Kinderboekenweek 2018: de Ranja en Rosé Top 5 kinderboekwinkels

Silvester Leiden groot met tekst
Shoppen

Door Willemijn – Gisteren begon de Kinderboekenweek (3-14 oktober). Het thema is dit jaar ‘Vriendschap‘.  Nu de dagen korter worden en het ’s avonds vroeg donker wordt, is er misschien ook  meer gelegenheid om thuis lekker (voor) te lezen. Ranja en Rosé zet de leukste kinderboekwinkels op een rijtje. Normaal al leuk om te bezoeken, maar tijdens de Kinderboekenweek, natuurlijk helemaal een bezoek waard.

Silvester Boek en Spel (Zoetermeer)

In Zoetermeer vind je ‘Silvester boek en spel’. Naast heel veel mooie kinderboeken verkopen ze hier prachtige bijzondere spellen, puzzels en houten speelgoed. Ook is er een grote collectie te koop van speelgoed om zelf allerlei kindvriendelijke proefjes en experimenten te doen. Leuk voor de ‘wetenschappers in spé’. In het voorleestheater wordt geregeld voorgelezen voor dreumes, peuters en kleuters. Een gezellige ochtend met koffie en thee voor de mama’s en de papa’s en ranja plus leuke verhalen voor de kids. Ook is er bijvoorbeeld een ‘leesmonster’ club voor kids van ca. 9-14 die boeken verslinden zoals het koekjesmonster koekjes eet.

 

In de Wolken (Voorburg)

Bij ‘In de Wolken’ treed je binnen in een prachtig statig oud pand in de pittoreske Herenstraat in Voorburg. Hoe oud het pand is, zie je als je naar boven naar het plafond kijkt… daar zie je nog de oude schilderingen met engeltjes. Maar ook de rest van de winkel is veel aandacht aan besteed. En het aanbod is zeer divers (naast boeken heel veel mooi kwalitatief en duurzaam speelgoed) en uitgebreid. Tijdens deze Kinderboekenweek zijn er diverse activiteiten waaronder een peutervoorleesochtend en een bezoek (vandaag, 4 oktober) van schrijfster Tosca Menten (Dummie de Mummie).

Alice in Wonderland (Den Haag)

Alice in Wonderland’… alleen die naam al maakt dit tot een geweldige kinderboekwinkel. Als ik er ben waan ik me altijd een beetje als Alice: waar je ook kijkt de leukste en de mooiste kinderboeken. Hoewel Alice in wonderland geen heel grote kinderboekenwinkel is, is het aanbod enorm. Prentenboeken, voorleesboeken, liedjes- en versjesboeken: je vindt het bij Alice in Wonderland. En ken je dat… dat ene oude nostalgische kinderboek uit je jeugd wat je nergens meer kan vinden… waar is het gebleven? is het nog te koop? Of wordt het niet meer gedrukt en/of uitgegeven? Bij Alice proberen ze het voor je te vinden. En natuurlijk biedt Alice in Wonderland tijdens de komende Kinderboekenweek diverse leuke activiteiten.

Alice in Wonderland entree

Jeugdboekwinkel Silvester  (Leiden)

Met (toevallig – geen keten!) dezelfde naam als in Zoetermeer vind je ook in Leiden een Silvester.  Jeugdboekhandel Silvester is in Leiden is kinderboekenspecialist –  met een grote collectie prachtige boeken voor kinderen vanaf 0 jaar.  Het begint met boekjes van stof en karton en gaat via liedjesboeken, prentenboeken, sprookjesboeken, voorlezen, samen lezen, zelf (leren) lezen, naar literatuur voor (jong)volwassenen. Maar ook voor mooie speelmaterialen, kaarten en diverse teken- en kleurmaterialen ben je hier aan het juiste adres.  Boven de winkel vind je het ‘Verteltheater’. Het biedt plaats aan ca. 30-35 personen. Hier zijn regelmatig leuke activiteiten. Zo ook deze kinderboekenweek.

Silvester Leiden

Villa Paagman (Den Haag)

Zoals ze zelf zeggen bij Paagman: ‘In Villa Paagman wonen de mooiste verhalen’. En dat is ook zo. De aankleding van deze kinderboekwinkel is duidelijk over nagedacht. Midden in de winkel tref je een grote theekop waar je in kunt gaan zitten. Tegen de wanden staan allemaal prachtig vormgegeven ‘gekke’ boekenkasten: ze maken geluid, bewegen of doen iets anders vreemds. Daarbij is er ook een ruime sortering speelgoed te koop. Tijdens de Kinderboekenweek is er een zeer uitgebreide lijst van activiteiten bij (Villa) Paagman. Eén van de leukste activiteiten is misschien wel de Beste Vriendenmiddag’ a.s. zondag, 7 oktober. Dit wordt een gezellige middag vanaf 13:00 uur met allerlei spelletjes voor je kids en hun beste vrienden en vriendinnen. Want samen sta je sterker! En als zij spelen dan kun je misschien jezelf ‘verlekkeren’ aan allerlei prachtige nieuwe boeken bij de volwassen afdeling van Paagman. Of  gewoon een lekkere kop koffie of thee bij het aangrenzende vernieuwde Kicking Horse café.

Villa Paagman gevel

Villa Paagman winkel2

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Kinderboekenweek 2018: de Ranja en Rosé Top 5 kinderboekwinkels

Paagman, Frederik Hendriklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart