Heel veel lekkers en fijn spelen bij The UPSIDE Café

UPSIDE Café
Eten & drinken

Door Willemijn – Het Benoordenhout, bekend van landgoed Clingendael en de wat grotere Haagse huizen, heeft mij de afgelopen maanden al een aantal keer verbaasd. Want wat ooit een beetje saaie ‘luxe wijk’ was, is nu een heel gezellig deel van de stad aan het worden. Park Clingendael is natuurlijk al jaren een echte trekpleister, vooral in een zonnig weekend kan het hier heel druk zijn. Maar ik raad je aan om een bezoekje aan Park Clingendael ook eens te combineren met een wandeling over het Hoytemaplein en de Weissenbruchstraat. Want in deze twee straten vind je tegenwoordig leuke winkels en fijne horeca. En zo ontdekte ik hier ook The UPSIDE Café.

UPSIDE Café

Ongedwongen en gezellig

The UPSIDE Café is kindvriendelijke koffie- en lunchplek in de Weissenbruchstraat. Zoals de naam van de zaak misschien al doet vermoeden werken bij The UPSIDE Café mensen met het Syndroom van Down. Deze medewerkers runnen eigenlijk de hele zaak: van het opnemen van de bestellingen, het brengen van de koffie, het opmaken van de borden en het gezellig te woord staan van de gasten. En dat doen ze super goed en met heel veel trots. Zo kreeg ik een koffie verkeerd gepresenteerd met een gezichtje in het melkschuim. De medewerker vertelde dat hij sinds kort zelf koffie kan zetten en het liefst gezichtjes maakt in de bestelling. En als je weet dat iemand zó zijn best heeft gedaan, dan smaakt je koffie toch nog lekkerder dan hij al is?

UPSIDE Café

UPSIDE Café

Ranja voor de kids

Kinderen zijn zeer welkom en er wordt goed aan hen gedacht. Ik was met de twee jongsten en die hebben fijn gespeeld in de speelhoek, met keukentje, boekjes, kleurhoek en voldoende ruimte. Ook op de kaart staan goed geprijsde kindergerechten en buiten de Fristi, Chocomel en appelsap kun je een glas ranja bestellen. Dat is natuurlijk super. Ook voor jezelf is het een fijne plek. Door de lange leestafel met een grote variatie aan recent uitgegeven tijdschriften kun je hier heerlijk zitten voor een koffie met een gezichtje, een lekkere thee, heerlijke appeltaart en zelfgebakken brownies. En of je nu komt voor een snelle koffie of dat je kiest voor een uitgebreide lunch van verse producten, ik weet zeker dat je stralend en zeer gastvrij wordt ontvangen door deze fantastische medewerkers.

UPSIDE Café

UPSIDE Café

Twee vestigingen

Naast The UPSIDE Café vestiging in Benoordenhout, vind je ook een vestiging op de Thomsonlaan. Net als in Benoordenhout werken hier medewerkers met een verstandelijke beperking, veelal het syndroom van Down. Hoewel dit restaurant in de Bomenbuurt op een wat drukker punt ligt, is de uitstraling en sfeer identiek aan de vestiging in Benoordenhout.

UPSIDE Café

Gebruik je Hofpas bij The UPSIDE Café

Ben je bij The UPSIDE Café, gebruik dan je Hofpas. Bij een broodje of salade ontvang je gratis een glas verse jus d’orange of sapje van de dag, ter waarde van €3,50. Dat is toch extra lekker? Het voordeel geldt in beide vestigingen (Weissenbruchstraat in het Benoordenhout en op de Thomsonlaan in de Bomenbuurt). En heb je nog geen Hofpas? Vraag hem dan gratis aan.

UPSIDE Café

Delen:


Bekijk op kaart

Heel veel lekkers en fijn spelen bij The UPSIDE Café

the UPSIDE cafe Weissenbruchstraat, Weissenbruchstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart