Museum Boerhaave: een prachtig bekroond museum

Musea
Door Eelke – Het bezoek van een museum is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een hittegolf. Maar wél als je je bedenkt dat Museum Boerhaave een hele fijne airco heeft én een hele leuke waterspeeltuin! Met die informatie in ons achterhoofd stapten we in de auto richting Leiden voor een bezoekje aan Museum Boerhaave. Dit museum ligt middenin in het centrum en zo krijg je ook nog wat leuks van de stad mee als je van parkeergarage naar museum loopt.
Boerhaave
Boerhaave
Boerhaave

Bekroond museum

Museum Boerhaave is uitgeroepen tot European Museum of the Year, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. We beginnen de dag in het anatomisch theater. Hier beleef je wat de studenten vroeger zagen tijdens een autopsie. Heel leerzaam en best spannend. De getoonde projecties zijn indrukwekkend. Hierna hebben we onze tocht door het museum vervolgd. We hebben veel geleerd over Herman Boerhaave, zagen hoe mensen vroeger zonder verdoving werden geopereerd en gingen aan de slag met de instrumenten die vroeger gebruikt werden, bijvoorbeeld bij een aderlating.
Boerhaave
Boerhaave

Waterpret

In het Schateiland zijn allemaal spelletjes te doen die met de wetenschap te maken hebben. En ben je gek op rekenen: er is zelfs een heuse wiskunderoute! En we hadden geluk: in de zomervakantie is er in het museum nog meer te beleven. Zo konden we ons eigen skelet in elkaar knutselen of een fabeldier maken. Na anderhalf uur was het tijd voor verkoeling. Terwijl de kinderen zich konden uitleven in de superleuke waterspeeltuin zat ik heerlijk in de schaduw met een boek. En als je dan nat en moe met een ijsje in de hand terug naar de auto loopt, dan weet je dat je een mooie dag hebt gehad.

Delen:


Bekijk op kaart

Museum Boerhaave: een prachtig bekroond museum

Rijksmuseum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat, Leiden, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart