Speelgoed shoppen bij Speelwinkel De Wissel

Shoppen

Door Willemijn – Bij ons thuis loopt de spanning hoog op. Gistermiddag hebben we een aftelkalender gemaakt. Je raadt het natuurlijk al waar wij hier in huis vol van zijn. Hét kinderfeest van het jaar: Sinterklaas.  Met drie gelovers, ze zijn zes, vier en drie, heb ik een fijn excuus om te gaan shoppen. En daar maak ik werk van. Ik fiets op de enige ochtend in de week dat ik zelf vrij ben en de kinderen naar school en de peuterspeelzaal, met veel liefde alle speelgoedwinkels in Den Haag langs voor de leukste cadeautjes. Want bij de een kun je de mooiste verkleedspullen kopen, de andere heeft prachtig houten speelgoed en bij de derde winkel vind ik altijd wel iets leuks. Zo is ‘Speelwinkel De Wissel’, op de Van Boetzelaerlaan, vlakbij winkelstraat de ‘Fred’ (de Frederik Hendriklaan) in het Statenkwartier een van mijn favoriete adresjes. Het is een heel fijne speelgoedwinkel, met een evenzo prachtige geschiedenis.

De Wissel

De Wissel

Wissel je speelgoed

De winkel – inmiddels bijna 34 jaar oud – dankt zijn naam, ‘De Wissel’, aan het oorspronkelijke idee, dat kinderen er speelgoed, waarmee ze niet meer speelden,  konden inwisselen tegen iets nieuws. Het is natuurlijk een super mooi idee, om elkaar te helpen met een speelgoedwissel. Maar commercieel is het voor een winkel niet zo handig. Dus is inwisselen van speelgoed tegenwoordig niet meer mogelijk.  Desalniettemin is deze winkel nog steeds een ‘juweeltje’. En dat komt niet alleen door de uitgebreide collectie (houten) kwaliteitsspeelgoed zoals puzzels, poppenhuizen, verkleedkleren, LEGO, maar vooral omdat je je bij De Wissel – met of zonder kinderen – heel welkom voelt.

Kom binnen voor koffie

Dat begint al met het handgeschreven briefje op de winkeldeur. Daar staat ‘Bij ons in de winkel bent u van harte welkom voor een overheerlijk gratis kopje koffie, thee of chocolademelk’. Binnen maakt de winkel zijn naam van ‘speelwinkel’ waar. Op diverse plekken in de winkel staan kindertafels met daarop speelgoed waar kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Fijn als ik hier met de kinderen ben, want ondertussen kan ik rustig en vrij rondneuzen. En weet niet zo goed wat je zoekt, dan is winkeleigenaar Schoute is meer dan behulpzaam om je te helpen.. Een aardige man die hart heeft voor zijn zaak, kinderen én voor mooi speelgoed. Speelwinkel ‘De Wissel’ is een échte ‘Ranja en Rosé topper’.

Deze review is objectief geschreven. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Speelgoed shoppen bij Speelwinkel De Wissel

Speelgoedwinkel de Wissel, Van Boetzelaerlaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart