Goed speelgoed bij Matruschka

Matruschka
Shoppen

Door Willemijn – Ik houd van speelgoedwinkels, in het bijzonder van speelgoedwinkels met houten speelgoed. Ze geven me vaak een prettig nostalgisch gevoel. Ik herken dingen uit mijn jeugd. Ik vind het dan ook ‘een feestje’ om er rond te neuzen. Een persoonlijke favoriet in Den Haag is Matruschka, genoemd naar de bekende Russische houten speelgoedpoppetjes die aflopen in omvang en in elkaar geplaatst worden. Ik had er vroeger zelf één en vond het magisch.

Matruschka

Statig pand

Matruschka – al meer dan 25 jaar actief in Den Haag – is een heerlijke speelgoedwinkel. Dat begint al met de ligging: in een prachtig statig pand aan het gezellige Anna Paulownaplein. Zeker in de zomer zitten de diverse terrasjes hier vol, wat het plein een vrolijk en gastvrije indruk geeft. Eénmaal in de winkel word je zeer hartelijk ontvangen door eigenaresse Willemijn. Ze neem de tijd voor je en vertelt je graag meer over de grote collectie houten speelgoed (o.a. spellen, verkleedkleren, schoolspullen, knutselartikelen, etc.) en natuurtextiel (baby’s, dreumesen; etc).

Matruschka

Matruschka

Goed speelgoed

Het speelgoed dat Matruschka verkoopt stimuleert de fantasie van kinderen. Het is ‘goed speelgoed’ zowel wat betreft materiaal, educatie als ook herkomst. Een groot deel wordt vervaardigd door mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dit alles spreekt mij aan. Extra leuk tenslotte is de houten speelhoek voor kinderen, waar veel speelgoed ligt om direct me te spelen. Wat welk kind wil nu niet spelen in een speelgoedwinkel?

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Goed speelgoed bij Matruschka

Matruschka Speelgoed, Anna Paulownaplein, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart