ReShare Store: vintage shoppen voor jezelf én het goede doel

Reshare
Shoppen

Door Willemijn – Afgelopen weekend fietste ik met mijn dochter door de stad. We waren eigenlijk op weg naar De Boomhuttenclub, maar zagen een winkel die we ook nog even een bezoekje wilden brengen. We fietsten namelijk langs de ReShare Store van het Leger des Heils. En waar ik even dacht dat dit een winkel was om gratis een warme trui te scoren als je buiten moet leven, bleek dit een heerlijk grote tweedehands kledingwinkel te zijn. Voor iedereen én voor het goede doel. Want de opbrengst gaat naar het Leger des Heils.

Reshare

Eigen atelier

Bij binnenkomst valt direct het atelier én de kast met allerlei jeans artikelen op. In het atelier worden namelijk oude spijkerbroeken vernaaid tot ovenhandschoenen, mooie schorten, rokjes en tassen. En ik moet heel eerlijk zeggen, dat zijn heel leuke spullen geworden.

Reshare

Perfect gesorteerd en hip

Maar dan de winkel. Wow wat een nette, goed gesorteerde en hippe winkel heeft het Leger des Heils hiervan weten te maken. In de hoek van de winkel vind je een kleine afdeling met herenspullen. Dan een hele muur met allerhande spijkerbroeken om vervolgens een behoorlijk grote afdeling met kinderspullen te treffen. En ongeveer de helft van de ruimte is gevuld met dameskleding.

Reshare

Alles in kratjes

In de kinderhoek staan houten kratjes met op elk kratje een babymaat. Keurig gesorteerd, gewassen en gevouwen liggen de babypakjes in de kratjes, tot maat 92. Grotere maten zijn er ook, maar deze kleren hangen aan de rekken. Wederom op maat gesorteerd hangen de kinderkleren te wachten op een nieuwe eigenaar. Het assortiment was bij ons bezoek niet zo heel groot, maar wel keurig en schoon.

Reshare

Jurken bij jurken

De dameskleding hangt ook in de rekken. Jurken bij jurken, truien bij truien en sportkleding bij sprotkleding. Daarnaast zijn de kleren bij de dames op kleur gesorteerd en hangen ze van klein naar groot op het rek. Het is daardoor heel makkelijk zoeken. Heel fijn natuurlijk, want je bent afhankelijk van wat er ingebracht is. Graaien in bakken en hopen dat jij net dat ene leuke rokje spot is hier niet van toepassing.

Reshare

Gloednieuw voor 14 euro

Na een rondje door de winkel gingen wij de paskamer in met een paar jurkjes, broeken, sportkleding en schoenen. Natuurlijk was niet alles passend, mijn smaak of de juiste maat, maar heel veel wel. Zo kocht ik een spijkerbroek waar het label (van 90 euro) nog aan zat voor slecht 14 euro, ging ik met gloednieuwe schoenen naar huis en ging er ook nog een mooie winterjurk mee. Helaas was die leuke meisjesbroek net te kort en stond een oranje trui mijn dochter minder goed. Maar wij gaan hier wel vaker shoppen (en kleding inbrengen). Zeker weten dat er dan wel veel moois voor haar hangt.

Reshard

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

ReShare Store: vintage shoppen voor jezelf én het goede doel

ReShare Store Den Haag, Paviljoensgracht, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart