Een heerlijke voorleesochtend bij Silvester Boek en Spel (Zoetermeer)

Shoppen

Door Laila – Afgelopen week nog even erop uit met m’n dochter omdat ze vanaf maandag gaat wennen op de basisschool. We gaan dan graag samen naar het Dorp, de oudste kern van Zoetermeer, in verband met de fijne uitstraling. Zola is gek op ‘lezen’ en voorgelezen worden. Zo kwamen we terecht bij Silvester Boek enSspel. Een heel gezellig en knus kinderboekenwinkeltje in de Dorpsstraat in Zoetermeer.

 

Voorlees voorbeeld

Op woensdag- en vrijdagochtend leest Pauline Delfos de leukste verhalen voor aan kinderen, terwijl de begeleiders genieten van een kopje koffie of thee. Maar natuurlijk ook van het verhaal! Achterin het winkeltje ligt een mooi tapijt op de grond klaar waar de kinderen op kunnen zitten. En wat kan Pauline de kinderen boeien met haar geweldige voorleesstem en mimiek! Zelfs de jongste kindjes zijn geboeid door het verhaal. Pauline betrekt elk kindje bij het verhaal en dit is weer even een goed voorbeeld voor jezelf hoe je op een leuke en interactieve manier je kinderen kunt voorlezen! Het eerste verhaal was ‘een feestmaal voor de koning’. Hierna was er een korte pauze met voor de kinderen limonade met een koekje.

Op ontdekking in de winkel

M’n dochter en ik maakten ook gelijk gebruik van de pauze om op ontdekking te gaan in de winkel. Zo ontdekten we spelletjes, een speelhoekje en allerlei bekende figuren: Pieter Konijn, de Gruffalo, Kikker en z’n vriendjes en nog veel meer! Ook vond ik het handig dat de boeken in verschillende categorieën zijn opgedeeld. Mocht je nu toch iets specifieks zoeken? De medewerkers kunnen je ook uitstekend helpen.

 

Je eigen verjaardagsmand

Na afloop hebben we nog even rond gesnuffeld in de gezellige en knusse winkel. Silvester organiseert ook kinderfeestjes en er is een mogelijkheid om een cadeaumand samen te stellen waaruit je verjaardagsbezoek een leuk cadeau kan kiezen! Als Zola straks naar de basisschool gaat, dan kunnen we niet meer naar de voorleesochtenden. Des te meer reden voor mij om alle andere leuke activiteiten van Silvester boek en spel in de gaten te houden zodat Zola (en ik stiekem ook) kunnen genieten van de voorleeskwaliteiten van Pauline Delfos!

 

Praktisch

Je vindt Silvester Boek en Spel aan de Dorpsstraat 115N in Zoetermeer. Om een voorleesochtend te bezoeken betaal je een kleine bijdrage van  €2, hiervan gaat €1 naar het goede doel. De andere euro is om de kosten voor de ochtend te dekken.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Een heerlijke voorleesochtend bij Silvester Boek en Spel (Zoetermeer)

Silvester Boek en Spel, Dorpsstraat, Zoetermeer, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart