Vijf attractieparken in en om Den Haag: de béste pretpark abonnementsdeal voor 2019

pretpark duinrell achtbaan
Leuke lijstjes

Door Willemijn -Begin april, als het weer langzaam weer mooier wordt – openen veel attractieparken hun deuren. Ranja en Rosé zet haar persoonlijke vijf favoriete attractieparken in en rond Den Haag op een rij.  Ook vind je een overzicht van de kosten van een abonnement per park. Daarmee kun je lekker vaak én voordelig naar binnen. Hieronder zie je welk park je de beste deal geeft met een abonnement. Koop jij een abonnement en zo ja, waar?

De abonnementsprijzen voor 2019 op een rij: beste deal bij Madurodam

Soms kan het voordelig zijn om, ondanks de grote uitgave ineens, een abonnement te kopen. Als je een aantal keer gaat, dan heb je de kosten er snel uit. Ranja en Rosé heeft een overzichtje gemaakt van de 2019 abonnementsprijzen van vijf parken in de regio.We gaan daarbij uit van de kosten voor een abonnement op basis van een gezin van 2 volwassene en 2 kinderen (3+). De prijsvergelijking is op basis van gepubliceerde kosten op 30 maart 2019, exclusief eventuele parkeerkosten en overige eenmalige administratiekosten.

abonnementsprijzen 2019 - definitief

Als je simpelweg kijkt naar de kosten van een abonnement, dan ben je bij Madurodam het goedkoopste uit. Vanzelfsprekend bieden de ‘duurdere’ parken ook meer vermaak. Wat wel van belang is, is dat de vijf pretparken niet allemaal het hele jaar open zijn. Madurodam, Plaswijckpark en Blijdorp zijn het gehele jaar open. Je kunt een abonnement daar dus langer gebruiken dan bij  Drievliet en Duinrell. Die zijn beiden ongeveer 7 maanden open.  Als je daar rekening mee houdt, zie je dat Plaswijckpark en Blijdorp per week aanmerkelijk goedkoper zijn dan Drievliet en Duinrell. Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om wat je zoekt in een park: dieren, achtbanen of misschien juist een leuke speeltuin? Hierbij de Ranja en Rosé tips.

Madurodam (Den Haag)

Een klassieker: Madurodam. Madurodam kennen we allemaal. Hoewel Madurodam natuurlijk vooral een plek is om rond te wandelen en te kijken naar Nederland in het klein, zijn er toch twee leuke speeltuinen: één kleine Nijntje voor peuters en kleuters en een grotere speelplaats voor wat oudere kinderen. Hoewel het park niet zo groot is en je er na een paar bezoeken vaak wel alles gezien denkt te hebben, kan een abonnement toch zeker de moeite waard zijn. De abonnementsprijzen zijn namelijk scherp én het park is het hele jaar door (365 dagen) open. Je kunt ook echt een heel jaar gebruik kunt maken van je abonnement! Je hebt je abonnement al snel terug verdiend is als je twee keer gaat in een jaar. Ga je dus aan het begin van het jaar een keer en aan het einde waarschijnlijk nog eens? Koop dan direct een abonnement. Een Madurodam-abonnement is simpelweg écht een hele goede deal.

pretpark - madurodam

Drievliet (Den Haag)

Drievliet is dit jaar geopend vanaf 6 april. Het is het enige échte pretpark in Den Haag met achtbaan, wildwaterbaan, monorail etc. Wat ik persoonlijk leuk vind aan Drievliet is dat het park ook veel (elektrische) attracties heeft voor de allerkleinsten. Dus niet alleen grote enge achtbanen maar ook draaimolens, zelfrijdende autootjes op een rail en een reuze glijbaan. En ben je 1 meter of korter? Dan mag je gratis naar binnen (onder begeleiding van natuurlijk een betalende bezoeker). Een sympathieke regel. Let op: Drievliet is circa. 7 maanden open – je moet dus wel snel achter elkaar gaan om het eruit te halen. Eind oktober sluit het park alweer. Koop je abonnement (ze noemen het een seizoenspass) bij Drievliet voor 26 april 2019, daarna worden ze duurder en is het abonnement financieel minder aantrekkelijk.pretpark - drievliet

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam – 20 minuten van Den Haag)

Om in dieren termen te blijven: dit is een beetje ‘een vreemde eend in de bijt’. Blijdorp is immers geen ‘pretpark’ zoals de andere vier maar een prachtige dierentuin – of zelfs ‘diergaarde’. Ik kom er zelf heel erg graag. Vanuit Den Haag ben je er zo. Daarbij hoef je voor het kijken naar dieren natuurlijk nooit te wachten of in de rij te staan. En de kinderen steken er ook nog wat van op. Daarbij biedt het park veel. Van het prachtige Oceanium met zijn onderwaterwereld tot de ‘big 5’: Olifant, Leeuw, Buffel, Luipaard en neushoorn: je ziet ze allemaal in Blijdorp. Maar ook spelen kan in een van de (overdekte) speeltuinen. Blijdorp biedt de mogelijkheid van een los abonnement (per persoon) maar ook een aantrekkelijk geprijsd familieabonnement. En een voordeel van Blijdorp is dat het park met mooi weer én op regenachtige dagen voldoende vermaak biedt. Ook Blijdorp is het gehele jaar open.

pretpark - blijdorp

Duinrell (Wassenaar)

Doe een Duinrell dag!’ is al jaren de slogan van dit fijne park is Wassenaar. Duinrell is een leuk park om meerdere redenen. Zelf vind ik vooral de ligging tegen de duinen en in het groen fijn. Je bent weliswaar in een pretpark, maar ook dicht bij het strand en de natuur. Maar ook is Duinrell leuk omdat het een pretpark is voor jong en oud. Je vindt er niet alleen achtbanen en een wildwaterbaan, maar ook kleinschalige attracties voor jonge kinderen, inclusief een grote ouderwetse speeltuin. En vergeet de lange rodelbaan in de duinpan niet en natuurlijk het subtropisch zwem- en glijbanen paradijs het Tikibad niet.  Nergens in de Benelux vind je zo een groot glijbanenfestijn als hier! En vergeet ook Kids-Playa niet. Het abonnement voor het park (excl. Tikibad supplement) kost € 59,95 per persoon. Inclusief Tikibad is dat € 99,95.

pretpark - duinrell

 Plaswijckpark (Rotterdam – 20-25 minuten van Den Haag)

In het Rotterdamse Hillegersberg ligt het mooie Plaswijckpark. Een grote speeltuin en kleine dierentuin in één. Plaswijckpark biedt voor veel vertier voor kinderen die graag klimmen en klauteren. Je kunt er talrijke speeltuigen vinden, een hele mooie fantasierijke indoorspeeltuin (leuk bij slecht weer). Maar ook een groot (ondiep) buitenzwem-/ peuterbad en talrijke leuke en mooie dieren. Juist deze combinatie tussen zélf spelen en dieren kijken is ideaal. Na een paar uur spelen bieden de beesten wat rustig vermaak. En andersom: na de dieren bekeken de te hebben kunnen kinderen hun energie kwijt in de speeltuin. Door de dierentuin en de ligging aan een plas is Plaswijckpark een fijn groen park. Grote (wilde) attracties zoals achtbanen en andere elektrische installaties vind je hier niet.  Net als diergaarde Blijdorp heeft Plaswijckpark ook aantrekkelijke gezinsabonnementen.

Plaswijckpark

En er is nog meer keuze

Ook iets verder buiten Den Haag vind je nog een aantal aardige pretparken/ speeltuinen. Zo heb je in Alphen aan den Rijn natuurlijk nog Museumpark Archeon (Museumkaart, geen abonnement) of Vogelpark Avifauna (wél abonnementen). Of wat dacht je – wat verder weg – van Linnaeushof in Bennebroek? Ook daar hebben ze abonnementen.  Wat je ook kies of misschien koopt: maak er veel gebruik van. Veel plezier!

 

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Vijf attractieparken in en om Den Haag: de béste pretpark abonnementsdeal voor 2019

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart