Vijf keer Vintage

vintage
Shoppen

Door Willemijn – Ben je ook de kast van de kinderen weer eens aan het uitzoeken? Ik leg de dikke winterbroeken en -truien nog niet op zolder, maar al wel op een speciaal stapeltje in de kast. In de hoop dat de lente nu echt begint en ook de winterkleren vervangen kunnen worden door een meer zomers assortiment. En je zult zien, de helft van de zomerkleding is nog mooi, maar helaas te klein. Zonde om weg te doen. Daarom heb ik 5 winkels verzameld waar je goede kleding kunt inbrengen en/of mooie spullen, een maatje groter, kunt kopen.

Krijg de kleertjes – dit weekend – 10 maart

Krijg de Kleertjes Den Haag is een mooi initiatief om kinderkleding te ruilen. Eens in de 4 tot 8 weken wordt er een ruilmiddag georganiseerd voor tweedehands kleding van baby’s en kinderen van maat 50 t/m 152 in Den Haag. De eerste middag waar je terecht kunt is aanstaande zaterdag 10 maart; de volgende op 2 juni.

Op zo’n ruilmiddag kun je je nog mooie kleertjes direct omruilen voor iets anders ‘nieuws’.
Dat is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar bovendien goed voor het milieu én ook nog eens gezellig! Je kunt maximaal 1 grote shopper inleveren met kleding van alle seizoenen (dus ook de winterspullen!). Daarvoor mag je ook weer een grote shopper met lente- en zomerkleding ophalen. En als je zwanger bent en komt ruilen dan krijg je ‘gratis’ een tas met de kleinste maatjes. Voor alle informatie kijk je even op de Facebookpagina van Krijg de Kleertjes Den Haag.

Net Niet Nieuw

Een van mijn favoriete winkels is Net Niet Nieuw in de Neptunusstraat in Scheveningen. In een gezellige, niet al te grote winkel hangt de kleding gesorteerd voor jongens en meisjes, keurig op maat. De eigenaresse neemt alleen mooie, schone kleding is die nog goed te gebruiken is. Dit betekent dat je hier ook mooi, vaak merkkleding vindt. Extra fijn is dat de kinderen achterin de winkel getrakteerd worden op een grote speelhoek. Hierdoor heb je zelf de tijd om eens goed rond te neuzen in de rekken met al die mooie spullen. Breng je zelf spullen in en worden ze verkocht? Dan ontvang je 40% van het verkoopbedrag.

Kids’Circle Den Haag

De Haagse kinderkringloop Kids’Circle heb ik laatst ontdekt. Hier kun je prima shoppen, vooral in de kleinere maatjes. Dit is echt een kringloop, dus je brengt hier kleding die nog bruikbaar is, maar ontvangt daar niets voor. Voordeel is dat de prijzen in de winkel heel prettig zijn en dan je voor een klein bedrag al een aardige tas kleding hebt.

Zoë en Max in Voorburg

Ben je op zoek naar mooie merkkleding die écht nog goed is, dan moet je bij Zoë en Max in Voorburg zijn. Dit is een winkel waar voornamelijk nieuwe spullen worden verkocht, maar op de eerste etage vind je een rek vol vintage kleding. En dat is echte merkkleding van goede kwaliteit. Mijn ervaring is dat het heel wisselend is hoeveel keus er is. De ene keer hangt het behoorlijk vol, de andere keer is het wat minder. Heb je zelf nog veel kleding van mooie merken, die jouw kinderen niet meer willen dragen? Dan is Zoë en Max echt een aanrader. De waarde van de verkoop ontvang je als tegoedbon om in de winkel te besteden aan de nieuwe collectie.

Achtung! Baby

In de Prins Hendrikstraat zit ook zo’n heerlijke winkel voor tweedehands kinderkleding. Bij Achtung Baby hangen de mooiste merken. Kleding is hier allemaal schoon, gewassen en gestreken. De selectie is streng, dus je koopt hier heel mooie spullen. Daarnaast is de winkel ook heel gezellig en een feestje om te shoppen. Ook hier geldt dat de kinderen zichzelf bezig kunnen houden met een klein speelhoekje. Bied je kleding aan voor de verkoop? Maak dan een afspraak om het in te brengen. Bij verkoop ontvang je 40% van de verkoopprijs.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze blog. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart