Vapiano Den Haag: pizza en pasta met de kids

Eten & drinken

Door Willemijn – Afgelopen week bezochten we Pathé Buitenhof. Omdat de film rond etenstijd was afgelopen, besloot ik nog even met de kinderen in de stad een hapje te eten.. Hoewel de McDonald’s lokte koos ik voor Vapiano’s: hier kun je Italiaans eten (onder meer pizza, lasagne, pasta en risotto): een gezonde maaltijd voor een leuke prijs. Vapiano’s zelf kende ik al uit het buitenland. Raar genoeg was ik in deze Haagse vestiging – die er toch al een aantal jaren zit – niet eerder geweest.

Zelfservice, maar dan anders

Eten bij Vapiano’s werkt zoals je misschien weet een beetje anders dan een gewoon restaurant. Bij binnenkomst ontvang je een pasje waarmee je bestelt. Dit bestellen doe je zélf bij een counter. Op basis van een menukaart kies je hier een maaltijd na keuze; waar na een chef het live voor je klaar maakt. Terwijl jouw pasta, pizza of bijvoorbeeld salade wordt bereid moet je even wachten. Zodra het klaar is; neem je je eigen bestelling zélf mee naar één van de vele tafels en geniet je daar met je tafelgenoten van het bestelde eten. Afrekenen doe je aan het einde van je bezoek. De bestelde gerechten en drankjes worden tijdens het bestellen direct op je Vapiano’s kaartje bijgeschreven. Deze betaal je af bij kassa bij de deur.

Handig voor kinderen – maar niet ideaal

De Vapiano’s restaurants zijn op het eerste gezicht ideaal voor het eten met je gezin. De prijzen zijn laag; er is veel keuze; er zijn diverse aantrekkelijk geprijsde kindermenu’s (€ 3,95). Ook is Vapiano’s Den Haag groot en hangt er een ongedwongen sfeer. Je kunt er dus prima gaan zitten met je kinderen; ook als deze wat moeite hebben met heel lang stil zitten. Toch zijn er ook wel een paar nadelen. Bij Vapiano’s bestel je pizza; pasta en salade’s elk in een aparte rij. Als je – zoals in ons geval – van elk van deze maaltijden er één of meer nodig hebt; dan moet je dus drie keer in de rij staan. Ondertussen zitten je kids zonder ouders aan tafel. Hopelijk gaat dat goed. En ls je dan al je eten eindelijk hebt – is de kans groot dat het niet tegelijkertijd gekomen is en je dus niet allemaal op hetzelfde moment start met eten. De pizza van mijn dochter was bijvoorbeeld veel later gereed dan de pasta bolognese. Of – bij wachten op elkaar – geniet de eerste van een koude ‘warme’ maaltijd.

Kies je moment

De door ons gekozen Italiaanse maaltijden waren erg lekker. En ook de pizza in de vorm van een beer, maakte het lange wachten meer dan goed. Onze conclusie na een avondje Vapiano’s: hier eet je leuk en goedkoop met je gezin. Maar kies je moment zorgvuldig! Ga liever niet in het weekend – maar op een rustiger moment.

 

Ranja en Rosé krijgt geen geld voor deze posting. We betaalden ons eten zelf.

Delen:


Bekijk op kaart

Vapiano Den Haag: pizza en pasta met de kids

Vapiano Den Haag, Buitenhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart