TOP 5: Scheveningen met kids

Top 5 Scheveningen
Leuke lijstjes

Door Willemijn – Den Haag is zo fijn wonen omdat de zee zo dichtbij is voor directe ontspanning. In de herfst en winter ga ik er naar toe om lekker uit te waaien. Nu de lente op aanbreken staat, openen de strandtenten weer. Jippieeeee!! Voor mij persoonlijk betekent dat een ‘klein’ sprongetje van geluk. Immers: elke keer dat ik de komende maanden naar het strand fiets, kan ik genieten van de zee en voelt het een beetje als vakantie.  Maar naast de zee en het strand met haar strandtenten, biedt Scheveningen natuurlijk nog veel meer voor een fijne middag met kinderen. Om nu al uit te kijken naar het strandseizoen, hierbij mijn Scheveningen top-5 met kids!

Museum Muzee

Muzee in Scheveningen heette vroeger het Schevenings museum en dat is ook wel een betere naam. Het schattige museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van Scheveningen, het leven als schipper en het leven in de zee. Maar je kunt ook zelf schelpen zoeken, in het blacklight kijken naar monstervissen of een leuke Dory speurtocht doen. Het museumwinkeltje is niet een gewone winkel, maar de grootste schelpenwinkel van Nederland.

Mijn kinderen mogen na het leuke bezoek aan Muzee ook altijd een schelp uitzoeken in het winkeltje. Wordt het die mooie glanzende? Of juist die grote met ribbels? En als we dan uiteindelijk op straat staan, hun ‘buit’ stevig in de handjes, dan kunnen we échte schelpen gaan zoeken op het strand om hun verzameling compleet te maken.

Muzee

De Vuurtoren

Vroeger kon je hem overal in Scheveningen zien, de Vuurtoren. Nu is dat door de hoogbouw wel minder, maar de rode hoge toren blijft een markant gebouw en een bezoekje waard. Op woensdag en zaterdag kun je de vuurtoren bezoeken. En naast een heel mooi uitzicht en een interessant verhaal over het leven op zee is het beklimmen van de toren ook een goede training van je conditie.

En sta je boven in de vuurtoren? Dan wanen kinderen zich een echte vuurtorenwachter, terwijl jij heerlijk even kunt uitkijken over zee en kunt genieten van het bijzondere uitzicht.

Vuurtoren

Sea-Life Scheveningen

Midden op de boulevard van Scheveningen vind je Sea-Life. Als je in Sea-Life duikt; dan ‘duik’ je in de (w)onderwaterwereld van vissen, zeepaardjes, krabben, kwallen etc. Sea-Life is niet alleen leuk voor kinderen (en ouders), maar vooral ook heel erg leerzaam. Wist jij bijvoorbeeld dat er ook vegetarische piranha’s bestaan! En in de nieuwste ‘tentoonstelling’ Een Schilpaddencrèche, zul je je verbazen over hoe schattig die kleine schildpadden kunnen zijn. Lees hier meer over Sea-Life.

Sea life Entree

De Pier en het Reuzenrad

De Pier  kent natuurlijk iedereen. Daar vind je tegenwoordig talrijke leuke eettentjes en hippe ‘foodcorners’. En ben je al in het reuzenrad geweest? Een heel leuke ervaring! Wil je gratis genieten van goed uitzicht? Vanaf de bungeejumptoren helemaal op het eind heb je een fantastisch uitzicht over de kustlijn  – ook (of misschien wel vooral) als je niet gaat jumpen. En wist je dat je binnenkort niet meer dat hele stuk hoeft terug te lopen, maar met 65 km per uur terug kunt ‘vliegen’ naar de boulevard?  Wie wil dat nou niet?!

Pier + Reuzenrad

Visje eten in de haven

Een dagje Scheveningen eindigt vanzelfsprekend met verse vis. Daarvoor ga je naar Simonis: een begrip in Den Haag en vér daarbuiten. Deze viswinkel annex visrestaurant mag natuurlijk niet in onze lijst ontbreken.

Want wie in Scheveningen is, moet minstens een (prijswinnende) haring hebben gegeten. In de winkel liggen de lekkerste vissen om thuis klaar te maken. In het restaurant – een belevenis op zich –  is het altijd een drukte van belang en lopen de lopers ‘af en aan’ om iedereen zijn bestelling te brengen. Vooral de vissoep, haring en visspies zijn een aanrader. Sommige bezoekers worden hier ‘gek van de drukte’, persoonlijk vind ik het een heerlijk tafereel. En kan ik met verbazing kijken naar de gekte om mij heen.

Simonis

Deze reviews zijn objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

TOP 5: Scheveningen met kids

Scheveningen, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart