Vuurtoren Scheveningen: word vuurtorenwachter

vuurtoren scheveningen
Musea

LET OP: MOMENTEEL IS DE VUURTOREN GESLOTEN I.V.M. EEN GROTE RENOVATIE,

Door Willemijn – Natuurlijk kun je Scheveningen tegenwoordig van grote hoogte bekijken vanuit het reuzenrad op de Pier. Minstens zo leuk is het, om het reuzenrad en strand vanuit de lucht te bekijken vanaf de Scheveningse vuurtoren. Mijn oudste zoon en ik hebben dat deze vakantie gedaan. En dat was erg leuk en leerzaam, zowel voor hem als voor mij. De vuurtoren kun je namelijk op gezette tijden, onder begeleiding van een gids beklimmen.

 

Kinderen bedienen de vuurtorenlamp

Via het Schevenings museum Muzee (ook in Scheveningen) kun je op woensdag- en zaterdagmiddag op afspraak naar boven. De gids die je begeleidt, maakt er een leuk uur van: het begint op de begane grond met een korte geschiedenis van de vuurtoren. Vervolgens zie je op elke verdieping een aantal specifieke thema’s uitgelicht. Onder andere over navigatie en routebepaling op zee, over zeemeerminnen en over de Haagse kustwacht. Het verhaal wordt afgestemd op de aanwezigen en dus leuk voor kids en ouders. Uiteindelijk kom je na een klim van 148 treden helemaal bovenin de vuurtoren. Daar mag je – zoals een echte vuurtorenwachter dat vroeger ook deed – de échte lamp aanzetten (zoals die ’s nachts ook computer gestuurd aan gaat). Dit maakt het voor kinderen heel leuk en begrijpelijk.

Uitzicht over Scheveningen

Het mooiste aan de klim volgt dan uiteindelijk ook als laatste: het betreden van de buitenring van de vuurtoren. Via een smal houten deurtje sta je dan uiteindelijk bovenop de vuurtoren.  Buiten ruik je de zee en voel je de wind door je haren gaan.  Het uitzicht is fantastisch. Minstens zo mooi als vanuit het reuzenrad. De vuurtoren staat echt ín Scheveningen, waardoor je de omliggende bebouwing veel beter kunt zien. En stiekem voel je je natuurlijk even als de vuurtorenwachter van weleer.

Uitzicht Vuurtoren scheveningen

Praktisch

De vuurtoren is te bezoeken op woensdag- en zaterdagmiddag. Je moeten reserveren via Muzee. Als er minder dan 5 aanmeldingen zijn gaat de klim naar boven niet door. Je wordt hier telefonisch over geïnformeerd.

vuurtoren scheveningen

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Vuurtoren Scheveningen: word vuurtorenwachter

Vuurtoren van Scheveningen, Vissershaven, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart