Parkoers – voor een relaxte lunch in het Zuiderpark

Parkoers Zuiderpark (6)
Eten & drinken

Door Willemijn – Laatst hebben wij een dagje Zuiderpark gedaan. En naast de leuke speeltuinen, het verrassend mooie park, het Zuiderparktheater en de ouderwetse treintjes heeft het Zuiderpark ons ook verbaasd met een gezellige en kindvriendelijke horeca, namelijk Parkoers.

Kinderen zijn zeer welkom

Parkoers is een nieuwe horeca voor koffie, brunch en lunch. Je komt de zaak binnen via een klein terras, beschut onder de bomen. En ook binnen waan je je, volgens mijn kids, in de jungle. Boven je hoofd hangen namelijk plantenbakken met hangende planten. Ook vallen de gezellige ronde zitjes en de lange leestafel direct op. Maar waar de kinderen vooral blij mee waren wat het fijne speelhoekje net naast de ingang. Eigenlijk is dit een heel handige plek, want zowel vanaf het terras als vanuit binnen kun je zicht houden op de kinderen. Ook het personeel is heel open en vriendelijk naar kinderen. De twee jongsten mochten hun treintje ook buiten gebruiken en de oudste werd uitgenodigd om zelf eens achter de bar te kijken waar zijn appelsap vandaan kwam. Bij Parkoers vinden ze het duidelijk leuk als er kinderen zijn, waardoor dit zéker een Ranja en Rosé locatie is.

Parkoers Zuiderpark (5)

Dadeltaartjes en lunchboxes

Op de lunchkaart staan niet heel veel, maar wel heel lekkere gerechten. Zo hebben ze verschillende salades, tosti’s en stevig belegde broodjes. Maar ook de zelfgemaakte taartjes zijn om te smullen. Ik koos voor een dadeltaartje en die was echt fantastisch. Daarnaast bieden ze voor de kinderen niet alleen lekkere pancakes, maar ook leuke en gezonde lunchboxen. Je kunt ze gewoon bij Parkoers opeten en -drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om de box mee te nemen naar het park om lekker te picknicken. In de box zitten twee belegde boterhammen, een flesje biologische appelsap, een appeltje en zo’n stukje heerlijke dadelcake.

Parkoers Zuiderpark (2)

Parkoers is duurzaam

De producten die Parkoers gebruikt zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden en komen bij voorkeur van de buren uit het Zuiderpark. En om duurzaam te kunnen ondernemen moet je verder denken dan alleen waar je producten vandaan komen. Je ziet het ook terug in het gebruik van het verpakkingsmateriaal: geen thee in heel sjieke doosjes, maar los uit een rozet of een suikerpotje in plaats van suikerzakjes. Maar wat vooral belangrijk is dat het personeel bij Parkoers de kans krijgt om werkervaring op te doen. Hier kunnen mensen met een arbeidsbeperking aan de slag, zijn ze op een prettige manier aan het werk en verdienen ze hun eigen geld.

Parkoers Zuiderpark (7)

Win een van de twee lunchbonnen twv €25,-

Wij vonden Parkoers echt een aanwinst voor het Zuiderpark. Want hier kun je heerlijk zitten, genieten, lunchen, spelen en koffie drinken! Wil jij ook eens kennismaken met deze fijne plek? Dat kan! Want Ranja en Rosé mag twee gezinnen blij maken met een lunchbon ter waarde van 25 euro. Wil jij winnen? Like dan de Ranja en Rosé Facebookpagina en laat onder de posting weten dat jij wel wilt lunchen bij Parkoers. Ranja en Rosé laat donderdag 6 juli weten wie er gewonnen hebben.

Parkoers Zuiderpark (1)

PS. Wist je al dat je dit weekend de zomervakantie goed kunt laten beginnen? Want in het Zuiderpark kun je gaan kamperen op een echte stadscamping. En als je geen zin hebt in oploskoffie van je gasbrander, dan heb je extra goede reden om bij Parkoers te gaan genieten.

Delen:


Bekijk op kaart

Parkoers – voor een relaxte lunch in het Zuiderpark

Marie Heinenweg 3, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart