Tips voor een betoverende start van de herfstvakantie!

Herfstvakantie

De herfstvakantie is begonnen. Er is heel veel te doen in en om Den Haag.  Kiezen is dus moeilijk.  De leukste tips voor dit weekend en de komende dagen vind je hieronder. Heel veel plezier en een fijne herfstvakantie gewenst! Wil je weten wat wij deze vakantie doen? Volg mij dan op de ranja en rosé Instagrampagina.

Deze herfstvakantie

De Betovering: kunst voor kids (Diverse locaties in Den Haag)

Dit weekend barst festival de betovering los. Hét grote kunst- en cultuurfestival in en Den Haag voor kids met ruim 550 (!!) voorstellingen, films en workshops en straattheaters (zie hierna)  in theaters, bibliotheken musea en op straat. De keuze is overweldigend. Om je vingers bij af te likken. Op de speciale betoveringspagina van ranja en rosé lees je onze top-tips van dit festival.

logo-de-betovering

De Betovering: ook buiten op straat (Diverse winkelstraten centrum Den Haag)

De Betovering zie je niet alleen binnen in diverse theaters en bioscopen; maar ook ‘gewoon’ buiten op straat. En dan kan heel verrassend uitpakken. Wat dacht je van een fietsende olifant of een rij bijzondere robots? Je ziet ze de komende dagen in het centrum van Den Haag,

Praktisch: Check de site van de Betovering voor het exacte schema.

Kastanjerrr – Kunst & Cultuur voor kids (Leiden)

Ook de Schouwburg in Leiden heeft sinds kort een ‘eigen’ kunst en cultuurfestival. Daar kun je komende week naar Kastanjerrr, een festival voor kinderen van 4-12 jaar oud. Het wordt een herfstachtige beestenboel, met veel dieren en kastanjerrrs. Verkleden, schminken, workshops en nog meer. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er voorstellingen te zien in de Leidse Schouwburg met leuke randprogrammering. Kom verkleed als dier en laat je verassen! Vrijdag is de workshopdag met leuke workshops

Japanse Tuin (Clingendael) – laatste week

Ook dit weekend kun je genieten van de mooiste en grootste Japanse tuin van Nederland. In het prachtige park Clingendael. De tuin is na dit weekend nog slechts 1 week open.. Je kunt genieten van de mooiste herfstpracht, een serene sfeer (op de rustiger momenten) en een lekkere wandeling. Vind jij die kabouter op een mooie rode paddenstoel?.

Praktisch: De ingang van Park Clingendael vind je aan de Wassenaarseweg in Den Haag bij de Laan van Clingendael. De tuin ligt midden in het park. Je kunt hier alleen lopend komen. In de tuin zijn buggy’s en kinderwagens niet toegestaan.

Dino’s in Duinrell (Wassenaar)

Je las er deze misschien al over op ranja en rosé deze herfstvakantie zijn er 21 dino´s losgelaten in Duinrell. Jij kunt op onderzoek om ze allemaal te vinden. De dino´s vind je de gehele herfstvakantie (tot 1 november) in Duinrell. Maar pas op…. ze zijn gevaarlijk.

Dino's in Duinrell

Club Lourdes aan Zee in Scheveningen

Wil je theater zien op een bijzondere locatie? Dat kan bij Club Lourdes aan Zee. In de Scheveningse Lourdeskerk kun je genieten van verschillende voorstellingen. Zo zie je dinsdag de Amsterdam Magic Show (8+), of woensdag de voorstelling Camouflage (5+). Kaarten bestel je online.

Herfstvakantie in Archeon (Alphen aan de Rijn)

Tijdens de herfstvakantie is er in Archeon van alles te doen. Ontdek de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Doe mee met het zwaardvechten, boogschieten of maak vuur met een touwtje of een kaars van bijenwas. Word een echte Romein en doe mee met het exerceren en maak de mooiste fibula voor in je sjaal. Geniet aan het einde van de dag van de gladiatoren en kies je favoriete gladiator. Dit weekend zijn er speciale Riddergevechten! Let op! Dit is alleen zaterdag en zondag. Vanaf volgende week wordt het park omgetoverd voor de Creepy Nights en dat is best wel heftig voor de kinderen.

ÖTZI the Iceman

Vorige week oepnde in Museon de nieue tentoonstelling ‘ÖTZI the Iceman’. De tentoonstelling ÖTZI The Iceman begint op de plaats delict: de vondst van het lichaam. Als echte rechercheurs mogen de kinderen (en desgewenst de ouders ook) een witte jas aan doen en de plaats des onheils bezoeken: een besneeuwde bergtop. Je doet sporen onderzoek, analyseert zijn lichaam (van binnen en buiten), de vindplaats en de omgeving. Om je hierbij te helpen heeft het Museon twee leuke interactieve speurtochten ontwikkeld. De ene is voor wat jongere kinderen, de andere is voor wat oudere kids. Leuk zijn ze allebei. Ga op onzerzoek en vindt het ware verhaal achter ÖTZI.

Praktisch: het Museon is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.

Speurtocht Meijendel (Wassenaar)

Kom op verkenning in Meijendel tijdens de herfstvakantie. Ontdek de bomen van het bos en hun bijbehorende bladeren, vruchten en leer welke dieren daarvan smikkelen. En wie weet, misschien ontmoet je de hoofdrolspelers in deze speurtocht wel in het echt. Of bezoek de speciale Duincampus.

Duincampus

Heel veel leuke films (Diverse locaties)

Deze vakantie zijn er tal van leuke films te zien in diverse theaters in Den Haag. Via de Betovering kun je bijvoorbeeld naar Molly Monster, Solan & Ludwig of De Raker – gerommel in de Ruimte.  Drie heerlijke kinderfilms die de hele week te zien zijn. Of ga naar de mini-bioscoop: ‘In de Ruimte  in eveneens het  Filmhuis Den Haag. Tijdens Festival de Betovering is de gratis mini-bioscoop in het Filmhuis te vinden in studio A. Hier geniet je continue van de leukste ‘ruimtefilms. Alle filmpjes hebben ‘de Ruimte’ als thema en zijn geschikt voor kinderen. De toegang is gratis. De voorstelling is doorlopend van 10-16 uur.

Zin in een overweldigende filmervaring? bezoek dan ‘Superpower Dogs’, of bijvoorbeeld de nieuwe film over Wildlife in Canada. Deze heerlijke film over super honden draait in Omniversum. Wij zagen hem reeds en genoten. En ook in Pathé Den haag zie je diverse leuke kinderfilms. Zo gingen wij recentelijk naar Shaun het Schaap. Een absolute aanrader volgens mijn kinderen.

TOTEM van CIRQUE DU SOLEIL

Wil je de herfstvakantie bijzonder starten? Op het Malieveld staat sinds vorige week een enorme witte tent. De tent van CIRQUE DU SOLEIL. Hier kun je de voorstelling TOTEM gaan zien. Wij hebben de voorstelling al gezien en die is echt schitterend. Prachtige acrobatiek, fantastische kostuums, muziek, licht: alles klopt. Mocht je een écht feestelijk uitje willen dit weekend, dan is CIRQUE DU SOLEIL zeker een aanrader.

Delftse Maakweken in het Poptapark

In het Delftse Poptapark kun je deze week creatieve dingen komen doen. Er is theater om te maken, theater om te zien. Je kunt meedoen in een circusatelier of genieten van Griekse Mythologie. Iedereen is welkom, maar aanmelden is wel noodzakelijk om deel te nemen.

Ezelsei bij Kooman’s Poppentheater

In Kooman’s Poppentheater kun je weer de voorstelling, namelijk Ezelsei zien. In deze voorstelling ontmoet je een rondreizende schilderes. Zij wil een schilderij maken van het mooie graslandschap. Het waait hard. Ze raakt alles kwijt: haar schildersezel, penselen en inspiratie. In het hoge gras is Wasco de Wasbeer op zoek naar materiaal voor zijn boomhut. Maar in plaats van planken of touw vindt hij een verdwaalde ezel. Wat doet dat leuke beest hier? In de boomhut blijkt dat Max de Mol een wonderlijk ei heeft gevonden. Een Ezelsei! Zou er echt een ezeltje uit komen? En komt dat schilderij ooit af? Wij hebben de voorstelling al gezien en ook Ezelsei is weer een aanrader!

Praktisch: Het Ezelsei is vandaag om 14.30 (uitverkocht)  uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. Voor de voorstellingen op maandag en dinsdag zijn nog kaarten te koop. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Parapluvogel

Naar Madurodam voor een klein prijsje (50% korting herfstvakantie)

Bezoek deze herfstvakantie Madurodam. Alleen deze vakantie kun je het park in met 50% korting. Pak dus deze kans om extra voordelig een bezoek te brengen aan WaterWolf, Nieuw Amsterdam of Zo Groot is Oranje!  Om de korting te gebruiken koop je tickets in de online shop en gebruik je als actiecode: HERFSTMADURODAM19.

Madurodam

Maker Week in Science Centre Delft

De dagen worden donkerder en buiten wordt het kouder. Dus… tijd om leuke dingen te  doen.  Heb je nog geen plannen? Kom dan gezellig naar het Science Centre Delft. De hele week krijg je bij de mogelijkheid om de meest toffe dingen in elkaar te zetten. Zo kun je wwn birdcube maken, meedoen aan een Err0 workshop, door een microscoop kijken en nog veel meer. Op de website van het museum vind je alle workshops en op welke dagen je wat kunt komen knutselen.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Op het moment van publicatie waren er nog kaarten beschikbaar voor alle voorstellingen.

De foto gebruikt in de opening van dit artikel is gemaakt door De Betovering. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart