5 kinderfeestjes om buiten jarig te zijn

kinderfeest buiten
Leuke lijstjes

Door Eelke – Ik ben gék op feestjes. En dan niet alleen om naartoe gegaan, maar vooral om te geven. Daarom was ik ook zo blij toen mijn kinderen op partijtjes-geef-leeftijd kwamen. Sindsdien ga ik helemaal los. Inclusief diy-uitnodigingen, hysterische thema’s en dito aankleding. Maar uit verhalen van mede-moeders begrijp ik dat weinig mensen deze liefde delen. En zeker bij zomerkinderen zit niemand te wachten op tien 5-jarigen over de vloer in een van die toch al drukke schoolweken. Daarom 5 tips voor superleuke, betaalbare kinderfeestjes in de buitenlucht. Waarbij je zelf he-le-maal niks hoeft te doen. Alleen genieten…

1. Creatief lunchen bij Pluk

Voor €10 per kind staat er bij Pluk een versierde tafel klaar met diksap en taart. Na de cadeautjes ga je knuffelen met de dieren, doe je een leuke speurtocht of speel je lekker met je vriendjes op het mooie terrein. En omdat je daar zo’n honger van krijgt kun je daarna je eigen pizza op boterhammen versieren met allerlei lekkers. Succes gegarandeerd!
kinderfeest

2. Topfeest bij Natuur is een feest

Een feestje van Natuur is een feest staat bovenaan mijn wishlist. Want wát een gave ideeën hebben zij. Zo kun je niet alleen een stoer feestje vieren (hutten bouwen, katapult schieten, dierensporen zoeken), maar kun je ook kiezen om in de voetsporen van Freek Vonk te stappen (camoufleren, pijl en boog maken). Of ga voor een indianen-, heksen- of speurneuzenfeest. Natuur is een Feest kun je bijna overal boeken, oa bij de Tapuit. De prijs is 100 euro voor 8 kinderen.

kinderfeest

3. Hulpboswachter in het Benthout

Is de jarige Job of Jet een echte natuurvriend? Kies dan voor een boswachterfeestje! Tijdens een stevige wandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer leer je de natuur van het Bentwoud ontdekken. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje! Heb je alle opdrachten goed doorlopen? Bij terugkomst krijg je het diploma van de Boswachter Academie. Hetzelfde feestje is ook in het Haagse bos te vieren. De kosten zijn €5 per kind.

kinderfeest

4. Pret in Buytendelft

Ook bij Buytendelft kun je een goed feestje geven! Je kunt kiezen uit een vuurtje stoken (en natuurlijk broodjes bakken of popcorn poppen!), een boerenspelletjescircuit óf een ponyparty! Dit kun je natuurlijk combineren met een bezoekje aan de waterspeeltuin. Bijna twee uur dikke pret voor 10,- per kind inclusief wat lekkers en limo.

kinderfeest (1)

 

5. Schuitje varen, theetje drinken

Net zo gek op het Westbroekpark als mijn kids? Ga los in de speeltuin en schuif daarna aan een gedekte tafel voor heerlijke pannenkoeken met suiker, jam en stroop bij De Waterkant. Om vervolgens met een vol buikje nog een (roei)boot tochtje te maken. Dit kan allemaal bij De Waterkant. Voor 10 kinderen betaal je €110,-.

Kinderfeest (5)

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart