Auto’s kijken bij Louwman Museum

Door Willemijn – Voor mij is een auto echt een gebruiksvoorwerp. We hebben er eentje om onszelf en de kinderen van A naar B te brengen, voor familiebezoekjes of om helemaal volgeladen mee op vakantie te gaan. En hoe onze auto er uit ziet? Tja dat kan mij eigenlijk niet zo heel veel schelen. Maar mijn oudste zoon is dol op mooie auto’s. In zijn kamer heeft hij een kistje waar hij de mooiste miniatuurautootjes in verzamelt. Hem kun je heel blij maken met een bezoekje aan het Louwman Museum. Dus gingen wij afgelopen weekend, op de fiets, richting dit museum tussen Den Haag en Wassenaar. Want als jij of je kind dol is op auto’s mag je dit museum niet overslaan.

Wow! Wat een collectie

Eenmaal in het museum kon ik mijn scepsis over een ‘leuk’ middagje auto’s kijken snel laten varen. Het museum is werkelijk prachtig! Dat begint al bij binnenkomst: direct na de kassa kom je binnen in een overweldigende grote zaal/ centrale hal waar diverse bijzondere auto’s en ‘special shapes’ staan. Daarna begint de route door het museum waarbij je een reis door de tijd lijkt te maken. Van de eerste ‘karren en koetsen’ via stoomwagens naar moderne sport- en racewagens.

Speuren voor prijzen

Als je niet voldoende hebt aan auto’s kijken kun je een app downloaden waarin meneer Louwman in korte filmpjes iets vertelt over verschillende auto’s. Ook staat er in de app achtergrondinformatie over bijzondere auto’s. Aan de filmpjes is ook een speurtocht verbonden. Door goed te kijken en te luisteren kun je 6 vragen beantwoorden. En heb je ze goed, dan ontvang je een klein prijsje. Het museum geeft zelf aan de de juiste leeftijd voor de speurtocht vanaf 8 jaar is en dat klopt wel. Mijn 6 jarige autofan vond de korte filmpjes leuk om te kijken, maar had geen interesse om de vragen te beantwoorden. En ook ik vond het leuk om zo af en toe iets extra’s te lezen of te kijken over de auto’s. Want juist dat beetje informatie maakt het bezoekje nog leuker.

Uitje voor iedereen

Door de grote variëteit aan auto’s is het museum erg geschikt voor kinderen. Mijn zoon heeft genoten, maar ik had ook mijn vierjarige dochter meegenomen. Zij kon iets minder interesse voor de auto’s opbrengen, maar ook zij heeft een leuke middag gehad. Vooral de auto met een ‘zwaan’ als voorkant kon haar bekoren. Ook het laatste deel van de route – waarbij je door een oud dorpsstraatje – loopt, vonden de kinderen erg leuk. Kortom het Louwman museum is echt een uitje voor iedereen.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Auto’s kijken bij Louwman Museum

Louwman Museum, Leidsestraatweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart