Kindvriendelijk uit eten bij Van Kinsbergen – tijdens de ‘Lazy Sunday’

Van Kinsbergen
Eten & drinken

 Door Willemijn – Afgelopen weekend ging ik met mijn gezin eten bij Gastropub Van Kinsbergen, aan het Prins Hendrikplein in Den Haag. Ik kende Van Kinsbergen al van enkele terrasbezoekjes afgelopen zomer. Omdat dat toen erg goed beviel, besloot ik er afgelopen zondag te gaan eten met mijn kids. Dat bleek een voltreffer! Niet alleen voor ouders, maar ook voor kids. Want toen we binnenkwamen startte nét de dj met het draaien van plaatjes tijdens de ‘lazy Sunday’…

Van Kinsbergen buiten

Bebaarde zeeheld

Van Kinsbergen is gevestigd in een statig pand aan het Prins Hendrikplein. Als oud bewoner van deze wijk weet ik dat dit pand ooit dienst deed als postkantoor. Daar is echter niets meer van te zien. Het is een prachtig grandcafé: mooie houten tafels; prachtige lampen en verlichting en een aantrekkelijke grote en mooi vormgegeven bar lokken je naar binnen. Door de grote ramen valt veel licht in het ruime pand. Er zijn verschillende tafels en zitjes: een grote uitnodigende leestafel, hoge barkrukmeubels maar ook gezellige lage knusse zitjes. Her en der in het restaurant hangen schilderijen met daarop een rijk bebaarde zeeman: Van Kinsbergen in eigen persoon. Het restaurant Van Kinsbergen restaurant is namelijk vernoemd naar deze Nederlandse zeeheld van weleer. En natuurlijk vind je om de hoek ook de van Kinsbergenstraat.

Van Kinsbergen binnen

Grandcafé en Gastropub

Wij nemen plaats bij het raam en genieten van het uitzicht op het mooie Prins Hendrikplein en de jazzy deuntjes van de dj, naast ons. Maar Van Kinsbergen is veel meer dan een grandcafé: het is een vooral ook een ‘gastro-pub’. Misschien associeer je Pubs wel met de Engelse donkerbruine cafés, waar kinderen veelal niet welkom zijn, en ‘belegen’ stamgasten bevolken de bar en genieten van de ouderwetse typisch Britse keuken. Niet echt een succes…In Londen zie je echter dat deze ouderwetse pubs plaats maken voor iets nieuws: zogenaamde gastro-pubs. Dit zijn mooie frisse pubs in een nieuw decor, met frisse kleuren, lekker eten. De ruime keus aan biertjes is bij deze nieuwe pubs wel overeind gebleven. Zo’n fijne nieuwe pub is Van Kinsbergen dus ook. Met die uitgebreide  keuze in drankjes (Van Kinsbergen brouwt zélfs zijn eigen bier) en bovenal verrassend goed en betaalbaar borrelen en dineren. Na een avondje uiteten bij Van Kinsbergen kan ik concluderen dat deze opzet bij Van Kinsbergen geslaagd is.

Van Kinsbergen inrichting

DJ

Relaxte sfeer

Eten met kinderen is altijd een uitdaging. Enerzijds wil je ze rustig aan tafel hebben zitten. Anderzijds zijn het kinderen en hebben ze ook wat vermaak nodig. Beide is bij Van Kinsbergen geen punt. Bij binnenkomst worden we door medewerker Sander vriendelijk gewezen op een stapel spelletjes in het restaurant. Dat is fijn, maar ook gezellig, want al snel zitten mijn kinderen rustig een kaartspelletje te doen. Ook de kindermenu’s zijn prima: een ‘mac and cheese’ voor de kleinste bezoekers (voor kids tot vijf jaar oud) voor maar vijf euro, of één van de andere drie kindermenu’s voor de wat oudere jonge gasten. Terwijl de kids het naar hun zin hebben, genieten ook wij van ons drankje en de live jazzy deuntjes. De sfeer is daarmee ongedwongen en relaxt. Wanneer het eten vervolgens komt zijn de kinderen happy: de kindermenu’s vallen duidelijk in de smaak. De spareribs voor de jongens zijn heerlijk en onze dochter heeft de kipstukjes gekozen. Die zijn zelfgemaakt van echte kipfilet en daarmee dus veel lekkerder dan de bekende nuggets.  De kids smullen – en dat begrijp ik, want het is duidelijk met zorg bereid. En ook wij genieten van onze keuze: ‘roasted chicken’ en de beroemde ‘Van Kinsbergen burger’.  Bij Van Kinsbergen eet je met je gezin lekker, betaalbaar én in een relaxte en ongedwongen sfeer. Een echte Ranja en Rosé topper voor kids en ouders.

spelletjes

Van Kinsbergen eten 2

van Kinsbergen

Delen:


Bekijk op kaart

Kindvriendelijk uit eten bij Van Kinsbergen – tijdens de ‘Lazy Sunday’

Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen, Prins Hendrikplein, Den Haag, Reino dos Países Baixos

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart