Vakantiepret bij Filmhuis Den Haag: leuke kinderfilms deze kerstvakantie

Door Willemijn – Deze kerstvakantie heeft Filmhuis Den Haag een speciaal programma samengesteld van leuke familie- en kinderfilms. Het zijn films voor verschillende leeftijdsgroepen, waardoor er voor ieder wat wils is. Bekijk hier de ranja en rosé Filmhuis tips voor deze kerst.

Buurman & Buurman Experimenteren er op los (AL, 60+ minuten)

De twee handige Buurmannen Pat & Mat zijn natuurlijk standaard een succes. Wie vindt ze nou niet leuk. Ook deze keer gaan de doe-het-zelvers aan de slag in en om het huis. In verschillende losse filmjes (het is dus géén integrale lange film!) lossen de creatieve buurmannen diverse huis-tuin-en-keuken problemen op. Elk op een originele en verrassende manier. Zo wordt een vieze auto niet schoon gemaakt met een emmertje sop, maar bouwen de twee handige heren een complete autowasstraat, helemaal eigenhandig met bezems, shampoo en al het andere wat thuis voorhanden is. Lachen verzekerd; maar of de auto er nou ,ooier op wordt…

Spookuil (AL, 95+ minuten)

Deze bijzondere film uit Estland vertelt het kerstverhaal van Eia, een meisje van negen jaar met twee lieve, maar drukke ouders. Eia’s vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Eia’s  moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens. Eia mist haar familie. Als plotseling blijkt dat haar ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar kerstvakantie door bij haar grootvader. Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had….

Ailo, het dappere rendier (6+ jaar, 86+ minuten)

Als jij en je kids houden van mooi gefilmde documentaires over dieren of fan zijn van reispro Floortje Dessing (de voiceover in deze film) bezoek dan deze kerstvakantie Ailo. Aïlo is een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Aïlo heeft na zijn geboorte maar heel weinig tijd om te overleven. Hij moet in vijf minuten opstaan en leren lopen om zijn moeder te volgen. Samen met de kudde rendieren reizen ze duizenden kilometers om grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. Maar het is ook rennen geblazen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit. Een spannend en vertederende film in één, met zoals gezegd prachtige beelden van een besneeuw sprookjesachtig Lapland.

De Beroemde bereninvasie van Sicilië (6+, 82 minuten)

Een prachtige, bijzondere animatiefilm naar het mooie kinderboek over de ‘Bereninvasie van Sicilie’. Een film met een afwijkende tekenstijl maar vooral ook een prachtig en leuk verhaal. Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt vader Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Spannende ontmoetingen volgen met o.a. een on betrouwbare tovenaar, een zeemonster en een sluwe mensenkoning. Deze ontmoetingen maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar zoon Tonio te zoeken. Maar vader Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen….

Begin of eindig je film met iets lekkers in het restaurant van het Filmhuis

Naast een leuke film geniet je bij het Filmhuis van het leuke restaurant. Voor of na de film geniet je hier van een derankje met iets lekkers. Voor de kids is er een leuk speelhoekje. Een fijne start of einde van een film bij het Filmhuis Den Haag. Veel plezier!

Praktisch

Alle vier bovengenoemde films zijn te zien in Filmhuis Den Haag vanaf zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari. Let op: de draaitijdstippen wisselen van dag tot dus check even de agenda op de site van het Filmhuis om te kijken hoe laat jouw favoriete film start. Veel plezier!

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld. Fotocredits: Filmhuis Den Haag/ Filmproducent

Delen:


Bekijk op kaart

Vakantiepret bij Filmhuis Den Haag: leuke kinderfilms deze kerstvakantie

Grote Kerkstraat 38A, 5911 CH Venlo, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart