Op avontuur in Avonturia de Vogelkelder (Den Haag)

Avonturia de Vogelkelder
Shoppen

Door Willemijn – Of het nu knaagt, blaft of zwemt bij mijn kinderen kunnen dieren op een meer dan gemiddelde belangstelling en interesse rekenen. Mijn dochter zou het liefst een pony in onze achtertuin en een gezellig geitje in de voortuin wensen, mijn oudste zoon wil een kat en de jongste vindt varkentjes en honden wel een goed idee als aanvulling voor ons gezin. En ondanks dat ik dieren ook leuk vind, heb ik, voornamelijk uit praktisch oogpunt, niet de behoefte om ze zelf in huis of tuin te hebben. Dus een dierenwinkel is niet een plek waar je mij snel zult vinden. Maar toen mijn zoon laatst erg enthousiast thuis kwam van ‘het leukste verjaardagsfeestje ooit’ bij Avonturia de Vogelkelder, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik besloot er dit weekend langs te gaan. Gewoon voor de lol.

Avonturia de Vogelkelder

Winkel, uitje of beide?

Avonturia de Vogelkelder is van oorsprong begonnen als dierenwinkel. In de afgelopen 40 jaar is deze winkel zo groot geworden, dat het nu de grootste dierenspeciaalzaak is van Nederland. En dat klopt. Bij binnenkomst waande ik me een beetje in de ‘Ikea voor dierenliefhebbers’. We keken, met onze minimale ervaring van dierenwinkels, ons ogen uit. Hier is (bijna) alles te koop wat een dier en dierenliefhebber zich kan wensen. Een walhalla voor dierenvrienden. De winkel is ingedeeld in themazones. Zo zijn we door een hondenwereld (met onder andere een eigen hondenbar om voer te proeven), een kattenwereld, een reptielenwereld en een knaagdierenwereld gelopen. Maar ook vind je er zones rond stenen & spiritualiteit, kinderspeelgoed (met heel veel dieren knuffels en dino’s) en een groot restaurant, genaamd ‘Oehoe’, waar je voor een leuke prijs wat kunt eten en drinken.

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder

Avonturion, een zoo om in te ontdekken

Ondanks dat de winkel in combinatie met het restaurant al een uitje op zichzelf is, biedt Avonturia de Vogelkelder ook een eigen zoo: Avonturion. En natuurlijk hebben wij, met drie kleine dierenliefhebbers, ook deze zoo bezocht. In Avonturion kunnen kinderen met hun ouders op avontuur. Zo kun je er als echte archeoloog zoeken naar bijzondere, gekleurde steentjes, die je later in het restaurant kunt omruilen voor een mooi cadeau, kun je spelen in de havens van Bombay en maak je kennis met een bijzonder volkje: ‘De Zoopies’. En zoals je mag verwachten van een zoo, kun je hier natuurlijk ook talrijke dieren bewonderen. Je vindt in Avonturion onder andere stokstaartjes, fennevosjes, diverse reptielen en vleermuizen.

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder

Ontmoet de ratten in het Haagse riool

De nieuwste attractie – het Haagse Rattenriool – is prachtig gemaakt,  wel ‘een beetje eng’. Hier waan je je namelijk in de riolen van Den Haag en zie je de ratten (achter glas!) rondrennen. De setting is levensecht nagemaakt – waarbij vooral het doortrekken van een toilet met bijbehorende ‘echte’ ontlasting er griezelig vies uitziet. Avonturion is een echte beleving, die winkelen bij Avonturia de Vogelkelder een extra dimensie geeft.

Voordeel met de Hofpas

Ga je op avontuur bij Avonturia? Neem dan je Hofpas mee! Heb je nog geen Hofpas? Vraag hem dan gratis aan. Op vertoon van je Hofpas krijg je bij een bezoek aan Avonturion een gratis kop koffie of thee of gratis limonade.

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Op avontuur in Avonturia de Vogelkelder (Den Haag)

Avonturia De Vogelkelder, Kerketuinenweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart