Kerstpracht en -praal bij de Bijenkorf

Shoppen

Eigenlijk is dit een beetje een raar uitje, maar de Bijenkorf is momenteel zó mooi versierd dat ik dit toch wel een echt uitje vind. Vroeger ging ik al met mijn moeder naar de etalages van de Bijenkorf kijken. Die zijn nu nog steeds prachtig. Ik kan enorm genieten van al het moois dat er te zien is. Nu het Kerst is, is de Bijenkorf misschien wel mooier dan ooit. Dit weekend ging ik er langs met mijn kinderen.

Prachtige etalages

We gingen bewust vroeg, om de drukte voor te zijn. Nog voor winkelopening stonden we met zijn vijven al voor de deur te wachten om naar binnen te mogen. Normaliter heb ik daar een hekel aan, wachten voor een winkel, maar in dit geval is dat helemaal geen straf. De kerstetalages van de Bijenkorf zijn namelijk zo mooi, dat ik er met plezier en gemak minuten naar kan kijken. En niet alleen ik – juist ook de kinderen genieten er volop van. Mijn dochter geniet van de ‘prinsessenjurken’ en het hoge gehalte ‘bling bling’. De jongens zijn juist weer geïnteresseerd in alles wat draait en beweegt. En vooral ook hoe het komt dat dingen kunnen bewegen. Zo staat er een mooi gedekte tafel in één van de etalages, waar geregeld het tafelkleed van omhoog gaat en je eronder kunt gluren. Een tafereel dat zo in de Efteling kan.

Kerstboom, kerstman én cadeauservice

Maar ook de reusachtige kerstboom in de centrale entree van de Bijenkorf, die reikt tot en met de hoogste etage is werkelijk magnifiek. Op gezette tijden komt de Kerstman langs voor een ‘meet & greet’ en fotomoment. En vergeet ook de kerstafdeling niet te bezoeken! Hier hebben ze prachtig gedecoreerde kerstbomen, fantastisch gedekte kersttafels en hele mooie bijzondere kerstversiering. Leuk daarbij is dat er achterin een aparte ‘inpakbalie’ is waar medewerkers van je kerstcadeautje een waar geschenk maken. Je mag je zelf cadeaupapier en strik kiezen. Kerst bij de Bijenkorf is een waar feestje.

Restaurant The Kitchen

Sluit je wandeling in de Bijenkorf af met een bezoek aan het vernieuwde restaurant ‘The Kitchen’. Ze hebben er de heerlijkste zaken. En nog fijner: er is een redelijke kinderhoek én goed uitzicht over de winkelstraat. Dat was voldoende om mijn kinderen te vermaken, terwijl wij met een kopje koffie én een taartje even konden uitpuffen van al dat winkelen.

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Kerstpracht en -praal bij de Bijenkorf

de Bijenkorf, Wagenstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart