Meer dan 20 super speelgoedwinkels in en om Den Haag – Hier koopt de Kerstman!

Leuke lijstjes

Door Willemijn – De komende tijd gaat de Kerstman op zoek naar mooie cadeautjes voor lieve kinderen. Ben jij voor Kerst op zoek naar een leuk cadeautje voor je kids? Dan zou ik onderstaande lijst eens goed bestuderen. Ik heb voor ranja en rosé een overzicht gemaakt van mijn 20+ (!) speelgoedwinkeltoppers in en om Den Haag. En dat zijn geen grote ketens – maar 20+ veelal kleine zelfstandige winkels met elk een bijzonder aanbod van mooi, bijzonder en/of duurzaam speelgoed en/of kinderboeken. En met eigenaren die liefde hebben voor bijzonder speelgoed en je daarom verrassen met cadeaus die je bij de grote ketens niet vindt. Laat je verrassen bij onderstaande top 20 speelgoed en kinderboekenwinkels.

N.b. De volgorde hieronder is alfabetisch; dus niet in volgorde van ‘leuk’ of ‘goed. Alle genoemde winkels zijn een bezoek waard.  Ook leuk om te bezoeken als je niks ‘zoekt’. Veel plezier.

Alice in Wonderland (Den Haag)

Alice in Wonderland’… alleen die naam al maakt dit tot een geweldige kinderboekwinkel. Als ik er ben waan ik me altijd een beetje als Alice: waar je ook kijkt de leukste en de mooiste kinderboeken. Hoewel Alice in wonderland geen heel grote kinderboekenwinkel is, is het aanbod enorm. Prentenboeken, voorleesboeken, liedjes- en versjesboeken: je vindt het bij Alice in Wonderland. En ken je dat… dat ene oude nostalgische kinderboek uit je jeugd wat je nergens meer kan vinden… waar is het gebleven? is het nog te koop? Of wordt het niet meer gedrukt en/of uitgegeven? Bij Alice proberen ze het voor je te vinden. En natuurlijk biedt Alice in Wonderland tijdens de komende Sint- en kerstperiode prachtige geschenken.

Alice in Wonderland entree

A-Tembo (Delft)

Misschien wel het populairste cadeau bij heel veel kids: LEGO. LEGO verveelt nooit. Wist je dat er in Delft een winkel zit die enkel LEGO verkoopt? Bij A-Tembo hebben ze niet alleen reuze veel LEGO sets, maar geven ze ook LEGO bouwadvies. Als je op zoek bent naar dat ene poppetje of dat ene steentje, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk ook losse steentjes kopen. Zoek je een nog grotere LEGO winkel in de buurt? Lees dan vooral verder….

2016-10-01-13-56-54

Caatje Hoeraatje (Wassenaar)

In Wassenaar kun je bij Caatje Hoeraatje terecht voor fijn speelgoed. Deze niet al te grote winkel biedt mooie en vooral originele spullen. Zo trof ik hier bij een van mijn eerdere bezoekjes de meest originele verkleedoutfits. Ik had laatst een ‘lastige’ vraag, namelijk of een knuffel nog in het assortiment zat. Helaas niet meer, maar de hele winkelvoorraad werd overhoop gehaald om te kijken of ze toch niet ergens nog dat ene knuffeltje hadden. Super lief natuurlijk! Dus wil je speelgoed shoppen in een fijne winkel, dan is ook Caatje Hoeraatje een aanrader. En trouwens dit is niet de enige Caatje in deze lijst. Lees vooral door voor de volgende Kaatje.

Caatje Hoeraatje Gevel

Caatje Hoeraatje winkel

Hout Sage (Den Haag)

Bij Hout Sage verkopen ze niet alleen mooi houten speelgoed. Ze repareren er ook je houten speelgoed. Zo kan het weer jaren mee en spelen jouw kids misschien wel met jouw oude speelgoed. En ook mooi houten speelgoed, waar al een kind mee gespeeld is wordt hier verkocht. En ben je niet zo dol op tweedehands en gebruikt? Geen probleem, want bij Hout Sage hebben ze ook mooie, nieuwe spullen. Het is een kleine winkel, maar voor prachtig houten speelgoed ben je hier aan het juiste adres.

Hout Sage

2016-12-03-14-34-20

In de Wolken (Voorburg)

Bij ‘In de Wolken’ treed je binnen in een prachtig statig oud pand in de pittoreske Herenstraat in Voorburg. Hoe oud het pand is, zie je als je naar boven naar het plafond kijkt… daar zie je nog de oude schilderingen met engeltjes. Maar ook de rest van de winkel is veel aandacht aan besteed. En het aanbod is zeer divers (naast natuurlijk mooie kinder- jeugd- en prentenboeken) heel veel mooi kwalitatief en duurzaam speelgoed. Eigenaresse Inge helpt je graag bij het maken van een goede keuze.

Kid Kat (Voorburg)

In Voorburg koop ik af en toe cadeautjes bij Kid Kat in de Herenstraat. Een fijne winkel met aardige medewerkers. Deze winkel combineert kinderinterieur en speelgoed. Je kunt hier dus terecht voor een leuke stoeltje, een originele lamp of een fijn kleed, maar zeker ook voor leuk speelgoed. Het assortiment is niet heel uitgebreid, maar wel van erg goede kwaliteit. Je vindt hier vooral spelletjes, mooie boeken en kleinere cadeautjes. Of misschien wil je wel iets leuks geven voor in de kinderkamers.

Kikkerkoning (Den Haag)

Ook deze topper mag beslist niet in mijn lijstje ontbreken. Bij De Kikkerkoning aan het begin van de Frederik Hendriklaan vind je een enorm (!) aanbod van prachtig houten speelgoed. Maar er is veel meer: verkleedkleren, prentenboeken, mooie puzzels, spelen, etc. En dan hebben ze echt dingen die je nergens anders vindt. Ik kom hier vooral voor mooi meisjesspeelgoed, aangezien ze prachtige poppenhuizen en leuke verkleedkleren hebben.

2016-10-21-14-55-06

Lila – Kinderwinkel (Leiden)

In de historische binnenstad van Leiden vind je kinderwinkel Lila. Al meer dan 30 jaar een begrip in en om Leiden. Voor mooi, duurzaam en educatief speelgoed ben je hier aan het juiste adres. Ook is er een zeer uitgebreide collectie houtenspeelgoed. Extra benoemenswaardig is de uitgebreide collectie blikken speelgoed, speciaal voor verzamelaars. Een heerlijke winkel met een beetje nostalgie.

Mascot (Den Haag)

Mascot is een leuke ouderwetse speelgoedwinkel in hartje centrum. Verscholen tussen horeca vind je in een zijstraat van het Plein (Korte Houtstraat) Mascot. De eigenaar weet zijn bezoek telkens te verrassen met demonstraties van leuk, gek of curieus speelgoed. Alhoewel de winkel niet zo groot is, zijn er toch veel verrassende cadeautjes te vinden.

Matruschka (Den Haag)

Vind jij ze ook zo leuk? Die Russische houten poppetjes die je open kunt maken om vervolgens weer zo’n zelfde poppetje aan te treffen. En als je dat open maakt… Bij Matruschka aan het ‘Hoytemaplein’ (adres:Van Hoytemastraat 57) hebben ze niet alleen deze leuke houten poppetjes, maar nog veel meer verantwoord en mooi speelgoed. Als je op zoek bent naar speelgoed dat past bij het antroposofisch denken, dan mag je Matruschka niet overslaan. Hier vind je namelijk ook antroposofisch speelgoed en leermateriaal. Een heerlijke winkel op een prachtige plek.

 Playtoday (Gouda)

Ben je op zoek naar een winkel met heel veel LEGO? Ga dan eens kijken bij Playtoday in Gouda. Een mooie grote LEGO winkel met achterin een speelhoek waar je zelf met de steentjes kunt bouwen. Je vind hier natuurlijk de bekende LEGO sets; maar ook wat minder bekende dozen. Ook heeft Play to Go een muur met losse steentjes, dus ben je op zoek naar een specifiek steentje of een enorme LEGO doos? Hier kunnen ze je zeker helpen.

Rood met Witte Stippen (Den Haag)

Rood met Witte stippen is een kleine speelgoedwinkel. Maar zonder twijfel de allermooiste. Niet alleen de naam is leuk – ook de winkel is schitterend. Van binnen én van buiten. Van buiten is het de gevel van de Gruyter, een kruidenier van weleer. Ook binnen is het een pareltje. Alleen al de ouderwetse weegschaal op de toonbank is een kijkje in de winkel. En als je houdt van duurzaam speelgoed, mooie zachte poppen en leuke hebbedingen, dan is dit jouw winkel. De dames in de winkel maken het plaatje helemaal af, want ze hebben de beste tips en zijn super aardig voor al kun klanten.

 Jeugdboekwinkel Silvester  (Leiden)

Met (toevallig – geen keten!) dezelfde naam als in Zoetermeer vind je ook in Leiden een Silvester.  Nog toevalliger: ook deze eigenaresse heet – net als bij ‘In de Wolken’ – Inge. Jeugdboekhandel Silvester is in Leiden is kinderboekenspecialist –  met een grote collectie prachtige boeken voor kinderen vanaf 0 jaar.  Het begint met boekjes van stof en karton en gaat via liedjesboeken, prentenboeken, sprookjesboeken, voorlezen, samen lezen, zelf (leren) lezen, naar literatuur voor (jong)volwassenen. Maar ook voor mooie speelmaterialen, kaarten en diverse teken- en kleurmaterialen ben je hier aan het juiste adres.

Silvester Leiden

Silvester Boek en Spel (Zoetermeer)

In Zoetermeer vind je ‘Silvester boek en spel’. Naast heel veel mooie kinderboeken verkopen ze hier prachtige bijzondere spellen, puzzels en houten speelgoed. Ook is er een grote collectie te koop van speelgoed om zelf allerlei kindvriendelijke proefjes en experimenten te doen. Leuk voor de ‘wetenschappers in spé’. In het voorleestheater wordt geregeld voorgelezen voor dreumes, peuters en  kleuters.

 De Speelgoedwinkel  (Wateringen)

Bij een winkel met de naam De Speelgoedwinkel kun je natuurlijk niets anders verwachten dan speelgoed. En dat is ook precies wat ze hier in Wateringen aanbieden. Buiten dat deze winkel echt een feestje is om te bezoeken met een heus ridderslot en een prinsessenkamer verkopen ze hier mooi speelgoed. Zo vind je hier houten speelgoed van Brio, alles van de Sylvanian Family, de dieren van Schleich, prachtige jurken van Sousa, superleuke boeken en meer. Naast speelgoed, worden er achterin de winkel ook regelmatig leuke workshops georganiseerd.

Speldorado (Delft)

Ben je weleens in het Pakhuis van de Sint geweest? Ik wel! Want laatst was ik bij Speldorado in Delft. Wat een enorme en fantastische speelgoedwinkel is dit. Bij de naam denk je misschien dat dit een spelletjeswinkel is, maar niets is minder waar. Ze hebben ongeveer alles. Uiteraard heel veel spelletjes en puzzels, maar ook een enorm assortiment gewoon speelgoed. Ook prima om te bezoeken met kinderen overigens, want op verschillende plaatsen in de winkel staan testtafels voor de kids om even lekker te spelen.

SpeleDingen (Scheveningen)

In deze mooie speelgoedwinkel in de Badhuisstraat in Scheveningen vind je niet alleen bijzonder veel mooi en goed kwaliteitsspeelgoed, maar ook een grote collectie ‘Ernst & Bobbie’ spulletjes. Eigenaar Paul adviseert graag bij wat voor jouw kind de beste keuze is. Een heerlijke winkel!

Piccolino (Voorburg)

Piccolino is – zoals de naam al doet vermoeden – een héél kleine winkel. De winkel ligt op de hoek van de prachtige oude Herenstraat in het Huygenskwartier in Voorburg. Piccolino heeft cadeautjes voor kinderen van 0 tot ongeveer 5 jaar. Hoewel de winkel klein is, weet de eigenaar je toch te verrassen met leuk en mooi klein speelgoed. De collectie bestaat vooral uit kleine houten geschenken, mooie knuffels en poppen, etc. In de etalage rijdt vaak een treintje rond, wat er voor zorgt dat je geregeld een kind met zijn neus tegen het raam ziet staan.

Poppedijn (Delft)

Als je op zoek bent naar goed advies en mooi speelgoed is Poppedijn in Delft een bezoekje waard. Deze grote en zeer verzorgde speelgoedwinkel wordt al meer dan 30 jaar gerund door een zeer betrokken echtpaar. En de liefde die zij hebben voor speelgoed én voor kinderen zie, voel en proef je meteen. Ook hier kun je antroposofisch speelmateriaal komen. Ik ben er dit jaar nog niet geweest, maar ik weet zeker dat je hier niet alleen fijne cadeautjes zult vinden, maar ook verrast wordt door een mooie Sinterklaas etalage en een thema tafel of hoekje in de winkel. Dus ook hier geldt, wil je mooi speelgoed, fijn advies en echte betrokkenheid? Dan is Poppedijn jouw winkel!

dscf8242

Villa Paagman (Den Haag)

Zoals ze zelf zeggen bij Paagman: ‘In Villa Paagman wonen de mooiste verhalen’. En dat is ook zo. De aankleding van deze kinderboekwinkel is duidelijk over nagedacht. Midden in de winkel tref je een grote theekop waar je in kunt gaan zitten. Tegen de wanden staan allemaal prachtig vormgegeven ‘gekke’ boekenkasten: ze maken geluid, bewegen of doen iets anders vreemds. Daarbij is er ook een ruime sortering speelgoed te koop. Tijdens de Kinderboekenweek is er een zeer uitgebreide lijst van activiteiten bij (Villa) Paagman. Enkele tips: zondag 6 oktober is een uitgebreide knutsel- en activiteitenmiddag (locatie Fred) Zaterdag 12 oktober is er een ‘meet en greet’ met Dikkie Dik (locatie Fred). En ook kun je op zaterdag 12 oktober LEGO voertuigen maken op de locatie Centrum. Of  kom gewoon een lekkere kop koffie of thee bij het aangrenzende Kicking Horse café.

Villa Paagman gevel

Villa Paagman winkel2

De Wissel (Den Haag)

Nog zo een topper is De Wissel. Ook in het Statenkwartier. Een winkel die ontstaan is vanuit de gedachte dat kinderen gebruikt speelgoed konden wisselen.  Dat kan helaas nu niet meer bij de Wissel. De winkel zelf is en blijft een heerlijke plek. Je wordt hier altijd gastvrij ontvangen. En met de vrolijke knalgele zonwering oogt het als een vrolijk ouderwets kinderparadijs.

Zevenspoor (Zevenhuizen)

Ik sluit deze lijst met meer dan twintig superleuke – zelfstandige – speelgoedwinkels af bij de Z van Zevenspoor, in Zevenhuizen (vlakbij Bleijswijk ). In deze speelgoedwinkel (loods!) vind je een waar pakhuis aan speelgoed. Van buiten is de winkel niet zo spannend, maar binnen weet je niet waar je moet kijken. Er is hier héél veel leuk speelgoed, waaronder bijvoorbeeld veel (spoor) modelbouw artikelen en heel veel LEGO.

En ben je nog niet voldoende geïnspireerd? En wil je budgetshoppen voor de sint? Kijk dan eens naar deze kinder kringloopwinkels.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Meer dan 20 super speelgoedwinkels in en om Den Haag – Hier koopt de Kerstman!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart