‘pitstop’ tijdens een wandeling door dit duingebied. Binnen is er een ‘speelhoek’. Maar tijdens mijn bezoek trof ik daar eigenlijk alleen maar kapot en incompleet oud speelgoed aan. Vooral dus een locatie om buiten van te genieten.

Meijendel

3. Howdy’s Pannenkoeken Saloon (Nootdorp)

Howdy’ Pannenkoek saloon bevindt zich boven zalencentrum ‘het Witte Paard’ en ligt vrijwel direct naast snelweg de A12 op de grens van Den Haag en Nootdorp. Howdy’s is een échte ‘saloon’ en dus geheel in ‘western style’ gedecoreerd. Bij binnenkomst word je welkom geheten door een cowboy. Howdy’s heeft een grote open keuken: je ziet hoe ze de lekkernijen vers klaar maken. Pannenkoeken worden namelijk vers bereidt op een groot gasfornuis in grote gietijzeren pannen. Hier geen automatische bakstraat, maar ouderwets bakwerk. Een echte aanrader wat ons betreft.

2. De Soete Suikerbol (Pijnacker)

Dit is in iedergeval al het pannekoekenrestaurant met de mooiste naam! Maar naast een mooie naam, bakken ze hier ook heerlijke goudbruine pannenkoeken. De Soete Suikerbol is gevestigd in een eeuwenoud monumentaal pand. De Soete Suikerbol biedt meerdere zalen met elk een eigen sfeer. Absoluut de moeite waard – bij natuurlijk mooi weer – is het prachtige terras. Ook voor kids is er genoeg te doen. Kids kunnen de dieren eten geven op de boerderij en bij mooi weer lekker buiten spelen.

1. Pannenkoekenboerderij Katwijk (Katwijk/ nabij Panbos)

Mijn persoonlijke favoriet: pannenkoekenboerderij Katwijk. Tegenover de ingang van het recreatiegebied Panbos, tussen Wassenaar en Katwijk. Van buiten en van binnen een echte ouderwetse pannenkoekenboerderij; inclusief rood-witte luiken buiten en veel ‘klassiek bruin’ binnen. Voor de kinderen is er een vijvertje met echte vissen (binnen!), een kleine kabouterhoek en een prachtige verzameling koeienartikelen. Een plek waar ik – na een wandeling door het mooie Panbos – graag neerstrijk voor koffie of een pannenkoek. Eet smakelijk!

Pannenkoeken panbos

Pannenkoeken panbos kabouterhoek

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

22 maart: ‘Nationale Pannenkoekdag’ – 7 héérlijke pannenkoekenrestaurants in Den Haag e.o.

Pannenkoekenboerderij Katwijk, Wassenaarseweg, Katwijk aan Zee, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart