11x ijspret in en om Den Haag

Leuke lijstjes

Door Willemijn – Wat is het toch jammer dat we deze vakantie geen natuurijs kunnen verwachten. Want lekker schaatsen geeft mij wel dat fijne wintergevoel. Om toch de ijzers onder te kunnen binden ben ik op zoek gegaan naar ijsbanen in en om Den Haag. Ik heb er meer verzameld dan ik dacht te gaan vinden! Hierbij een lijstje van 11 schaatsbanen – binnen maar vooral buiten  waar je deze vakantie en veelal ook daarna terecht kunt om met de kinderen te schaatsen. Veel plezier!

Cool Event op het Kurhausplein

Natuurlijk de bekendste baan van Den Haag, die op het Kurhausplein. Hier ligt ongeveer 600m2 ijs om lekker rondjes te rijden. In Scheveningen kun je er een echt winters uitje van maken, want de ijsbaan is maar een van de onderdelen van Cool Event. Want hier staat aan de andere kant van het Kurhaus, bij de Pier ook een echte roetsjbaan om op een band naar beneden te glijden en een expositie van ijsbeelden. Zowel het schaatsen, als de andere activiteiten zijn heel leuk om te bezoeken en samen een echt uitje.

Praktisch: De ijsbaan op het Kurhausplein staat tot en met 20 januari. Roetsjen en genieten van de ijsbeelden kan tot en met 13 januari. Schaatsen kost 5 euro per persoon. Je mag voor die prijs de hele dag in en uitlopen. Schaatsen zijn hier te huur. Alle informatie vind je op de site van Cool Event. De ijsbaan, de roetsjbaan en de  is ook op nieuwjaarsdag geopend.

Rondjes maken in De Uithof

De bekendste ijsbaan van Den Haag is natuurlijk De Uithof. Vroeger was het alleen een 400 meter ijsbaan, maar tegenwoordig kun je ook karten, klimmen (aanrader! lees hier), skiën en verschillende games spelen. Schaatsen kan hier op de 400 meter baan. Iedereen is welkom, maar houd wel rekening met de snelle rijders in de binnenbaan. Op de baan van de Uithof kun je ook met noren terecht, dat mag op de kleine baantjes meestal niet. Dus wil echt meters maken, lekkere rondjes rijden of je kind leren schaatsen op noren kies dan voor De Uithof.

Praktisch: Schaatsen op De Uithof kan elke dag. Toegang voor een kind is €5,75. Volwassenen betalen €8,25. Ook zijn er familiekaarten te koop. Schaatsen zijn te huur. Je vindt alle informatie over De Uithof op de website van De Uithof. Je kunt hier ook voor kinderschaatsles terecht.

Ice Event in Wassenaar

Ik was laatst in Wassenaar en tot mijn grote verbazing trof ik hier een ijsbaan aan. Mijn neefjes waren hier lekker aan het schaatsen en wij sloten bij hen aan. Het is een leuke en gezellige baan. Wel werd het in de middag wat drukker, dus mijn tip is om in de ochtend te gaan als je kleine kinderen hebt.

Praktisch: Schaatsen in Wassenaar kan bijna elke dag. Op 1 januari is de baan geopend. Kinderen mogen voor 2,50 de hele dag de baan op, volwassenen betalen 5 euro. Schaatsen zijn te huur. Check de openingstijden voordat je gaat. Deze baan staat tot 3 maart! Dus je hebt nog de hele winter om een kijkje te gaan nemen.

schaatsen

Drijvende ijsbaan in Leiden

In Leiden schaats je op het water. Tenminste zo lijkt het, want op de gracht in de Binnenstad staat ook dit jaar weer een grote ijsbaan. Ik vind dit echt een heel gezellige ijsbaan, omdat hij zo leuk ligt. Wel is mijn ervaring dat het hier heel druk kan zijn. En als je genoeg geschaatst hebt, dan biedt Leiden voldoende vermaak voor een heel gezellige dag..

Praktisch: De Drijvende IJsbaan in Leiden is elke dag geopend vanaf 10 uur. Op Nieuwjaarsdag slapen ze ook daar uit en ben je vanaf 12 uur welkom. Een dag schaatsen kosten 8,50. Dit is inclusief schaatshuur. Neem je eigen schaatsen mee, dan betaal je 2 euro minder. Alle informatie vind je hier.

kerstmarkt

Gratis schaatsen in Bezuidenhout

In Bezuidenhout ligt ook een openlucht schaatsbaantje. Deze schaatsbaan is vrij toegankelijk, mits er twee beheerders zijn. Beheerders hebben de taak om alles in goede banen te leiden. De schaatsbaan is heel gezellig, juist omdat het zo’n vriendelijk initiatief is. Wil je hier schaatsen dan moet je maar hopen dat hij open is, of je vindt nog een mede-ouder en schrijft je samen in als beheerder. Dat is dubbel pret: kids schaatsen en jij maakt je nuttig.

Praktisch: Tot en met vrijdag 25 januari 2019 kunnen de kinderen schaatsen in Bezuidenhout, op het Spaarwaterveld. Kijk hier voor de openingstijden. Wil je beheerder zijn, dan kun je je registreren via het schema met de openingstijden. Je kiest een moment dat past voor jou, leest de instructies door en maakt er een gezellige 2 uur van.

Schaatsen

Winterpret in Archeon

Archeon is een van de leukste musea in de regio. Tenminste dat vinden mijn kids. Deze winter kun je hier nog extra genieten. Want tijdens een museumbezoek kun je ook lekker schaatsen. De ijsbaan is gratis als je in het park bent. Uitgeschaatst? Dan kun je weer gaan genieten van de oertijd, de Romeinen of de mensen uit de Middeleeuwen. Misschien bekijk je tussen het schaatsen door wel een riddergevecht.

Praktisch: De ijsbaan is overdekt en ligt in het museum. Alle museumbezoekers zijn welkom om te schaatsen. Er zijn ook schaatsen beschikbaar, maar vergeet niet je handschoenen. Hier vind je alle informatie. De museumkaart is geldig in Archeon. Archeon is op Oudjaarsdag én op Nieuwjaarsdag gesloten.

schaatsen

Winters Delft

Elk jaar staat de ijsbaan van Delft op een andere locatie. Dit jaar ben je welkom in de TU wijk om lekker te zwieren over het ijs. De ijsbaan in Delft is groot, wel 800m2. Er is horeca bij, ze hebben discolichtjes opgehangen en proberen er een gezellige boel van te maken.

Praktisch: Winters Delft is geopend van 9 tot 21 uur. Op oudejaarsavond sluit de ijsbaan om 18 uur en op nieuwjaarsdag ben je vanaf 11 uur weer welkom. Een dagkaart kost 5,50 en voor 5 euro huur je schaatsen. Je mag ook hier je eigen schaatsen meenemen, mits het ijshockey schaatsen of kunstschaatsen zijn. Je vindt deze ijsbaan op de Mekelweg 8 in Delft. Winters Delft sluit weer na de kerstvakantie.

Fotocredits: Winters Delft

Schaatshal Leiden

De schaatshal in Leiden is voor mij een beetje nostalgie. Ik heb hier namelijk heel wat uurtjes op het ijs doorgebracht. Zowel met mijn broers als met school. De schaatsbaan is een ovale baan van ongeveer 220 meter om je rondjes te rijden. In het midden is een ijsvloer van 60 x 30 meter (ook ovaal) om lekker te zwieren.

Praktisch: Schaatshal Leiden ligt aan de Vondellaan in Leiden, op loopafstand van het station. De openingstijden verschillen per dag en kun je het beste zelf even online checken. Nieuwjaarsdag is de schaatsbaan gesloten. Op zondagochtend is er een speciaal tijdslot voor gezinnen. Dé kans om je kinderen te leren schaatsen. Ook hier zijn noren wel toegestaan.

Plaswijckpark heeft ook een ijsbaan

Wil je met de kinderen naar een fijne speeltuin en lekker schaatsen? Dan is Plaswijckpark een goede tip. Hier heb je een grote buitenspeeltuin, een heel toffe binnenspeeltuin én nu ook een ijsbaan. De ijsbaan is niet zo groot, maar biedt voldoende vermaak. Ze hebben hier ook een soort duwstoelen, waarop kinderen kunnen zitten en jij ze over het ijs kunt duwen. Mijn jongste twee vonden dat misschien wel leuker dan ploeteren op de dubbele ijzers.

Praktisch: De ijsbaan is een attractie van het park en is dus gratis als je het park bezoekt. Ook kun je gratis schaatsen lenen. Handschoenen zijn wel verplicht en moet je meenemen. Er is een gedeelte voor de kleinste schaatsers en een stuk voor betere schaatsers. Wil je het park niet bezoeken, maar alleen schaatsen? Op vrijdag en zaterdag kan dat na 17 uur. Je betaalt dan 5 euro entree per persoon.

Plaswijck

Magische winterweken in Silverdome Zoetermeer

Silverdome in Zoetermeer is deze vakantie omgetoverd in een waar kinder-ijs-paleis. Kinderen kunnen hier schaatsen, maar er is ook een springkastelen-speelplein geopend. Daarnaast kun je knutselen of discodansen. Maar het leukst is natuurlijk schaatsen. Ook hier hebben ze allerlei leuks voor bedacht. Je kunt een clinic volgen, er zijn ijsspelen en er is een disco-on-ice.

Praktisch: De Magische winterweken zijn alleen in de kerstvakantie. Voor €9,50 kun je de hele dag meedoen aan de activiteiten en lekker komen schaatsen. Je krijgt dan ook schaatsen van Silverdome. Neem je je eigen schaatsen mee, dan krijg je 3,50 korting en betaal je maar 6 euro voor zo’n toffe dag. Op 1 januari is Silverdome gesloten en ook op 31 december is een deel van de ijsbaan dicht. Alle info en tijden van clinics en activiteiten vind je op de site van Silverdome.

Ice Paradise in Leidschenhage

In winkelcentrum Leidschenhage staat denk ik wel de grootste tijdelijke ijsbaan van de regio. Hier kun je zwieren over 1000m2 ijs. Wij zijn dit jaar al een aantal keer geweest en het is elke keer weer leuk. De ijsbaan is opgezet boven het water. Dat is niet heel duidelijk als je binnen bent, maar toch leuk. Er zijn voldoende pinguïns en beren voor de kids die het nog moeten leren. Omdat het zo groot is, is het niet snel té druk.

Praktisch: Ice Paradise in Leidschenhage is elke dag geopend. Ook op nieuwjaarsdag. Voor de openingstijden kijk je even op de site van Ice Paradise. Kinderen betalen maar 2,50 entree en volwassenen 6 euro. Zijn je kind lekker vroeg wakker, zoals de mijne, dan kun je op zaterdag en zondag voor 10.30 uur goedkoop schaatsen, namelijk voor 3,50. Dat zou mijn advies zijn, want dan is het meestal nog lekker rustig en zijn er voornamelijk gezinnen met jonge kids.

Fotocredits: Ice Paradise

 

Ranja en rosé ontvangt voor dit bericht geen geld of vergoeding.

Check voordat je gaat schaatsen even de site van de ijsbaan, je wilt immers niet voor een dichte deur staan.

 

Delen:


Bekijk op kaart

11x ijspret in en om Den Haag

Den Haag, Kurhaus, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart