Een ‘kids high tea’ in ’t Haagsch Snoephuis: lekkerder wordt het niet

Eten & drinken

Door Eelke -Afgelopen weekend moest ik er aan geloven: mijn kinderen mochten allebei 1 dag de baas zijn. Mijn zoon koos voor een dagje Duinrell, afgesloten met pannenkoeken en een kussengevecht. Mijn dochter wilde de dag beginnen met ochtendgymnastiek (vraag me niet waarom!) en daarna een high tea. Het was niet makkelijk om een geschikte locatie te vinden voor een high tea voor kinderen. Maar het is gelukt… En hoe!

Trekdrop, spekjes, toverballen en chocola

De meeste restaurant serveren, in de ogen van mijn kinderen, toch al snel te culinaire hapjes. Na heel wat ge-Google, kwam ik uit bij het ‘t Haagsch Snoephuis. Een snoepwinkeltje waar ik wekelijks langs loop, maar gek genoeg nog nooit binnen ben geweest. Bij binnenkomst keken de kinderen hun ogen uit. Deze snoepwinkel is dan ook niet voor niets verkozen tot ‘Beste snoepwinkel van Den Haag’. Ik waan me even ‘Roald Dahl’s Willy Wonka‘: overal zie ik de heerlijkste chocolade, de langste trekdroppen, de schuimigste spekken en de lekkerste en meest fel gekleurde toverballen. Het water loopt de kids én mij in de mond.

Petit restaurant boven de shop

We worden hartelijk ontvangen door een van de twee eigenaren en het is duidelijk dat hij er ook zin in heeft! We mogen mee naar boven waar een lief, schattig mini-restaurantje is gebouwd. Onze vrolijk gedekte tafel heeft uitzicht op de Fred en daarop staat een etagère met snoep en chocola. Na enige tijd komt de eigenaar, die ondertussen vrolijk babbelt en er op los vraagt, boven met een plank vol heerlijkheden: mini-worstenbroodjes, muffins, tosti’s, donuts, wraps, chips en natuurlijk diverse heerlijke snoepjes en andere zoetigheden. En omdat de karaf met ranja al snel op is, krijgen we meteen een nieuwe. Als we eigenlijk al aan onze suikertaks zitten, volgt er nog een toetje van chocolade-fondue met spekjes, lange vingers en banaan. Wow! Dit kunnen we natuurlijk niet weerstaan. Na anderhalf uur staan we weer buiten. Wat een feest was dat! ’t Haags Snoephuis was de afgelopen anderhalf uur voor mijn kids even ‘het paradijs’ op aarde. Nu tandenpoetsen!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Een ‘kids high tea’ in ’t Haagsch Snoephuis: lekkerder wordt het niet

't Haagsch Snoephuis v.o.f., Frederik Hendriklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart