Schevenings visje bij Simonis

Eten & drinken

Hier in huis hebben we helaas niet de allerbeste eters, maar vis vinden ze alle    drie heerlijk. Zodra dit op hun bordjes ligt gaat alles op. En welke vis maakt eigenlijk ook niet zo heel veel uit. Van een lekker makkelijk stukje pangafilet tot een forel met kop, vel en graten. Het gaat er allemaal in. En dat vinden wij natuurlijk heel fijn. Af en toe een visje op de boulevard of in de Scheveningse haven kan zeker rekenen op groot gejuich.

Nummer 1 in AD haring test

Voor vis is Simonis in Scheveningen een waar begrip. Simonis ligt aan de eerste binnenhaven en kijkt niet uit over bootjes wat je bij een haven wel verwacht, maar tegen een betonnen gebouw van de visafslag. En ondanks deze weinig romantische setting is het hier van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds elke dag druk. Zowel in de winkel (die overigens al om 7 uur zijn deuren opent) als in het restaurant is het een komen en gaan. Mensen komen uiteraard voor de kwaliteit van de vis, met onder andere een nummer 1 positie in de AD haring test 2016, maar zeker ook voor de nog altijd Scheveningse sfeer.

2016-10-02-17-14-112016-10-02-17-49-08

Let op je nummertje

Het restaurant houdt een beetje in het midden tussen selfservice en bediening. Bij binnenkomst wordt je bestelling aan de balie opgenomen en moet je gelijk betalen. De dames houden niet van treuzelaars, dus zorg dat je weet wat het gaat worden. Daarna kun je bij de bar je drankjes halen en sausjes ‘pompen’ (wat kinderen heel leuk vinden) en een tafeltje zoeken. Zodra je nummer wordt omgeroepen is het de bedoeling dat je even zwaait, dan brengen ze het aan de tafel. En dan? Is het smikkelen geblazen en zitten wij en de kinderen te genieten van een heerlijk visje.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Schevenings visje bij Simonis

Simonis, Visafslagweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart