Goed speelgoed bij Matruschka – Nu in Benoordenhout

Shoppen

Door Willemijn – Ik houd van speelgoedwinkels, in het bijzonder van speelgoedwinkels met houten speelgoed. Ze geven me vaak een prettig nostalgisch gevoel. Ik herken dingen uit mijn jeugd. Ik vind het dan ook ‘een feestje’ om er rond te neuzen. Een persoonlijke favoriet in Den Haag is Matruschka, genoemd naar de bekende Russische houten speelgoedpoppetjes die aflopen in omvang en in elkaar geplaatst worden. Ik had er vroeger zelf één en vond het magisch. Recentelijk zijn ze verhuisd naar een mooie nieuwe locatie. Ik ging er kijken.

Nieuwe locatie: Benoordenhout

Matruschka – al meer dan 25 jaar actief in Den Haag – is een heerlijke speelgoedwinkel. Tot begin van dit jaar zat Matruschka op het  gezellige Anna Paulownaplein. Maar door het gebrek aan andere winkels op dit pleintje, mede door de komst van leuke horeca en terrasje daar, zocht Matruschka al enige tijd naar een nieuwe plek. Recentelijk opende Matruschka daarom haar deuren op een prachtige nieuwe plek: aan het Hoytemaplein in Benoordenhout. Een prachtige nieuwe locatie. Eénmaal in de winkel word je zeer hartelijk ontvangen door eigenaresse Willemijn. Ze neem de tijd voor je en vertelt je graag meer over de grote collectie houten speelgoed (o.a. spellen, verkleedkleren, schoolspullen, knutselartikelen, etc.) en natuurtextiel (baby’s, dreumesen; etc).

Goed speelgoed

Het speelgoed dat Matruschka verkoopt stimuleert de fantasie van kinderen. Het is ‘goed speelgoed’ zowel wat betreft materiaal, educatie als ook herkomst. Een deel wordt vervaardigd door mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dit alles spreekt mij aan. Extra leuk is ook het houten speelhoekje voor kinderen, waar veel speelgoed ligt om direct mee te spelen. Welk kind wil nu niet spelen in een speelgoedwinkel?

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Goed speelgoed bij Matruschka – Nu in Benoordenhout

Matruschka Speelgoed, Van Hoytemastraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart