Rood met witte stippen is een sprookje van een speelgoedwinkel

Rood met witte stippen gevel
Shoppen

Verscholen op de Beeklaan – tussen allerlei nietszeggende winkels en restaurant – ligt Rood met witte stippen, één van de mooiste speelgoedwinkels van Den Haag. Het begint al met de buitengevel: een klassieke, ouderwetse pui met daarop de letters van ‘De Gruyter’, een befaamde oude kruidenier die hier gevestigd was.

Rood met witte stippen winkel bovenkantRood met witte stippen weegschaal

De winkel is een sprookje

Bij het binnengaan wandel je bijna een sprookje in. Overal staan rood-met-witte paddenstoelen. De nadruk ligt op antroposofisch en klassiek houten speelgoed. Naast de wat luxere artikelen zijn er ook nog allerlei kleinere kindercadeautjes en hebbedingetjes. Voor de kinderen is een speeltafel (in de vorm van een paddenstoel) waaraan gespeeld kan worden. Op de mooi versierde toonbank staat nog een klassieke rode weegschaal die je doet denken aan de supermarkt van weleer.

Rood met witte stippen speelhoekjeRood met witte stippen winkel groot

Twee lieve dames

De winkel wordt gerund door twee aardige dames. Ze nemen graag de tijd voor je en vertellen je uitgebreid over al het moois dat ze verkopen. Aankopen worden door hen ouderwets mooi ingepakt in dik rood cadeaupapier met (uiteraard) witte stippen. Naast het runnen van de speelgoedwinkel geven de dames ook diverse cursussen voor volwassenen over het maken van eigen speelgoed, zoals het zelf maken van poppen. Nu ben ik geen knutselaar, maar wat ik heb zien liggen zijn de zelfgemaakte poppen van zeer goede kwaliteit. Rood met witte stippen is werkelijk een prachtige speelgoedwinkel. Echt een Ranja en Rosé topper.

Rood met witte stippen winkel

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Rood met witte stippen is een sprookje van een speelgoedwinkel

Rood Met Witte Stippen, Beeklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart