PEX: zeer kindvriendelijk restaurant én pannenkoekenhuis in het bos

PEX
Eten & drinken

Door Bernard – Ken je de ‘Bosjes van Pex’? Het is een bos- en natuurgebied tussen de Sportlaan/ Vogelwijk en de Laan van Meerdervoort. En het bos dankt zijn naam aan de boerenfamilie Pex, die er decennia lang woonde. Zelf ben ik tal van keren langs de Bosjes van Pex gefietst – maar ik ben er nog nooit naar ‘binnen’ gewandeld. Tot afgelopen weekend. Terug van het strand besloten we er eens te gaan kijken. Dat bleek een gelukstreffer!

PEX

Sportverenigingen en speeltuin

De reden om het park eens binnen te gaan was het enthousiaste gejuich van één van de sportvelden. In de Bosjes van Pex blijken diverse Haagse sportverenigingen hun thuisbasis te hebben. Er is o.a. een tenniscomplex, een korfbalclub en een grote voetbal- en hockeyvereniging. Dit maakt dat er veel sportieve bedrijvigheid is in de Bosjes van Pex. Ook ligt er een hele aardige speeltuin in de Bosjes van Pex: heerlijk voor de kinderen. Inclusief leuke picknicktafels om fijn neer te ploffen met iets lekkers van thuis, terwijl de kinderen spelen.

Kindvriendelijk restaurant en pannenkoekenhuis PEX

Omdat wij niets ‘lekkers van thuis’ bij ons hadden – besloten we onszelf en de kinderen te trakteren bij PEX, het restaurant en pannenkoekenhuis in de Bosjes van Pex. Een erg fijne plek voor ouders en kids. Voor het grote terras ligt een omhekt speeltuintje, waar peuters en kleuters lekker spelen, zonder dat ze er van door kunnen. Ook is er een groot luchtkussen voor de iets oudere kinderen. En in het restaurant hebben heeft PEX een enorme speelkamer (genaamd ‘het Vossenhol’) waar de kinderen zich – bij minder weer – prima kunnen vermaken. Deze speelmogelijkheden, de kindvriendelijke kaart (met natuurlijk veel pannenkoeken) en de iets verderop gelegen grote speeltuin maken PEX én de Bosjes van Pex een fijne plek om met de kinderen naar toe te gaan.

 

PEX

PEX

PEX binnen

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

PEX: zeer kindvriendelijk restaurant én pannenkoekenhuis in het bos

Restaurant PEX, Evert Wijtemaweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart