De beste speelgoedwinkels in en om Den Haag

Leuke lijstjes

Door Willemijn –Gelukkig is de Sint goed in Nederland aangekomen. Natuurlijk heeft de goedheiligman al zakken vol cadeautjes uit Spanje meegenomen. Maar mocht je toch nog iets leuks zoeken voor je zoon of dochter, dan is het verstandig om één van de (hulp) pieten toch nog even op pad te sturen voor wat pakjes. Daarom heb ik dus voor Ranja en Rosé een lijstje gemaakt van mijn speelgoedwinkeltoppers. En dat zijn geen grote ketens – maar kleine zelfstandige winkels met een bijzonder aanbod van mooi, bijzonder en/of duurzaam speelgoed. Ook leuk om te bezoeken als je niks ‘zoekt’. Veel plezier.

Speldorado in Delft

Ben je weleens in het Pakhuis van de Sint geweest? Ik wel! Want laatst was ik bij Speldorado in Delft. Wat een enorme en fantastische speelgoedwinkel is dit. Bij de naam denk je misschien dat dit een spelletjeswinkel is, maar niets is minder waar. Ze hebben ongeveer alles. Uiteraard heel veel spelletjes en puzzels, maar ook een enorm assortiment gewoon speelgoed. Ook prima om te bezoeken met kinderen overigens, want op verschillende plaatsen in de winkel staan testtafels voor de kids om even lekker te spelen.

Rood met Witte Stippen

Rood met Witte stippen is een kleine speelgoedwinkel. Maar zonder twijfel de allermooiste. Niet alleen de naam is leuk – ook de winkel is schitterend. Van binnen én van buiten. Van buiten is het de gevel van de Gruyter, een kruidenier van weleer. Ook binnen is het een pareltje. Alleen al de ouderwetse weegschaal op de toonbank is een kijkje in de winkel. En als je houdt van duurzaam speelgoed, mooie zachte poppen en leuke hebbedingen, dan is dit jouw winkel. De dames in de winkel maken het plaatje helemaal af, want ze hebben de beste tips en zijn super aardig voor al kun klanten.

De Kikkerkoning

Ook deze topper mag niet in mijn lijstje ontbreken. Bij De Kikkerkoning aan het begin van de Frederik Hendriklaan vind je een enorm aanbod van prachtig houten speelgoed. De winkel staat is niet heel groot, maar in elke hoek staat speelgoed. En dan hebben ze echt dingen die je nergens anders vindt. Ik kom hier vooral voor mooi meisjesspeelgoed, aangezien ze prachtige poppenhuizen en leuke verkleedkleren hebben.

De Speelgoedwinkel  in Wateringen

Bij een winkel met de naam De Speelgoedwinkel kun je natuurlijk niets anders verwachten dan speelgoed. En dat is ook precies wat ze hier in Wateringen aanbieden. Buiten dat deze winkel echt een feestje is om te bezoeken met een heus ridderslot en een prinsessenkamer verkopen ze hier mooi speelgoed. Zo vind je hier houten speelgoed van Brio, alles van de Sylvanian Family, de dieren van Schleich, prachtige jurken van Sousa, superleuke boeken en meer. Naast speelgoed, worden er achterin de winkel ook regelmatig leuke workshops georganiseerd.

SpeleDingen (Scheveningen)

In deze mooie speelgoedwinkel in de Badhuisstraat in Scheveningen vind je niet alleen bijzonder veel mooi en goed kwaliteitsspeelgoed, maar ook een grote collectie ‘Ernst & Bobbie’ spulletjes. Eigenaar Paul adviseert graag bij wat voor jouw kind de beste keuze is.

Haags Kinderparadijs

Mooi speelgoed hoeft niet duur te zijn! Dat bewijst het Haags Kinderparadijs. Hier koop je enkel tweedehands speelgoed. Maar wel mooi en goed, dus geschikt voor een tweede of derde eigenaar. Natuurlijk wisselt de collectie en is het aanbod afhankelijk van wat mensen inbrengen. Je moet dus een beetje geluk hebben. Maar misschien is dat dan ook een goede reden om vaak bij naartoe te gaan.

A-Tembo in Delft

Misschien wel het populairste cadeau bij heel veel kids: LEGO. LEGO verveelt nooit. Wist je dat er in Delft een winkel zit die enkel LEGO verkoopt. Bij A-Tembo hebben ze niet alleen reuze veel LEGO sets, maar geven ze ook LEGO bouw advies. Als je op zoek bent naar dat ene poppetje of dat ene steentje, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk ook losse steentjes kopen. Zoek je een nog grotere LEGO winkel in de buurt? Rij dan eens naar Playtoday in Gouda.

Matruschka

Vind jij ze ook zo leuk? Die Russische houten poppetjes die je open kunt maken om vervolgens weer zo’n zelfde poppetje aan te treffen. En als je dat open maakt… Bij Matruschka aan het ‘Hoytemaplein’ (adres; Van Hoytemastraat 57) je hebben ze niet alleen deze leuke houten poppetjes, maar nog veel meer verantwoord en mooi speelgoed. Als je op zoek bent naar speelgoed dat past bij het antroposofisch denken, dan mag je Matruschka niet overslaan. Hier vind je namelijk ook antroposofisch speelgoed en leermateriaal. Een heerlijke winkel op een prachtige plek.

 

Mat

Mat

Kid Kat in Voorburg

In Voorburg koop ik cadeautjes bij Kid Kat in de Herenstraat. Een fijne winkel met aardige medewerkers. Deze winkel combineert kinderinterieur en speelgoed. Je kunt hier dus terecht voor een leuke stoeltje, een originele lamp of een fijn kleed, maar zeker ook voor leuk speelgoed. Het assortiment is niet heel uitgebreid, maar wel van erg goede kwaliteit. Je vindt hier vooral spelletjes, mooie boeken en kleinere cadeautjes. Of misschien wil je wel iets leuks geven voor in de kinderkamers.

HoutSage

Bij Hout Sage verkopen ze niet alleen mooi houten speelgoed. Ze repareren er ook je houten speelgoed. Zo kan het weer jaren mee en spelen jouw kids misschien wel met jouw oude speelgoed. En ook mooi houten speelgoed, waar al een kind mee gespeeld is wordt hier verkocht. En ben je niet zo dol op tweedehands en gebruikt? Geen probleem, want bij Hout Sage hebben ze ook mooie, nieuwe spullen. Het is een kleine winkel, maar voor prachtig houten speelgoed ben je hier aan het juiste adres.

Hout Sage

Poppedijn in Delft

Als je op zoek bent naar goed advies en mooi speelgoed is Poppedijn in Delft een bezoekje waard. Deze grote en zeer verzorgde speelgoedwinkel wordt al meer dan 30 jaar gerund door een zeer betrokken echtpaar. En de liefde die zij hebben voor speelgoed én voor kinderen zie, voel en proef je meteen. Ook hier kun je antroposofisch speelmateriaal komen. Ik ben er dit jaar nog niet geweest, maar ik weet zeker dat je hier niet alleen fijne cadeautjes zult vinden, maar ook verrast wordt door een mooie Sinterklaas etalage en een thema tafel of hoekje in de winkel. Dus ook hier geldt, wil je mooi speelgoed, fijn advies en echte betrokkenheid? Dan is Poppedijn jouw winkel!

Fotocredits: Marije Gordijn

De Wissel in Den Haag

Nog zo een topper is De Wissel. Ook in het Statenkwartier. Een winkel die ontstaan is vanuit de gedachte dat kinderen gebruikt speelgoed konden wisselen.  Dat kan helaas nu niet meer bij de Wissel. De winkel zelf is en blijft een heerlijke plek. Je wordt hier altijd gastvrij ontvangen. En met de vrolijke knalgele zonwering oogt het als een vrolijk ouderwets kinderparadijs.

Caatje Hoeraatje in Wassenaar

In Wassenaar kun je bij Caatje Hoeraatje terecht voor fijn speelgoed. Deze niet al te grote winkel biedt mooie en vooral originele spullen. Zo trof ik hier bij een van mijn eerdere bezoekjes de meest originele verkleedoutfits. Ik had laatst een ‘lastige’ vraag, namelijk of een knuffel nog in het assortiment zat. Helaas niet meer, maar de hele winkelvoorraad werd overhoop gehaald om te kijken of ze toch niet ergens nog dat ene knuffeltje hadden. Super lief natuurlijk! Dus wil je speelgoed shoppen in een fijne winkel, dan is ook Caatje Hoeraatje een aanrader.

Caatje Hoeraatje

En ben je nog niet voldoende geïnspireerd? Of wil je de kinderen ook verwennen met een mooi boek? Bekijk dan eens de blog die ik schreef in de kinderboekenweek over de 5 fijnste kinderboekhandels in Den Haag. En wil je budgetshoppen voor de sint? Kijk dan eens naar deze kinder kringloopwinkels.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

De beste speelgoedwinkels in en om Den Haag

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart