10x Haagse Musea met speciale activiteiten in de zomervakantie

Leuke lijstjes

Door Willemijn – momenteel zijn veel mensen vakantie aan het vieren in het buitenland. Toch is er in Den Haag e.o. best veel te doen. Afgelopen dagen bezocht ik met de kids diverse workshops bij musea in en rond Den Haag. Bijna allemaal zijn ze leuk en noemenswaardig. Bovendien hebben ze allen speciale zomervakantieactiviteiten. Hierbij mijn persoonlijke favorieten. Dat wordt lastig kiezen! De meeste activiteiten vinden niet (alleen) dit weekend plaats, maar juist ook de gehele zomervakantie. Je hebt dus nog even de tijd, mocht je niet kunnen kiezen. Veel plezier.

Groeten uit Scheveningen – Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch zie je momenteel de tentoonstelling ‘Groeten uit Scheveningen’. Een expositie over 200 jaar badplaats Scheveningen. De tentoonstelling is bijzonder de moeite waard. Lees hier onze review van ons bezoek. Je kunt er de gehele zomervakantie (en zelfs daarna nog) naar toe. In de kelder van het museum staat een fijne knutseltafel klaar war kinderen zelf mogen knutselen. Daarnaast worden er ook leuke knutselworkshops georganiseerd.

Groeten uit Scheveningen

Zegels en Pegels – Nutshuis

Ben je al in het Nutshuis wezen kijken naar Zegels en Pegels. Eén van de leukste tentoonstellingen die ik de laatste tijd bezocht. Interessant, interactief en leerzaam. Er zijn nog een paar leuke workshops deze vakantie o.a. op 1 en 8 augustus om 14.00 uur. Hier lees je meer.

Zegels en Pegels

Zomertekenschool – Kinderboekenmuseum

Ook deze vakantie opent het Kinderboekenmuseum haar deuren voor de Zomertekenschool. In de tekenschool kun je niet alleen leren tekenen, maar kijk je ook de kunst af van echte tekenaars. De activiteiten zijn allen gratis te bezoeken voor bezoekers van het Kinderboekenmuseum. Kijk op de site voor de exacte tijden. De meeste activiteiten zijn doorlopend.

Kinderboekenmuseum

Science centre Delft workshops

Heb jij thuis wizzkids? Dan moet je naar één van de leuke workshops bij Science Center Delft. Vrijwel elke dag is er één of zijn er meerdere leuke workshops. Van een uurtje over  over dijken bouwen tot en met een microsopie workshop. Kijk hier voor het overzicht.

cience Center Delft - robots

Kom naar COMM – Museum voor Communicatie

COMM is het Museum voor Communicatie. Je ziet er alle facetten van communicatie. Van postzegel tot emoji en van postduif tot social media. Ook deze zomer zijn er diverse extra activiteiten in COMM. Zo kun je vrijwel dagelijks de ‘kraak de emoji-code’ beproeving ondergaan. Ken jij ze allemaal? Of speel je de ansichtkaarten quiz. Daar zit namelijk meer achter dan je denkt. Los daarvan is COMM een heerlijk museum met een fijne horeca.

moederdag - comm

Zomerworkshops Muzee

Muzee is hét museum voor en over Scheveningen. Je ziet er alle facetten van ze zee en de relatie tussen Scheveningen en de zee. Een fijn, gezellig ‘knus’ museum met ook deze zomervakantie veel extra’s voor haar bezoekers. Zo is er elke woensdagmiddag een workshop over stranddieren en zeemonsters. Leuk voor kids van 5-11. De prijs per kind is 6 euro. (Museumtoegang is gratis).

Muzee scheveningen

Museon workshops

Ook in het Museon zijn natuurlijk heel veel leuke extra activiteiten deze zomervakantie. Zo kun je er op diverse momenten in de week je eigen familiewapen maken en op een houten schild beschilderen. Wij deden het en mijn kids genoten.

Ook leuk is de workshop over de middeleeuwse apotheek. Slechte adem? Drink een kopje saliethee. Brandwond, neem wat wijnruit. Oorpijn Snipper een uitje. Voor ieder kwaaltje of pijntje heeft de middeleeuwse kruidendokter een natuurlijk middeltje! Inschrijven vooraf kan niet. Dus wees op tijd.

Ook leuk is het AppLab, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om een app te bouwen. Leuk en leerzaam voor kids vanaf 4 jaar.

Ook noemenswaardig is de speciale bijenexpositie. Trek in een vruchtensapje? Stap op de sapfiets in de bijententoonstelling en meng al trappend aardbeien, bananen en appelsap. Lekker? Zonder bijen geen aardbeien, appels en ander fruit! Hoe komt dat? Ontdek het in de bijententoonstelling. Let op: ook hier is inschrijven vooraf niet mogelijk. Dus wees op tijd in het museum.

Museon Ridders en Kastelen

Voorlinden – Wassenaar

Museum en Tuinen bij Landgoed Voorlinden zijn absoluut een bezoek waard. Wij waren er eerder en genoten. Momenteel is er een expositie van Wayne Thiebaud. Een kunstenaar die taarten en gebak schildert. Dat doet hij zo levensecht, dat het water je in de mond loopt bij het zien van al dat lekkers. Na het bezoeken van de Wayne Thiebaud-tentoonstelling vol met geschilderde taarten kan het bijna niet anders dan dat je trek krijgt in een echte Thiebaud taart. Deze kun je proeven in de pop-up Bakery Case, die voor de duur van de tentoonstelling in de tuin van Voorlinden staat. Dagelijks kun je hier tussen 11.00u en 17.00u terecht voor layer cakes, donuts, lolly’s, limonade, koffie en thee.

Mauritshuis

Het Mauritshuis kennen we allemaal. Een prachtig museum, met vel klassieke kunst. Mensen in mijn omgeving roepen wel eens: geen ‘museum voor kinderen’, maar niets is minder waar! Wij zijn er al meerdere keren geweest. Afgelopen woensdag genoten we bovendien van een ontzettend leuke workshop: Maurits Nuis aan Zee. In deze workshop – van circa 1 ½ uur zie je verscheidene schilderen met als thema de zee. Vervolgens mag je in de werkplaats zelf aan de slag en een schilderij van de zee maken. Een hele leuke workshop, in het bijzonder voor kids van 4-6 jaar oud. Kijk hier voor meer details of om kaarten te kopen voor één van de workshops met Maurits Muis.

Mauritshuis

Mauritshuis

Naturalis Leiden

In Naturalis (Leiden; vlakbij station Leiden), kun je natuurlijk nog steeds naar de expositie GIF, inclusief heel veel echte (giftige) beesten. Ook hier zijn er diverse leuke activiteiten. Neem bijvoorbeeld de Dolle Dino Dinsdag: Je mag zelf dinoskeletjes uithakken of tanden van gevonden dino’s onderzoeken. At hij vlees of planten? Of horen de tanden bij een dino die alles at? Als echte dino-onderzoeker geef jij straks het antwoord.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

10x Haagse Musea met speciale activiteiten in de zomervakantie

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart