Kinderboekenweek 2017: de Ranja en Rosé Top 5 kinderboekenwinkels

Shoppen

Door Willemijn – Vandaag begint de Kinderboekenweek (4-15 oktober). Het thema is dit jaar ‘Gruwelijk Eng’. Dat deed me denken aan één van mijn favoriete kinderboeken: ‘De Griezels’ van Roald Dahl. Over die gruwelijk enge meneer en mevrouw Griezel…! Een fantastisch boek. Ik heb het verslonden en lees het nu graag weer voor aan mijn kids. Nu de dagen korter worden en het ’s avonds vroeg donker wordt, is er bovendien nog meer gelegenheid om thuis lekker (voor) te lezen. Ranja en Rosé zet de leukste kinderboekenwinkels op een rijtje. Normaal al leuk om te bezoeken, maar tijdens de gruwelijk enge Kinderboekenweek, natuurlijk helemaal een bezoek waard. Als je durft tenminste…

Silvester Boek en Spel (Zoetermeer)

In Zoetermeer vind je ‘Silvester boek en spel’. Naast heel veel mooie kinderboeken verkopen ze hier prachtige bijzondere spellen, puzzels en houten speelgoed. Ook is er een grote collectie te koop van speelgoed om zelf allerlei kindvriendelijke proefjes en experimenten te doen. Leuk voor de ‘wetenschappers in spé’. In het voorleestheater wordt geregeld (€ 2,- p.p.) voorgelezen voor dreumes, peuters en kleuters. Een gezellige ochtend met koffie en thee voor de mama’s en de papa’s en ranja plus leuke verhalen voor de kids.

Boekies en Bakkies (De Lier)

We vervolgen deze top-5 in het Westland. In de Lier vind je namelijk één van de leukste kinderboekenwinkels uit de regio: ‘Boekies & Bakkies’. Boekies en bakkies is niet alleen een leuke en prachtige kinderboekenwinkel maar biedt ook een aanbod van mooi hoogwaardig speelgoed. En helemaal fijn is dat ze bij deze vrolijke winkel een fijne koffiehoek hebben voor de lekkerste ‘bakkies’ koffie. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er tal van leuke activiteiten, dus kijk snel op de site. Zo kun je vandaag (4 oktober) leren je eigen slijm te maken, onder begeleiding van een echte wetenschapper van ‘mad science’. Dat is in ieder geval griezelig leuk!

boekies en bakkies

In de Wolken (Voorburg)

Bij ‘In de Wolken’ treed je binnen in een prachtig statig oud pand in de pittoreske Herenstraat in Voorburg. Hoe oud het pand is, zie je als je naar boven naar het plafond kijkt… daar zie je nog de oude schilderingen met engeltjes. Maar ook de rest van de winkel is veel aandacht aan besteed. En het aanbod is zeer divers (naast boeken heel veel mooi kwalitatief en duurzaam speelgoed) en uitgebreid. Tijdens deze Kinderboekenweek zijn er ook hier diverse theatervoorstellingen (betaald) en voorleesuurtjes.

Alice in Wonderland (Den Haag)

Alice in Wonderland’… alleen die naam al maakt dit tot een geweldige kinderboekenwinkel. Als ik er ben waan ik me altijd een beetje als Alice: waar je ook kijkt de leukste en de mooiste kinderboeken. Hoewel Alice in wonderland geen heel grote kinderboekenwinkel is, is het aanbod enorm. Prentenboeken, voorleesboeken, liedjes- en versjesboeken: je vindt het bij Alice in Wonderland. En ken je dat… dat ene oude nostalgische kinderboek uit je jeugd wat je nergens meer kan vinden… waar is het gebleven? is het nog te koop? Of wordt het niet meer gedrukt en/of uitgegeven? Bij Alice proberen ze het voor je te vinden. En natuurlijk biedt Alice in Wonderland tijdens de komende Kinderboekenweek diverse (gruwelijk) enge activiteiten.

Alice in Wonderland entree

 Villa Paagman (Den Haag)

Zoals ze zelf zeggen bij Paagman: ‘In Villa Paagman wonen de mooiste verhalen’. En dat is ook zo. De aankleding van deze kinderboekenwinkel is duidelijk over nagedacht. Midden in de winkel tref je een grote theekop waar je in kunt gaan zitten. Tegen de wanden staan allemaal prachtig vormgegeven ‘gekke’ boekenkasten: ze maken geluid, bewegen of doen iets anders vreemds. Daarbij is er ook een ruime sortering speelgoed te koop. Tijdens de Kinderboekenweek is er een zeer uitgebreide lijst van activiteiten bij (Villa) Paagman. Eén van de leukste activiteiten is misschien wel de Griezelbus. De Griezelbus is een rode oude Amerikaanse schoolbus, gebaseerd op bekende kinderboeken van Paul van Loon. Op vrijdag 6 oktober staat hij voor de deur van Paagman  (Locatie De Fred). Zit je kind dan even in de Griezelbus, dan kun je misschien jezelf ‘verlekkeren’ aan allerlei prachtige nieuwe boeken bij de volwassen afdeling van Paagman. En ben je écht uit ‘gegriezeld’… doe dan gewoon een lekkere kop koffie of thee bij het aangrenzende Kicking Horse café.

Villa Paagman gevel

Villa Paagman winkel2

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Kinderboekenweek 2017: de Ranja en Rosé Top 5 kinderboekenwinkels

Paagman, Frederik Hendriklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart