Word ‘Kikker’ in de nieuwe ‘Kikker’ tentoonstelling- Kinderboekenmuseum

Musea

Enigszins ‘verscholen’ achter Den Haag Centraal ligt  één van de leukste musea voor kinderen in de Haagse regio: het Kinderboekenmuseum. Het maakt deel uit van het complex waar ook de Koninklijke Bibliotheek en het Letterkundig Museum in zitten. Dit maakt dat niet iedereen weet of ziet dat hier ook een museum ‘verstopt’ zit, dat notabene écht bedoeld is voor kinderen.

       

Papiria

Op de begane grond vind je ‘Papiria’, gericht op kinderen vanaf zeven jaar. Tussen stapels boeken kun je hier op zoek naar bijvoorbeeld Pippi langkous, Dolfje Weerwolfje en andere kinderhelden. Dit in een prachtig vormgegeven decor. Ook is hier een gezellige workshopruimte, waar doorlopend leuke kinderworkshops worden geven. Ook is er een klein filmtheatertje waar kinderverhalen worden getoond.

 

ABC…met de dieren mee

Via het Letterkundig Museum voor volwassenen (1e etage) kom je vervolgens op de 2e etage bij: ‘A, B, C… met de Dieren mee’ en natuurlijk ‘Kikker’. Deze tweede etage is heel erg leuk voor kinderen van twee tot zes jaar. De ‘expositie’ over kinderhelden (‘ABC… met de dieren mee’) zoals Pim & Pom, Kleine IJsbeer en Spuit 11 is vooral een speelse interactieve ‘doe-ruimte’ waar peuters en kleuters heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Zo kun je zelf als ‘Rupsje Nooit Genoeg’ door fruit kruipen, als een vos in een hol liggen of aanschuiven voor ‘nachtpannenkoeken’ bij onder andere de figuren uit Nijntje, Dikkie Dik en Olifant Elmer.

Kikker zwembroek

De Kikker hoek in zijn huidige vorm is net nieuw (open vanaf december 2016 – daarvoor zat deze op de begane grond). Deze is werkelijk prachtig geworden. De wereld van Kikker is hier in het klein nagebouwd. Kinderen kunnen – tussen Kikkers vriendjes Rat, Eend en Varkentje, echt rondrennen als Kikker, een taart bakken met Varkentje of schaatsen met Eend. Kinderen kunnen zich verkleden als Kikker met een eigen gestreepte rood-witte Kikker Zwembroek. Zeer origineel, mooi neergezet en ontzettend leuk.  Kortom: het Kinderboekenmuseum, daar ‘Kikker’ je van op!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Word ‘Kikker’ in de nieuwe ‘Kikker’ tentoonstelling- Kinderboekenmuseum

kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart