Nu in Mueon: ‘Reizen naar de Ruimte’

Reizen in de Ruimte
Musea

Door Willemijn – Vanaf dit weekend zie je in Museon de nieuwe, tijdelijke tentoonstelling: ‘Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde’ Een spiksplinternieuwe expositie over reizen naar en in de ruimte, de opvolger van Ridders en Kastelen. Wij gingen kijken en genoten van deze nieuwe attractie in het Museon.

Museon

 

Zeeman van de sterren

Een klein bordje bij de ingang van de tentoonstelling vangt onmiddellijk mijn aandacht. Weet jij waar het woord ‘astronaut’ vandaan komt? Het is een samentrekking van de Griekse woorden ‘astron’ (ster) en ‘nautus’ (matroos). Eigenlijk is een astronaut dus niets meer of minder dan een ‘sterren matroos’ of ‘zeeman van de sterren’. Als echte ‘sterren matrozen’ betreden mijn kids en ik de tentoonstelling. In deze nieuwe expositie kun je je op tal van manieren even astronaut voelen. Zo kun je bij binnenkomst op een kussen gaan liggen en op een groot videoscherm ‘liggend als astronaut’ kijken naar een lancering. Vervolgens kunnen je kids even verderop een ‘astronauten training’ ondergaan. Ook is er een replica nagebouwd van een ruimtestation en zie je verderop in de expositie bijvoorbeeld een echte ‘mini’ ruimte storm. Vanzelfsprekend is er ook genoeg te lezen en te leren. Bijvoorbeeld over het leven aan boord van het International Space Station (ISS). Wist je bijvoorbeeld dat astronauten buitenaards maar beter niet kunnen boeren…

Reizen in de Ruimte

Reizen in de Ruimte

Reizen in de Ruimte

En er is nog meer: One Planet, Greatest Landscapes

Naast deze nieuwe tentoonstelling biedt het Museon natuurlijk nog veel meer. Op de begane grond kun je tevens genieten van prachtige foto tentoonstelling ‘Greatest Landscapes’ (National Geographic). Op de eerste etage zie je de permanente tentoonstelling One Planet. De 17 “sustainable development” doelstellingen van de Verenigde Naties vormen de basis van deze interactieve expositie. Wij genoten hier onder andere van een échte insectenproeverij: meelwormen als duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor vlees.

Museon

Praktisch

Reizen in de ruimte is een interactieve tentoonstelling waarin je van alles te weten komt over hoe de mensen kunnen reizen naar andere planeten. Kinderen ervaren wat er nodig is om ruimtereiziger te worden en je komt achter de kansen en gevaren van de ruimte. Ook als ouder krijgt je nieuwe inzichten en doe je ideeën en ontdekkingen op over reizen in de ruimte. Hoe overleef je op een andere planeet, een nieuwe aarde. In het Museon-Lab kun je vervolgens (2 euro per kind) je eigen ‘ruimte robot knutselen’. De tentoonstelling is in Museon te zien tot en met 1 september 2019.

Museon

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Nu in Mueon: ‘Reizen naar de Ruimte’

Museon, Stadhouderslaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart