Top 5 koffietentjes buiten het centrum

Leuke lijstjes

Even een kop koffie tussendoor, even opladen. Maar dan moet de koffie wel goed zijn en de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Daarom een lijstje met de lekkerste plekjes buiten het centrum van Den Haag om met kinderen even bij te tanken tijdens deze koude dagen.

Bij Lot op de Thomsonlaan

2016-09-10-14-24-14

Lot is een gezellig koffie- en lunchtentje op de Thomsonlaan. Tegen de lange muur staat een kinderhoek met mooi houten speelgoed en een heerlijke fauteuil om in neer te ploffen.  Voor de ouders is er een goed gevulde leestafel. De koffie is goed, de taart en muffins zijn goddelijk.

The UPSIDE Café in de Weissenbruchstraat

upside cafe

The Upside Café heeft twee vestigingen in Den Haag. Eentje op de Weissenbruchstraat en één op de Thomsonlaan (die ik nog steeds niet bezocht heb). Mensen met een verstandelijke beperking werken hier in de keuken en de bediening. En dat doen ze fantastisch! Want naast een lekkere kop koffie, een brownie zoals ze zijn moeten en een lekkere lunch hebben de medewerkers altijd tijd voor praatje. Kinderen zijn in de prettige zaak met gezellige sfeer zeer welkom.

Appels & Peren in de Appelstraat

2016-10-21-12-08-27

Appels & Peren is een fijne lunchroom in de Vruchtenbuurt. In de gezellige ruimte hebben ze veel rekening gehouden met kinderen door een speelhoek te creëren en potloden en kleurboeken neer te leggen. De lunchkaart is goed, de koffie prima. En je kunt hier ook ’s avonds eten. Een fijn plekje om af te spreken als je de  kinderen meeneemt.

Brasserie Berlage in de tuin van het Gemeentemuseum

2016-09-10-17-11-05

Bij droog weer is Brasserie een van mijn grote favorieten. Ook binnen is het fijn zitten en zijn kinderen welkom, maar er is geen speelhoek. Wel krijgen de kinderen een kleurplacemat en kleurpotloden. Maar als het droog is kunnen de kinderen hier heerlijk buiten in de grote tuin spelen. De koffie is lekker, de sfeer gezellig en de lunchkaart is prima. Ook een fijne kinderkaart. En na een bezoekje aan het Museon, Omniversum of de Wonderkamers ben je zeker toe aan koffie.

 

W’ijs in de Reinkenstraat

W’ijs in de Reinkenstraat is zo’n fijn plekje. Ik heb heel lang gedacht dat het een ijssalon was, totdat ik er achter kwam dat achterin de zaak ook heel fijn koffie gedronken kan worden. Ook voor de lunch is het echt een fijne plek. Door de fris groene kleuren is het een vrolijk en licht plekje. De grote kinderhoek maakt dat dit een prettige plek om neer te strijken voor een koffietje met taart.

Deze tips zijn objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart