Tien toffe kinder- en familiefilms voor de Kerstvakantie: van Adams Family tot Mees Kees en méér

Kerstvakantie

Door Willemijn – De kerstperiode is een fijne tijd om te genieten van een mooie (kerst)film. Dat is deze vakantie niet moeilijk, want er draaien veel leuke kinder- en familiefilms. De Ranja en Rosé aanbevelingen voor fijne (kerst)film zie je hier.

Let op: de films staan in willekeurige volgorde. Dus het is geen ‘top-10’,

Mees Kees in de Wolken (Alle leeftijden, 72 minuten)

Mees Kees in De Wolken is alweer de vijfde film in deze serie. In deze film zie je alle bekende typetjes weer voor bij komen. Wij hebben de film gezien. De film is vermakelijk. De kinderen vonden hem leuk. Voor ouders is het verhaal weinig verrassend. Deze keer draait de film om een schoolfeest om te vieren dat de school 50 jaar bestaat. Het recept om meerdere verhalen aan op te hangen. Zo wil Sepp weten hoe de versiering er uit gaat zien, heeft Tobias geen pak en is hij te verlegen om Hasna mee te vragen. En heeft Mees Kees geen tijd om hem te helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan….

Praktisch: Mees Kees in de Wolken is te zien in Pathé en in Westlandtheater de Naald. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het theater waar je de film wilt gaan zien.

The Addams Family (6+ jaar, 87 minuten)

Dit is zonder twijfel de film die deze kerstvakantie het meeste aandacht zal krijgen. The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Adams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd. Wij zagen de film in Pathe Spui en genoten van de griezelige grappen. Hoewel ze niet zo lief zijn voor elkaar, hebben de Addams’ het zeker gezellig met elkaar.

Praktisch: De Addams Family is te zien in Pathé en in Westlandtheater de Naald. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het theater waar je de film wilt gaan zien.

Afbeeldingsresultaat voor addams family film"

Buurman & Buurman (Alle leeftijden, 60 minuten)

De klunzige buurmannen zijn terug met een nieuwe film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Ook in deze film gaan de zweer allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… A je to!

Praktisch: Buurman en Buurman is te zien in bijna elke bioscoop of filmhuis in de regio. Je kunt naar het Filmhuis Den Haag, Pathé, Theater Dakota of Filmhuis Lumen. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van ‘de filmzaal van je keuze’.

Frozen 2 (6+ jaar, 103 minuten)

Frozen 1 is natuurlijk razend populair. Vanaf de kleuterleeftijd willen de kinderen al Elsa of Anna zijn. Daarom is er nu een tweede film. En waar Elsa in Frozen 1 vreesde dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze genoeg zijn. Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. Ik heb de film zelf niet gezien. Wel begrijp ik van andere ouders dat deze Frozen film best wel spannend is.

Praktisch: Frozen 2 is te zien in Pathé en in Westlandtheater de Naald. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het theater waar je de film wilt gaan zien.

Shaun het Ruimteschaap (Alle leeftijden, 87 minuten)

Al wat langer in de bioscoop, maar voor kinderen leuk is Shaun het Ruimteschaap. Shaun het Schaap heeft een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La, ze is een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald. Wanneer er een buitenaards wezen met ongelooflijke krachten neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Samen gaan ze op missie voordat een duistere organisatie haar gevangen kan nemen. Om Lu-la weer thuis te krijgen moet het eerste schaap over de dam en het tweede de ruimte in.

Praktisch: Shaun het Ruimteschaap is te zien in Theater Dakota.

Ailo, het dappere rendier (6+ jaar, 86 minuten)

Als jij en je kids houden van mooi gefilmde documentaires over dieren of fan zijn van reispro Floortje Dessing (de voiceover in deze film) bezoek dan deze kerstvakantie Ailo. Aïlo is een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Aïlo heeft na zijn geboorte maar heel weinig tijd om te overleven. Hij moet in vijf minuten opstaan en leren lopen om zijn moeder te volgen. Samen met de kudde rendieren reizen ze duizenden kilometers om grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. Maar het is ook rennen geblazen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit. Een spannend en vertederende film in één, met zoals gezegd prachtige beelden van een besneeuw sprookjesachtig Lapland.

Praktisch: AÏlo is te zien in het Filmhuis Den Haag. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het Filmhuis.

Spookuil (Alle leeftijden, 95+ minuten)

Deze bijzondere film uit Estland vertelt het kerstverhaal van Eia, een meisje van negen jaar met twee lieve, maar drukke ouders. Eia’s vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Eia’s  moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens. Eia mist haar familie. Als plotseling blijkt dat haar ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar kerstvakantie door bij haar grootvader. Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had….

Praktisch: Spookuil is te zien in het Filmhuis Den Haag. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het Filmhuis.

De Beroemde bereninvasie van Sicilië (6+ jaar, 82 minuten)

Een prachtige, bijzondere animatiefilm naar het mooie kinderboek over de ‘Bereninvasie van Sicilië’. Een film met een afwijkende tekenstijl maar vooral ook een prachtig en leuk verhaal. Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt vader Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Spannende ontmoetingen volgen met o.a. een on betrouwbare tovenaar, een zeemonster en een sluwe mensenkoning. Deze ontmoetingen maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar zoon Tonio te zoeken. Maar vader Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen….

Praktisch: De Bereninvasie van Sicilië te zien in het Filmhuis Den Haag. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het Filmhuis.

Wild Canada (Alle leeftijden, 42 minuten)

Een bezoekje aan het Omniversum is een écht uitje. Het is een totaal andere filmervaring dan in een gewone bioscoop. Je ligt bijna in je stoel, het scherm is rond en groot om je heen en de films zijn documentaires. De nieuwste film in het Omniversum is Wild Canada. Het Great Bear Rainforest vormt de thuisbasis voor zowel grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. Samen met de First Nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in dit eeuwenoude landschap. Verborgen voor de buitenwereld, is het een van de wildste, onaangetaste plekken op aarde. in de film volg je moederbeer Mox die zoekt naar voedsel. Ze heeft daarbij concurrentie heeft van zwarte beren en wolven.

Praktisch: Wild Canada is te zien in het Omniversum. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het Omniversum.

De Grote Boze Vos en Andere Verhalen (Alle leeftijden, 83 minuten)

De Grote Boze Vos en andere verhalen is een grappige film over het leven op de boerderij. De film bestaat uit drie verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij op het platteland. De dieren krijgen er af te rekenen met grote uitdagingen. Met een vleugellamme ooievaar op het erf moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? Dan is er nog het probleem van de kerstcadeautjes. Wie zal die bezorgen? Ga het zien en schater het uit bij de grappige dieren en bizarre uitdagingen.

Praktisch: De Grote Boze Vos te zien in het Filmhuis Lumen in Delft. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van Filmhuis Lumen.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Tien toffe kinder- en familiefilms voor de Kerstvakantie: van Adams Family tot Mees Kees en méér

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart