In Villa Paagman wonen de mooiste verhalen, breng jij ze tot leven?

Villa Paagman gevel
Shoppen

Kinderboeken lezen, prentenboeken kijken. Wat is er niet fijner dan op een regenachtige zondagmiddag samen met de kinderen heerlijk wegdromen bij de mooiste verhalen en prenten? Maar hoe fijn is het ook als de boeken gekocht zijn in een leuke boekwinkel waar het een feest is om te zijn. Villa Paagman is díe boekhandel waar de kinderen al positief geprikkeld worden bij binnenkomst en waar het, grenzend aan de “grote Paagman” met het Kicking Horse Café, ook voor de ouders fijn winkelen is.

Villa Paagman winkel

Alles in de winkel prikkelt je fantasie

Villa Paagman is de kinderboekenafdeling van Boekhandel Paagman. Je kunt de winkel binnengaan via de grote winkel, maar ook via een eigen winkelingang aan de wegzijde. Dit is eigenlijk de leukste ingang. Beginnend bij de knisperboekjes, Dick Bruna figuren en Kikker ga je via de mooiste prentenboeken door naar de kinderboeken die je als ouder kunt voorlezen én die wat oudere kinderen zelf kunnen lezen. Vooral de entourage van Villa Paagman is bijzonder. De inrichting is ontworpen door architect Marieke van Doorn o.a. van de Efteling. Zij heeft er voor gezorgd dat je de fantasiewereld die kinderboeken zo leuk maakt betreedt. Zo hebben een aantal boekenkasten een grappig element, zoals een echte leestrap of een poppenspel van Jan Klaassen. Er is gekozen voor kleuren in pasteltinten waardoor het in de lichte frisse winkel heel fijn is.

Villa Paagman poppenspel

De kleine walvis

Vanaf woensdag 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze voorleesdagen staat het boek De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies centraal. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Wij hebben thuis het boek (in de schoen) gekregen en het was gelijk een van de favoriete boeken om voor te lezen. Mijn kinderen genieten elke keer weer van het verhaal over Boy die samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

kleine walvis

Benji Davies bezoekt Villa Paagman

Op 25 januari komt Benji Davies de auteur en illustrator van het boek naar Paagman! Om 14 uur is hij samen met de vertaler van het boek aanwezig om de voorleesdagen te openen en uiteraard te vertellen over zijn boek. Wil je hier bij aanwezig zijn, dan is het goed om je even aan te melden bij Paagman.

Nationale-Voorleesdagen banner

Ranja en Rosé mag 4 keer De kleine walvis weggeven

Ranja en Rosé mag van Villa Paagman speciaal voor De Nationale Voorleesdagen vier keer het prentenboek De kleine Walvis als mini-editie weggeven. Daarnaast krijg je toegang tot een web-app, waarin animatiefilpmjes en spelletjes over dit verhaal te zien en te doen zijn.  Wil jij een van deze vier boekjes winnen?

  1. Like de Ranja en Rosé Facebook pagina
  2. Laat weten wat bij jullie thuis het favoriete voorleesboek is.

De actie duurt tot en met dinsdag 24 januari.

 

Delen:


Bekijk op kaart

In Villa Paagman wonen de mooiste verhalen, breng jij ze tot leven?

Paagman, Frederik Hendriklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart