Lunchen bij de bakker – in het ‘Bakery Café’ van Van Maanen (Delft)

Eten & drinken

Door Willemijn – Waar haal jij je brood? Bij de supermarkt, op de markt of toch bij de bakker. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik het meestal gewoon bij de supermarkt haal. Door tijdgebrek lukt de bakker meestal niet. Sinds mijn kennismaking afgelopen week met het concept ‘Bakery café’ van Bakkerij Van Maanen, heb ik me voorgenomen toch maar eens wat vaker brood te kopen bij de bakker. Want dat is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg leuk.

Een bakker belevenis winkel

De Bakkerij van Van Maanen in het centrum van Delft is niet zomaar een bakkerswinkel. Het is een enorme bakkerij, winkel en horeca in één. En dat alles loopt speels  in elkaar over. Bij binnenkomst zie je links een grote uitgebreide bakkerij met allerlei soorten brood en banket. De keuze is overweldigend. In het midden van het immense – maar zeer sfeervolle – pand tref je een winkel met allerlei etenswaar (bijzondere soorten jam, sapjes, koffie, etc) en cadeauartikelen die je bij de gewone bakker niet vindt. Leuk om te kijken en jezelf te laten verrassen. Maar dit is slechts de helft van het pand. Want bij deze bakker kun je ook uitgebreid ontbijten, lunchen of zelfs bescheiden warm eten.

Bakery Café

Aan de rechterkant van de ingang tref je een hele grote en mooi ingerichte horeca. Er zijn tientallen zitjes in allerlei variaties. Van leuke tafeltjes voor stelletjes of vrienden/ vriendinnen, tot en met ronde grote zitjes voor het hele gezin. De kaart is zeer uitgebreid en bevat – natuurlijk – heel veel lekkere verse artikelen uit de eigen bakkerij. Maar ook zijn er allerlei andere koude en warme lekkernijen, voor vrijwel alle momenten van de dag, Wij genoten er van een lekkere lunch en enkele bakkers zoetigheden. Met uitzicht op de gracht in Delft een heerlijke plek voor een fijne stop. En op weg naar buiten kocht ik meteen een brood voor de volgende dag. Het Bakery Café van Van Maanen, ik vind het wel wat. En trouwens: op de Fred in het Statenkwartier zit er ook één. Iets minder groot dan in Delft, maar ook zeker de moeite waard.

Dit is geen gesponsord bericht. We waren afgelopen weekend in Delft. de lunch hebben we dus ook gewoon zelf betaald. 

Delen:


Bekijk op kaart

Lunchen bij de bakker – in het ‘Bakery Café’ van Van Maanen (Delft)

Hippolytusbuurt 3, 2611 HM Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart