Op de markt is je gulden een daalder waard… Bezoek eens de Haagse Markt

Haagse Markt (3) opening
Shoppen

Door Willemijn – Naar de markt, volgens mij een begrip dat we allemaal kennen. Volgens mij heeft iedereen wel herinneringen aan bezoekjes aan een markt. Zo ging ik vroeger vaak met mijn oma en sloten we de ochtend af met een lekkerbekje. Dit gevoel wil ik mijn kinderen ook graag meegeven. Dus geregeld bezoeken wij de markt in Voorburg. Maar als je echt een markt gevoel wilt ervaren is de Haagse Markt een bezoek waard. En dus brachten wij pas geleden een bezoekje aan de Haagse markt.

Haagse Markt (1)

Haagse Markt (2)

Allerlei culturen naast elkaar

De Haagse markt, een van de grootste openluchtmarkten van Europa, ligt in de Schilderswijk. Dit maakt deze markt extra leuk, want in een wijk waarin verschillende culturen naast elkaar leven heeft de markt uiteraard ook een zeer internationaal karakter. Van de Hollandse broodkraam loop je via de Surinaamse roti, de prachtige Marokkaanse kleding naar de Turkse slager. Je ruikt de lekkerste geuren en ziet een enorme diversiteit aan mensen. En als je hier echt meer van wilt weten kun je ook deelnemen aan een rondleiding over de Haagse Markt. Kijk snel hier hoe en wanneer je kunt deelnemen.

Haagse Markt (5)

Haagse Markt (8)

Bijzondere kramen

Bij een bezoekje aan de markt zijn er toch wel een paar kramen extra bijzonder. Een korte stop aan 1001 kruiden is een echte aanrader vooral voor de keukenprinsen en –prinsessen onder ons. En ook de bloemenstal van de oudste marktkoopman op de markt, de 80 jarige Opa Piet, is zeker een bezoek waard. En ik weet zeker dat je niet met lege handen naar huis zult gaan, want nog altijd geldt het gezegde: Op de markt iseen gulden een daalder waard. Haagse Markt (4)

Haagse Markt (7)

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Op de markt is je gulden een daalder waard… Bezoek eens de Haagse Markt

Den Haag, Haagse Markt, Groente- en Fruitmarkt, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart