Boekies en Bakkies – voor een boekje en een bakkie

Shoppen

Door Priscilla – Op een sombere dinsdagmiddag, ben ik na een tip van een vriendin, op stap gegaan met de tweeling naar De Lier. Daar zou namelijk de leukste kinderboekenwinkel van het Westland zitten, waar je ook nog een “bakkie” kan doen. Mijn vriendin heeft niks teveel gezegd. Wat een geweldige kinderboekenwinkel! Onder de schaduw van de scheve Dom toren van de Lier, vind je in een authentiek dorps straatje, de kinderboekenwinkel Boekies en Bakkies. De naam zegt het al, hier kun je terecht voor een goed kinderboek, in combinatie met een lekker drankje uit de koffiebar. Buiten, voor het raam van de winkel, staat een knus terras tafeltje en via het grote raam, kijk je zo de gezellige winkel in.

boekies en bakkies

De winkel is een lust voor het oog

De winkel is fantastisch ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van de kleur wit, waardoor de mooie gekleurde boeken goed tot zijn recht komen. De boeken zijn weggezet op oog hoogte, wat erg uitnodigt om een boek te pakken en in te kijken. De boeken zijn weggezet per leeftijd en onderwerp. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Wat dacht je van de mooie prenten boeken voor de kleintjes, Leren Lezen boeken voor de iets oudere kinderen, spannende boeken voor de pré pubers, of stoere Young Adult boeken over allerlei onderwerpen. Deze leuke boekenwinkel verkoopt naast boeken, ook nog speelgoed en hangzakken. Dat wat je koopt, wordt ook nog eens prachtig ingepakt, met een handige, hoe kan het ook anders, boekenlegger!

boekies en bakkies

“Zelluf doen in de hangzak” het kan allemaal

Je kunt het hier zomaar een hele middag uithouden. Lucas en Esmee worden bijna 3 en houden erg van voorlezen, maar ook van “zelluf doen”. Ook daarvoor ben je bij “Boekies en Bakkies” aan het juiste adres. Verspreid door de winkel staan er kisten met oude boeken, waar je rustig in kunt bladeren. Hiermee kun je neerploffen op een zitkussen of in een hangzak. De hangzakken waren favoriet bij de tweeling, want daarin konden zij hun boek “zelluf” lezen. Het fijne is, dat je na je bezoek of aankoop, ook niet gelijk weg hoeft.

boekies en bakkies

Een gezellige ruimte en prachtige grote tuin

Achter in de winkel is namelijk een gezellige ruimte ingericht, waar je nog een “bakkie” koffie, thee of iets fris kunt drinken. Bij mooi weer, kun je zelfs nog heerlijk in de tuin zitten, met uitzicht op de scheve “Lierse Dom”. De tuin is ommuurd, waardoor de kleintjes niet weg kunnen lopen. Ook is er voor de kinderen wat speelgoed, kleurtjes met kleurplaten en wat puzzels, om zich nog mee te vermaken. Kortom, zo is lezen erg leuk en is het uitzoeken van een leuk kinderboek echt een feestje, gecombineerd met een leuk uitje!

boekies en bakkies

boekies en bakkies

boekies en bakkies

Feestjes en activiteiten

Over feestjes gesproken… Je kunt bij Boekies en Bakkies ook terecht voor een leuk kinderfeestje. Verder raad ik je zeker aan om hen te volgen op Facebook, want regelmatig organiseren zij ook leuke activiteiten, rondom het boeken thema. Denk aan een voorleesochtend voor baby of peuters, ontvangen zij schrijvers in de winkel die vertellen over hun boek, en  organiseren zij knutselactiviteiten en diverse andere workshops. Vind je De lier toch net iets te ver weg, dan kun je ook shoppen vanuit je luie stoel, via hun webwinkel.

Heb jij nog een tip van een uitje dat ik zeker moet bezoeken in het Westland, dan lees ik dat graag terug in een reactie. Wie weet zie je dan jouw tip binnenkort terug op Ranja en Rosé!

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Boekies en Bakkies – voor een boekje en een bakkie

A.D. VOSSTRAAT DE LIER

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart