Speelgoed-pakhuis Speldorado

Shoppen

Soms loop je tegen winkels aan, die je totaal verrassen. Speldorado in Delft is zo’n winkel. Van buiten ziet deze speelgoedwinkel er niet bijzonder ‘spannend’ uit. Je loopt de winkelpui zo voorbij. Omdat de leuke winkelnaam ‘Speldorado’ mijn nieuwsgierigheid wekte, besloot ik toch naar binnen te gaan. En dat bleek een goede keuze! Achter deze niet zo opvallende gevel gaat namelijk een enorme speelgoed- en spelletjeswinkel schuil. Werkelijk een soort van ‘Sinterklaas’ speelgoed-pakhuis’. Dus in deze Sinterklaastijd zeker een fijne plek om de zak te vullen.

2016-11-05-11-48-142016-11-05-11-37-31

‘Vergeten’ speelgoedmerken

Speldorado blijkt een grote, diepe winkel te zijn met een zeer uitgebreide collectie speelgoed. Leuk daarbij is dat je hier veel ‘vergeten’ speelgoed merken vindt. Denk aan Meccano metalen speelgoed, Darda racebanen en vele soorten Revell bouwdozen. Om nog maar niet te spreken over de enorme collectie van honderden bijzondere puzzels en spellen. Dit laatste vond ik bijzonder leuk. Waar je bij menig winkel enkel nog Monopoly, Risk of Dokter Bibber vindt, tref je hier talrijke bijzondere spellen aan. De meeste voor mij onbekend.

2016-11-05-11-41-082016-11-05-11-44-50

Spel demonstratietafels

Juist de enorme omvang en overvloed aan keuze maakt Speldorado een heerlijke winkel om rond te neuzen en veelvuldig verrast te worden. Daarbij zijn er op verscheidene plekjes in de winkel speelhoeken ingericht op kinderhoogte. Hier kunnen kinderen zélf speelgoed uitproberen. Ook kunnen volwassenen kijken naar een speldemonstratie. Ideaal: terwijl ik keek naar een speluitleg, legden mijn kinderen een Brio houtentreinbaanparcours. Speldorado is een speelgoed-eldorado, spellen-walhalla en puzzel-paradijs in één!

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Speelgoed-pakhuis Speldorado

Speldorado, Hippolytusbuurt, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart