Een buitengewoon mooie kerst op Buitengoed Dorrepaal

dorrepaal kerst hofpas
Kerstvakantie

Door Willemijn – Aan de Vliet, ter hoogte van Voorburg, vind je Buitengoed Dorrepaal. Ik kom er graag met de kinderen. Je kunt hier namelijk genieten van dieren, spelen in de speeltuin, theedrinken in het theehuis en de leukste cadeautjes kopen.  En ook nu met de kerstdagen voor de deur is Dorrepaal een ideale bestemming. Je koopt er namelijk voordelig een mooie kerstboom en kunt er ondertussen genieten van alles wat dit mooie en bijzondere buitengoed je te bieden heeft. Wij zijn afgelopen weekend al een kijkje gaan nemen.

dorrepaal kerst hofpas

Heerlijke Kinderboerderij

Buitengoed Dorrepaal is voor ons een heerlijke kinderboerderij, met een kleine speeltuin, op een prachtig buitengoed. Het terrein is perfect onderhouden, schoon, gezellig en mooi gelegen in het groen. Op het kleine landgoed vind je konijnen, bokjes, varkens, maar vooral ook cavia’s. Voor de kinderen is er namelijk een ‘cavia knuffel corner’. Natuurlijk hebben wij hier tijdens ons bezoekje afgelopen weekend weer fijn geknuffeld en geaaid. En overal op het terrein scharrelen eenden, ganzen en kippen rond. Wat zorgt voor een gezellige boerderij sfeer.

dorrepaal kerst hofpas

dorrepaal kerst hofpas

Warme appeltaart

Nadat we de dieren allemaal hebben begroet, bekeken en geaaid, steken we het bruggetje over richting ‘de kas’. Hier tref je een gezellige winkel met kleine horeca. Ze verkopen diverse planten, maar ook origineel speelgoed. Ook voor leuke en mooie cadeaus en gezellige hebbedingen voor in huis kun je hier heel goed slagen.  Maar een bezoekje is natuurlijk helemaal af als je ook nog even geniet van iets lekkers in de bijbehorende horeca. De kinderen kregen van een van de lieve medewerkers een doos met bouwblokken, zodat wij rustig konden zitten. Dat is altijd fijn als je met drie kinderen op uitje bent. En omdat we hiermee wat extra tijd gekregen hadden kozen we voor een appeltaartje bij de thee. Heerlijk, helemaal omdat de appeltaart nog een beetje warm was.

 dorrepaal kerst hofpas

dorrepaal kerst hofpas

Dorrepaal in kerstsferen

Tot aan het einde van het jaar is Buitengoed Dorrepaal in kerstsferen. Vanzelfsprekend koop je in de winkel allerlei prachtige decoratiematerialen en kerstartikelen. Op het landgoed hangen feestelijke lichtjes en op diverse plekken staan vuurkorven. En de komende weken koop je op Dorrepaal voordelig een prachtige kerstboom, met kluit of met kruis. De jongens geven je goed advies, helpen je kiezen, zijn niet te beroerd om ook nog even die achterste kerstboom aan je te laten zien. En als je dat jouw ideale exemplaar hebt gekocht wordt deze desgewenst ‘transportklaar’ ingepakt.

En terwijl jij je druk maakt over de kerstboom kunnen de kinderen in de winkel, hun eigen kerststukje maken.

dorrepaal kerst hofpas

 

dorrepaal kerst hofpas

‘Bijzondere’ medewerkers

Buitengoed Dorrepaal is onderdeel van Middin. Middin biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om tóch gewoon mee te doen. Bij Dorrepaal zijn het mensen met een verstandelijke beperking, die het landgoed juist zo bijzonder maken. Op Dorrepaal krijgen ze de kans om op een normale manier – met soms een beetje hulp – deel te nemen aan het arbeidsproces. Op Dorrepaal doen zij vrijwel alles. Ze verzorgen de dieren, werken in de tuin en op het landgoed, runnen de winkel en werken in de horeca. En dat doen ze met verve! Want alles is bij Dorrepaal altijd tip top in orde.

 dorrepaal kerst hofpas

dorrepaal kerst hofpas

Praktisch

Buitengoed Dorrepaal is maandag tot en met zaterdag geopend van 9.30 – 17.00 uur. Let op: beide kerstdagen (25/ 26 december) en op 1 januari 2020 is Dorrepaal gesloten.

Delen:


Bekijk op kaart

Een buitengewoon mooie kerst op Buitengoed Dorrepaal

Dorrepaal, Westvlietweg, Leidschendam, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart