Het Kinderboekenmuseum, ontdek, beleef en maak de mooiste verhalen

spuit elf
Musea

Door Priscilla – Al een aantal keren was ik getipt door vrienden, om eens een bezoekje te brengen aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dit is zeker een goede tip, want de kinderen hebben genoten. In het Kinderboekenmuseum maken kinderen spelenderwijs kennis met de leukste kinderboeken. Leren, beleven en doen staan bij dit museum bezoek centraal. Het was voor ons dan ook een feest der herkenning, want de kinderen herkenden de personages uit de boekjes die ik ze altijd voorlees.

Beleef Rupsje Nooitgenoeg

Eén van de favoriete boekjes van de tweeling is het boekje ‘Rupsje Nooitgenoeg’. De tekst kennen ze bijna letterlijk uit hun hoofd. Hoe leuk is het, als je dan als een echte rups kunt kruipen door de appel, de pruimen, de aardbeien en al het andere lekkers dat de rups op zijn weg naar het vlinder worden tegen komt! Heb je overal doorgekropen, dan kun je in de muur gaan staan en ben je zelf een reusachtige wonderschone vlinder geworden! Deze voorstelling maakt deel uit van het thema ABC met de dieren mee.

rupsje Nooitgenoeg (1)

Stap in de wereld van Kikker en zijn vriendjes.

Ook het boekpersonage Kikker, heeft zijn eigen belevingswereld in het Kinderboekenmuseum. Er is een aparte tentoonstellingsruimte, waar de kinderen interactief op avontuur gaan in de wereld van Kikker en zijn vriendjes uit de boeken van Max Velthuijs. Wisten jullie trouwens dat schrijver Max Velthuijs is geboren in Den Haag? Bij deze vrolijke doe en leer tentoonstelling kun je, in een rood wit gestreepte kikkerbroek,  vanuit een bootje vissen vangen, schatgraven met beer, schaatsen met eend, taarten bakken met Varkentje en nog veel meer. Er staan teksten op de muur en je kunt luisteren naar verhalen. Al moet ik toegeven, dat onze kinderen voornamelijk veel gespeeld hebben! De voorstelling is er zowel in het Nederlands als in het Engels en deze is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

kikker en vriendjes (4)

nijntje

Nog veel meer helden

In het Kinderboekenmuseum zijn ook nog andere kleine ruimtes waar je avonturen beleeft met de leukste prenten- en kinderboeken helden. Zo is er ook een aparte ruimte waar onze andere held Nijntje centraal staat. De kinderen kunnen daar kleuren aan de tafel en op de muur. Hoe leuk is dat! Onze andere favoriet was toch ook wel de brandweer auto van de boekenreeks “Spuit Elf”. De kinderen konden zich verkleden als echte brandweer Olifant en konden de grote houten brandweerauto besturen. Ook de bekende Pim & Pom, Dikkie Dik, Vos en Haas en Kleine IJsbeer kwamen voorbij. Kortom, het was écht een feest der herkenning.

letterpannenkoeken

Bereikbaarheid: kom met het OV

Wij komen zelf uit het Westland en hebben dit uitje dan ook gecombineerd met een ritje met de tram, want die rijdt niet in het Westland. We zijn uitgestapt op het Centraal Station, om daar nog even treinen te kijken. Vervolgens zijn we door het station gelopen om er aan de zijde van het Anna van Buerenplein er weer uit te komen. Dan is het nog een korte wandeling van 1 minuut om te komen bij de Koninklijke Bibliotheek. In de Koninklijke Bibliotheek, is ook het Kinderboekenmuseum gevestigd. De tentoonstelling voor peuters en kleuters, zoals hierboven omschreven is op de tweede etage.

 

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Het Kinderboekenmuseum, ontdek, beleef en maak de mooiste verhalen

Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart