Op reis in het Museumkwartier met het ‘museumpaspoort’ (Den Haag)

Musea

Door Willemijn – Afgelopen woensdagmiddag was ik bij de feestelijke lancering van het ‘Museumkwartier paspoort’. Een nieuw initiatief van acht musea en culturele instellingen op en rond het Museumkwartier (het Lange- plus Korte Voorhout en het Plein) in Den Haag. Het Museumpaspoort is een boekje – in de vorm van een paspoort – bedoelt voor kinderen van ca. 6-12 jaar oud, vol met opdrachten en achtergrondinfo over de deelnemende instellingen. Wij gingen voor een middagje cultuur!

Museumpaspoort

Speuren met Cornelis

De deelnemers aan het Museumpaspoort zijn vier musea (Escher, het Mauritshuis, Bredius en het Haags Historisch) en vier culturele instellingen (de Kloosterkerk, Pulchri studio, en theaters Diligentia en de Koninklijke Schouwburg). In het paspoort staan diverse opdrachten, weetjes en (speur)raadsels voor elk van deze deelnemers. Hoofdpersoon is Cornelis, de ooievaar van Den Haag. In het Paspoort staat een route die je langs alle deelnemers leidt. Vanzelfsprekend kun je ze allemaal aan doen; maar kun je ook een slechts maken. Immers: alle acht op één (middag)dag wordt misschien wat veel. Nadat je één van de acht deelnemende musea of culturele instellingen heb bezocht, ontvang je telkens een sticker. Een vol paspoort met acht stickers kun je vervolgens inleveren bij de VVV (‘Info winkel Den Haag’) voor een pluche ooievaar.

Paspoort deelnmers

Speuren en wandelen

Het Museumkwartier paspoort maakt dat je met je kinderen op een speelse manier kennis kunt maken met de deelnemende musea in het Museumkwartier. Wij genoten zo bijvoorbeeld van de prachtige meesterwerken van Escher en namen een kijkje in het Mauritshuis. Omdat alle deelnemers vanzelfsprekend op loopafstand van elkaar liggen, loop je gemakkelijk naar het volgende museum. De opdrachten zijn meestal leuk. Bij Escher mogen je kids bijvoorbeeld tekenen en in het Mauritshuis gaan ze op zoek naar Maurits de Muis. De opdrachten van de niet-Musea vond ik persoonlijk minder leuk.

Escher

Escher

Praktisch

Het Museumpaspoort is gratis op te halen bij alle deelnemende acht instellingen alsmede de VVV. Let op: het paspoort biedt géén toegang tot de (betaalde) musea. Je moet daar dus telkens een kaartje kopen. Ook kennen de deelnemende instellingen wisselde openingstijden.

 

Deze tips is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Op reis in het Museumkwartier met het ‘museumpaspoort’ (Den Haag)

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart