Bij ‘Anneke’: mooie, nét niet nieuwe kinder- en dameskleding (Statenkwartier)

Shoppen

Door Willemijn – zoals jullie misschien weten, houd ik van kringloop- en tweedehandswinkels. Van deze laatste ontdekte ik er afgelopen week weer één die absoluut het vermelden waard is: tweedehands kinder- en dameskledingwinkel Anneke, in het Statenkwartier. Een winkel met heel veel nét niet nieuwe – maar kwalitatief hoogwaardige – tweedehands kleding voor kids en voor jezelf (dames; geen heren). Dat is natuurlijk leuk winkelen. En dat deed ik dan ook.

Koop en verkoop

Winkel Anneke is in 1980 (dus in 2020 een 40-jarig  jubileum) opgericht door Anneke. De winkel is gevestigd in een zijstraat van de Fred (Van Beuningenstraat 50B) en is herkenbaar aan de roze zonneschermen. En als de winkel open is, dan hangt er een tros ballonnen buiten.  Enige jaren gelden (2000) hebben Marina en Marijke de winkel overgenomen – maar de naam gehouden. Die is namelijk een begrip in het Statenkwartier en daarbuiten. Dat komt enerzijds door het grote aanbod van mooie en goede tweedehands kinder-en dameskleding. Maar zeker ook door de warme oprechte interesse voor hun klanten en de wens om winkelen bij Anneke vooral ook gewoon leuk en gezellig te maken. En dat lukt aardig. Bij Anneke kun je natuurlijk kinder- en dameskleding kopen. Maar je kunt er ook (merk)kleding inbrengen. Voor de spelregels bekijk je de site.

Gelukstreffers

Tijdens mijn bezoek werd ik goed geholpen in de zoektocht naar mooie jongensbroeken. Maar ook verrassen ze mijn kids elk met een handje pepernoten.  Dat gaf mij de kans om ook even lekker te neuzen door de mooie collectie dameskleding. En met resultaat. Na 20 minuten shoppen, kletsen en pepernoten stap ik naar buiten met een mooie set aan prachtige tweedehands kinder- en dameskleding. Er zitten enkele prachtige gelukstreffers tussen. Net niet nieuw; maar feitelijk net zo goed en tegen een aantrekkelijke prijs. Kortom: winkelen bij Anneke is niet alleen gezellig, maar ook nog eens leuk voor je garderobe én je portemonnee.

Praktisch

Winkelen bij Anneke kan maandag tot en met zaterdag. Op zondag en feestdagen als ook in de zomervakantie is de winkel gesloten. Check de site voor de exacte openingstijden.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Bij ‘Anneke’: mooie, nét niet nieuwe kinder- en dameskleding (Statenkwartier)

Van Beuningenstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart