Vijf keer de Haagse regio van boven – incl. 2 nieuwe hotspots

Door Bernard – Wat is er niet leuker dan de trams onder je door zien gaan, auto’s als kleine speelgoedautootjes ziet rond racen en mensen zo groot lijken als je duim? Volgens mij vindt jong en oud dat leuk en daarmee is deze top 5 heel geschikt voor iedereen: Den Haag van boven.

The Penthouse (Den Haag)

Het hoogste restaurant van Europa staat pal naast Station Hollands Spoor: The Penthouse. Op verdieping 42 van ‘het Strijkijzer’ heb je fantastisch uitzicht. Niet alleen over Den Haag, maar eigenlijk over heel Zuid-Holland. Voor het diner is de locatie niet heel geschikt voor kinderen, maar overdag een kop koffie kan zeker. De ervaring van zo’n lange lift, maakt dit uitje al een groot succes. Let op! Toegang tot The Penthouse kost geld. Je  krijgt wel een ‘gratis’ drankje als je boven bent.

Uitzicht Penthouse Den Haag

Het Reuzenrad: SkyView Scheveningen

De eerste in deze top 5 is natuurlijk niet heel verrassend, maar wel een heel mooi uitje. Op de Pier in Scheveningen staat sinds de zomer van 2016 een enorm reuzenrad. Draaiend boven de zee kun je genieten van de kustlijn, de duinen en de skyline van Den Haag. Het is een fantastische ervaring. Mocht je het reuzenrad een beetje prijzig vinden, dan kun je gratis de bungeetoren (helemaal aan het eind van de Pier) beklimmen. Het uitzicht is minstens zo mooi, alleen moet je er wel een paar stevige trappen voor trotseren. Let op dat de bungeetoren open is, dus niet heel geschikt voor heel kleine kinderen.

scheveningen-REUZENRAD

De Vuurtoren (Scheveningen)

Voor het tweede hoogte-uitje blijven we in Scheveningen, want ook de Vuurtoren is te beklimmen. De mooie rode vuurtoren was vroeger het hoogste punt in Scheveningen. Nu natuurlijk al lang niet meer, maar het uitzicht over zee en de haven blijft schitterend. Bij Muzee kun je een plekje reserveren voor zaterdag- en woensdagmiddag. Omdat de vuurtoren onderdeel van het museum is krijg je naast een beklimming ook een leerzame rondleiding. Voor kinderen vanaf een jaar of 5 is deze beklimming heel leuk én leerzaam.

Vuurtoren - van boven

Nieuw: Toren Grote Kerk (Den Haag) – open vanaf 1 april

Vanaf april 2017 kun je de kerktoren van de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag centrum beklimmen. Zelf ben ik verscheidene keren in de kerk zélf geweest. Alleen al die is de moeite van een bezoekje waard. Maar nu kun je dus ook – onder begeleiding van een gids en dus in groepsverband – naar boven toe. De beklimming is elk weekend mogelijk op zaterdag en zondag en zowel om 13.00 als 15.00 uur.

Grote kerk den haag

Vernieuwd: De Nieuwe Kerk (Delft) – open vanaf 3 april

De afgelopen maanden was de kerk niet toegankelijk i.v.m. renovatie, maar vanaf 3 april kun je wéér naar boven! In 376 traptreden sta je bovenop de kerktoren en heb je een fenomenaal uitzicht! Niet alleen heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad van Delft, maar ook Rotterdam en Den Haag zijn bij goed weer heel mooi te zien. In deze kerk ligt de koninklijke familie begraven, dus ook dit is een bezoekje waard. Let op: De toren is niet toegankelijk voor kinderen onder de 6 jaar.

Nieuwe kerk Delft

Hoogtevrees? Doe Madurodam!

En voor diegenen die hoogtevrees hebben……Madurodam. Want eigenlijk is het wel zo fijn om met de voeten veilig op de vloer te blijven en toch heel Nederland van boven te kunnen zien. Toch?

Madurodam

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rose ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart