Vijf attractieparken in en rond Den Haag: de béste pretpark abonnementsdeal

pretpark duinrell achtbaan
Leuke lijstjes

Door Willemijn – Rond de Pasen – als het weer langzaam weer mooier wordt – openen veel attractieparken hun deuren. Ranja en Rosé zet haar persoonlijke vijf favoriete attractieparken in en rond Den Haag op een rij.  Ook vind je een overzicht van de kosten van een abonnement per park. Daarmee kun je lekker vaak én voordelig naar binnen. Hieronder zie je welk park je de beste deal geeft met een abonnement.

Madurodam (Den Haag)

Een klassieker: Madurodam. Madurodam kennen we allemaal. Hoewel Madurodam natuurlijk vooral een plek is om rond te wandelen en te kijken naar Nederland in het klein, zijn er toch twee leuke kleine speeltuinen: één voor peuters en kleuters en een speelplaats voor wat grotere kinderen. Hoewel het park niet zo groot is en je er na een paar bezoeken vaak wel alles hebt gezien, kan een abonnement toch de moeite waard zijn. De abonnementsprijzen zijn namelijk relatief laag én het park is het hele jaar door (365 dagen) open. Je kunt ook echt een heel jaar gebruik kunt maken van je abonnement. Zoals je onderaan dit artikel zie je dat een abonnement al snel terug verdiend is als je twee keer gaat in een jaar. Ga je dus aan het begin van het jaar een keer en aan het einde waarschijnlijk nog eens? Koop een Madurodam abonnement.

pretpark - madurodam

Drievliet (Den Haag)

Drievliet is dit jaar geopend vanaf 1 april. Het is het enige échte pretpark in Den Haag met achtbaan, wildwaterbaan, monorail etc. Wat ik persoonlijk leuk vind aan Drievliet is dat het park ook veel (elektrische) attracties heeft voor de allerkleinsten. Dus niet alleen grote enge achtbanen maar ook draaimolens, zelfrijdende autootjes op een rail en een reuze glijbaan. En ben je 1 meter of korter? Dan mag je gratis naar binnen (onder begeleiding van natuurlijk een betalende bezoeker). Een sympathieke regel. Ook een Drievliet abonnement is relatief goedkoop, zie de tabel onder aan dit artikel.  Let op: Drievliet is echter circa. 7 maanden open – je moet dus relatief snel achter elkaar gaan.

pretpark - drievliet

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam – 20 tot 25 minuten van Den Haag)

Om in dieren termen te blijven: dit is een beetje ‘een vreemde eend in de bijt’. Blijdorp is immers geen ‘pretpark’ zoals de andere vier maar een prachtige dierentuin – of zelfs ‘diergaarde’. Ik kom er zelf heel erg graag. Vanuit Den Haag ben je er zo. Daarbij hoef je voor het kijken naar dieren natuurlijk nooit te wachten of in de rij te staan. En de kinderen steken er ook nog wat van op. Daarbij biedt het park veel. Van het prachtige Oceanium met zijn onderwaterwereld tot de ‘big 5’: Olifant, Leeuw, Buffel, Luipaard en neushoorn: je ziet ze allemaal in Blijdorp. Maar ook spelen kan in een van de (overdekte) speeltuinen. Blijdorp biedt de mogelijkheid van een los abonnement (per persoon) maar ook een aantrekkelijk geprijsd familieabonnement. En een voordeel van Blijdorp is dat het park met mooi weer én op regenachtige dagen voldoende vermaak biedt.

pretpark - blijdorp

Duinrell (Wassenaar)

Duinrell, daar kikker je van op’ is al jaren de slogan van dit fijne park is Wassenaar. Duinrell is een leuk park om meerdere redenen. Zelf vind ik vooral de ligging tegen de duinen en in het groen fijn. Je bent weliswaar in een pretpark, maar ook dicht bij het strand en de natuur. Maar ook is Duinrell leuk omdat het een pretpark is voor jong en oud. Je vindt er niet alleen achtbanen en een wildwaterbaan, maar ook kleinschalige attracties voor jonge kinderen, inclusief een grote ouderwetse speeltuin. En vergeet de lange rodelbaan in de duinpan niet en natuurlijk het subtropisch zwem- en glijbanen paradijs het Tikibad niet.  Nergens in de randstad vind je zo een groot glijbanenfestijn als hier. Het abonnement voor het park (excl. Tikibad supplement) verdien je in je derde bezoek terug. Let op: ook Duinrell is niet het hele jaar open.

pretpark - duinrell

 Plaswijckpark (Rotterdam – 20-25 minuten van Den Haag)

In het Rotterdamse Hillegersberg ligt het mooie Plaswijckpark. Een grote speeltuin en kleine dierentuin in één. Plaswijckpark biedt voor veel vertier voor kinderen die graag klimmen en klauteren. Je kunt er talrijke speeltuigen vinden, een hele mooie fantasierijke indoorspeeltuin (leuk bij slecht weer). Maar ook een groot (ondiep) buitenzwem-/ peuterbad en talrijke leuke en mooie dieren. Juist deze combinatie tussen zélf spelen en dieren kijken is ideaal. Na een paar uur spelen bieden de beesten wat rustig vermaak. En andersom: na de dieren bekeken de te hebben kunnen kinderen hun energie kwijt in de speeltuin. Door de dierentuin en de ligging aan een plas is Plaswijckpark een fijn groen park. Grote (wilde) attracties zoals achtbanen en andere elektrische installaties vind je hier niet.  Net als diergaarde Blijdorp heeft Plaswijckpark ook gezinsabonnementen. Een persoonlijk abonnement verdien je tijdens je vijfde bezoek terug.

pretpark - plaswijckpark

Koop jij een abonnement? De beste deal bij Madurodam

Soms kan het voordelig zijn om, ondanks de grote uitgave, een abonnement te kopen. Als je een aantal keer gaat, dan heb je de kosten er snel uit. Ranja en Rosé heeft een overzichtje gemaakt van de 2018 abonnementsprijzen van de bovengenoemde parken. In de laatste kolom zie je de prijs op basis van een gezin van 2 volwassene en 2 kinderen (3+). Als de de exacte prijs wilt weten voor jouw gezin kun je heb beste even de site van de parken bekijken.

Prijsvergelijking op basis van gepubliceerde kosten op 30 maart 2018. Exclusief eventuele parkeerkosten en overige administratiekosten.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart