Op reis door de mens in Corpus

CORPUS 'reis door de mens' exterieur - pointer
Musea

Door Willemijn – Mijn zoon is acht. En dat is duidelijk de leeftijd dat je meer te weten wilt komen over het menselijk lichaam. Of misschien wil hij wel meer weten over zijn eigen lijf. Dus hebben we een mooi boek gehaald bij de bibliotheek en praten we over wat er zoal gebeurt in je lichaam. Het leek mij nu wel een goed moment om een bezoekje aan Corpus. Want daar maak je een reis door het menselijk lichaam. De manier om te zien wat er van binnen gebeurt.

Corpus

Met de roltrap je lijf in

Een bezoekje aan Corpus begint op internet. Want het is aan te raden om online kaartjes te reserveren. Je krijgt namelijk een tijdslot waarop je naar binnen mag. In de hal van Corpus begint het al. Hier is naast een winkeltje en een kleine horeca al van alles te zien. Na een kwartiertje wordt onze groep opgeroepen om te starten. Je krijgt allemaal een koptelefoon op. Via een lange roltrap ‘stroom’ je letterlijk het lichaam in. Een bijzondere gewaarwording: Binnen enkele seconden staan van de echte wereld opeens in een reuzen lichaam. Je begint je reis bij knie. Daar word je direct geconfronteerd met een pijnlijk probleem: een splinter in je knie. Auw…. Dat doet ‘pijn’. Vanaf daar ga we naar de baarmoeder, door de darmen naar de longen en vervolgens het hart. Onderweg zie je allerlei spectaculaire uitbeeldingen van organen en hoor je in je koptelefoon wat je ziet.  In duidelijke filmpjes wordt uitgelegd hoe alle onderdelen van je lijf werken. Extra fijn is dat de gekozen stem prettig en rustig om naar te luisteren. De reis eindigt bovenin het menselijk lichaam: in het hoofd.

CORPUS 'reis door de mens' springende kinderen op tong

Zwemmen als sperma

Naast filmpjes worden je zintuigen geregeld geprikkeld. Zo ‘zwem’ je tijdens je reis in een 3D animatie tussen het …sperma (ja echt!), je kijkt via de neusgaten naar buiten en ruik je een heerlijke bloemenlucht. Ook loop je door een (tandpasta) frisse mond over een zachte tong om o.a. te zien hoe je smaak werkt en waar je zoet en zuur proeft.  De gehele tour is interessant, leerzaam en een beetje spannend.

Na een wandeling van ongeveer drie kwartier, verlaat je het experience deel (het lichaam) en  kom je in deel twee van Corpus: het museum. Hier volg je een looproute langs allerlei informatieborden over het lichaam. Dat is interessant, maar de fun zit in de opdrachten die je kunt doen. Je kunt testjes doen om je bloeddruk te meten. En is je gehoor wel goed?  Eet je gezond volgens de ‘schijf van vijf”? Of: waar worden medicijnen gemaakt?  Dit deel is duidelijk gesponsord door allerlei goede doelen, bedrijven en organisaties (Het Voedingscentrum, de Nierstichting, Dunea water, etc). Hoewel het niet vervelend is, verwacht je het ook niet direct. Doordat het heel transparant is wie het spel of de stand geleverd heeft, vonden wij het niet storend. Ik kan de openheid wel waarderen.

Corpus

Mijn zoon vond de opdrachten leuk om te doen. Nu was het ook lekker rustig, dus konden we alles naar hartenlust proberen.De wandeling door het museum deel van Corpus is de moeite waard.  bTrek er zeker nog een klein uur voor uit. Helemaal als je kiest voor de leuke en interessante speurtocht die je bij de kassa (voor € 1,50) kunt kopen. n.b. De speurtocht heeft nog een ander voordeel: je krijgt hiermee 10 procent korting in de Corpus shop, beneden in de centrale hal.

Corpus

Corpus is een ware belevenis

Wij vonden Corpus echt een uitje. Niet een gewoon museumbezoekje, maar een belevenis. Daarom is het zeker een aanrader als je een dagje naar Leiden gaat of iets anders wilt doen in de vakantie. Kinderen onder de zes jaar mogen niet naar binnen en dat vinden wij gezien de ingewikkelde materie heel logisch. Oudere kinderen ken je zelf het beste, dus jij kunt het best beoordelen of ze al toe zijn voor deze informatie. Alle informatie over Corpus vind je op de site van Corpus. Veel plezier!

 

Ranja en Rosé was uitgenodigd om Corpus een bezoekje te brengen, maar ontvangt geen geld voor deze review.

In het ‘experience’ deel van Corpus is fotograferen verboden. Daarom heb ik daarvoor enkele beelden van Corpus zélf gebruikt.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Op reis door de mens in Corpus

Corpus, Leiden, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart