5000m2 Kringloop… Rataplan, de leukste kringloop van Den Haag

rataplan kringloop rekken
Shoppen

Door Willemijn – Ik vind het heerlijk om rommelmarktjes af te struinen. Heerlijk op zoek naar verrassende en leuke of originele artikelen. Hetzelfde heb ik met kringloopwinkels. Ik vind er de leukste artikelen en vaak bijna voor niks. Zo heb ik thuis al een een verrassend mooie bloemenvaas staan waarvan geregeld wordt gevraagd: ‘Mooie vaas zeg, die komt zeker van de Bijenkorf…’. Maar ik ga ook naar mijn werk op heel fijne Prada-pumps. En de kinderen spelen met het mooiste ‘vintage’ speelgoed. Ik kocht het allemaal bij de kringloop.

rataplan kringloop ingnag

Een tweedehands warenhuis

Via een tante hoorde ik dat er sinds enkele weken een nieuwe Kringloop in Ypenburg zit, namelijk Rataplan. Rataplan is onderdeel van een keten. Op tal van plekken in de Randstad vind je ze, dus misschien ken je de winkel wel al uit Delft. Maar nu heeft deze keten de grootste kringloop van Den Haag geopend. En daar moest ik natuurlijk een kijkje gaan nemen. Het leuke aan Rataplan is dat het een heel ‘verzorgde’ kringloopwinkel is. Je treft dus geen ‘uitdragerij’ van oude troep, maar een goed gesorteerde en netjes uitgestalde winkel. Eigenlijk een warenhuis, maar dan met alleen maar tweedehands. Zo hangen er keurige borden wat je waar vindt en hebben ze hun best gedaan om – net zoals bijvoorbeeld Ikea – leuke showroomhoekjes in te maken met mooie tweedehandsartikelen.

rataplan kringloop speelhoek

Enorme winkel

Rataplan Den Haag is een enorme winkel. Ze hebben er een grote collectie kinderkleding, speelgoed en accessoires. Maar ook voor tweedehands meubels, huishoudapparatuur, fietsen etc. ben je er aan het juiste adres. En de artikelen zijn veelal écht scherp geprijsd. Daarnaast is het voor kinderen niet saai, want ze hebben een leuke speelhoek gemaakt en voor volwassenen is er zelfs een koffiecorner. Dus zoek je iets, denk dan aan Rataplan. En zoek je niets, maar sta je open voor een leuke ‘vondst’ ga dan eens ‘rondsnuffelen’ bij Rataplan.

rataplan kringloop kleding

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

5000m2 Kringloop… Rataplan, de leukste kringloop van Den Haag

Rataplan, Laan van Waalhaven, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart