Bezoek kleurrijk ‘Colors of the World’ – en veel meer leuks in Museon

Musea

Door Willemijn – Het Museon in Den Haag is  één van mijn favoriete musea. Natuurlijk is het museum helemaal gericht op kinderen. Tentoonstellingen en exposities zijn hier altijd van een hoog niveau, leerzaam en duidelijk met liefde gemaakt.  Toen ik zag dat er afgelopen week een nieuwe tentoonstelling opende van National Geographic met als onderwerp Colors of the World’ ben ik gaan kijken.

Wat is de wereld mooi én kleurrijk

In de expositie ‘Colors of the World’ zie je foto’s van diverse beroemde internationale fotografen. je ziet de meest prachtige foto’s van o.a. landschappen, andere culturen, volken en dieren. Ze hebben twee zaken gemeen: ze zijn allemaal heel kleurrijk en bovenal allemaal prachtig. De bijschriften vertellen je het nut of de achtergrond bij de kleuren die je ziet? Waarom is een slang op één van de foto’s bijvoorbeeld fel geel? En heb je ooit gezien dat een poollandschap uit tal van tinten wit en grijs bestaat? Hoewel mijn kids een fototentoonstelling al snel ‘saai’ vinden, merkte ik dat deze hun aandacht greep. Enerzijds door de kleuren; anderzijds door de prachtige natuurfotografie. Een aanrader!

En er is nog zoveel meer te zien

Naast ‘Colors of the World’ zie je in Museon natuurlijk momenteel de leuke, interactieve tentoonstelling ‘OTZI THE ICEMAN’.  Hierbij is een leuke speurtocht beschikbaar: één voor jonge kinderen en één voor at oudere kids. En bezoek ook de vaste collectie boven. Hier leer je meer over allerlei aspecten van de aarde: techniek, cultuur, natuur , geschiedenis, etc.  Zo zijn er themazalen  over bijvoorbeeld ‘geluid’ over het klimaat (neem je eigen versie van de Wereld Draait Door op), over ‘recht & vrede’, over de Romeinen. Keuze te over. En dan is er natuurlijk nog de mooie tentoonstelling ‘One Planet’, over 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Een vaste tentoonstelling, die erg leuk is voor at oudere kids (bovenbouw lagere school).

 

Praktisch

‘Colors of the Worldzie je in Museon tot en met 1 december. Neem dus deze zomervakantie een kijkje bij deze prachtige kleurrijke tentoonstelling, En geniet ook van al het andere moois. Een middagje Museon is leuk en leerzaam. Wij komen binnenkort weer terug.

Delen:


Bekijk op kaart

Bezoek kleurrijk ‘Colors of the World’ – en veel meer leuks in Museon

Museon, Stadhouderslaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart