Een dagje shoppen én ‘keuvelen’ in Oud-Rijswijk

Shoppen

Door Mieke – Zomaar een lege zaterdag in de agenda, we weten allemaal – als ouders van jonge kinderen – hoé fijn dat is. Geen sportafspraken, geen verplichtingen, geen  – hoe gezellig ook – bezoek. Gewoon. Niets. Op dat soort dagen duiken we Oud-Rijswijk in. We wonen in Voorburg–West, vlakbij de Geestbrug. Oud-Rijswijk is dus heel dichtbij en de afgelopen jaren hebben we dit gezellige centrum echt ontdekt: een klein feestje.

Waar moet je naartoe?

De markt (zaterdag)

Dit soort momenten grijpen wij aan om allereerst lang in pyjama rond te hangen en pas tegen elf uur wandelen we met tassen en loopfiets richting de Herenstraat. We beginnen veelal met een kop koffie bij De Witts. Mooie plek, niet perse ingericht op kinderen maar zeker heel kindvriendelijk. Altijd een praatje met de kinderen, een eigengemaakte limonade en soms zelfs een kijkje in de keuken. Van hieruit bespreken we de boodschappenlijst. Op zaterdag is er markt en kunnen de kinderen hun lol op. Bij de bakker een stukje koek, bij de notenboer een pakje rozijnen, een mandarijntje of aardbei bij de groenteboer en proeven van lekkere kaasjes bij de kaasboer. En echt: ze zijn inmiddels dol op geitenkaas met fenegriek of brandnetelkaasjes. Mijn meiden zien er ook uit als Hollands welvaren, goed dat we niet elke week zo’n lege agenda hebben op zaterdag. De markt staat elke zaterdag, de hele dag op de Herenstraat.

Porto Azul: wat een fijne kids winkel

Halverwege de markt (en de winkelstraat) kom je op een pleintje en zie je links speciaalzaak Porto Azul. Altijd fijn om een leuke winkel te vinden van een (voor mij) nieuw en onbekend merk: het Portugese Porto Azul. Kleurrijk, stoer en betaalbaar. Wij komen hier alleen niet te vaak: Nynke vindt hier te veel teveel leuk….

Italiaanse binnentuin: Trattoria Maximo

Grote kans dat je na dat geslenter zin hebt in een break. Wij altijd wel. Loop dan de Tollenstraat in en loop binnen bij Maximo’s, een Italiaanse Trattoria. Italianen zijn dol op ‘Bambini’s’ en dat is hier niet anders. Kids welkom dus! Kruip bij goed weer achter in de binnentuin van Trattoria Maximo en dompel je onder in de relaxte sfeer van een Italiaanse lunch. Koffie met ‘Dolci’ doen het ook altijd goed.

Baby hertjes kijken

Waren papa en mama net nog aan de beurt, en heb je naast koffie met Dolci ook nog een klein wijntje gedronken? Dan zijn de kinderen nu aan de beurt. Loop de Herenstraat uit en wandel – eventueel langs de speeltuin op het Julialaantje –  naar kinderboerderij het Akkertje. Spik en span, want recent heeft onze koning hier de boel nog geverfd tijdens het landelijke NLDoet. Je zit hier aan de bosrand en vergeet meteen de drukte van de markt. Er lopen op het moment veel baby hertjes en jonge lammetjes. Er zit een knus restaurantje bij en voor 50 cent voer je de kippen, duiven en pauwen die er rondlopen. (check wel even de openingstijden)

Andere must-do’s

In de rij voor een ijsje

Ook in huize Smid houdt het een keertje op met lekker eten en drinken, dus misschien is dit meer voor een andere keer (wij springen in de zomer nog wel eens op de fiets na het avondeten en halen hier een ijsje). IJssalon Talemini  is hier een begrip. Heerlijk ijs, een mooi familiebedrijf en goed geprijsd. Voor ons extra aantrekkelijk omdat ze hier ook glutenvrije hoorntjes verkopen en Evelyn hier dus ook lekker kan meegenieten.

Pannenkoekenclub

In mijn beleving zijn pannenkoekenrestaurants altijd groot. Heel groot. Niet de Pannenkoekenclub  aan de Willemstraat. Een pijpenla met circa 50 zitplaatsen en een binnentuin. Ruime keus, veel passie van de kok en eigenaar.

Petit Merci

Voor bijzondere cadeautjes voor een communie of doop, allerlei attributen voor een kinderfeestje, babyshower of ander feestelijks, ga je even bij Petit Merci naar binnen. Klein zaakje, vol mooie spulletjes.

Eeen dagje shoppen in oud-Rijswijk is ouderwets leuk. Echt een aanrader.

Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Een dagje shoppen én ‘keuvelen’ in Oud-Rijswijk

Rijswijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart