Heerlijke tips voor een zonnig weekend – 1 & 2 juni (Den Haag e.o.)

Uitjes

Door Willemijn – Wow, wat wordt het dit weekend mooi weer. Zondag misschien wel 30 graden! Dat is natuurlijk weer om buiten te genieten van het zonnetje. En dat kan dit weekend volop in en om Den Haag. Er zijn veel leuke festivals en buiten evenementen. Wat dacht je van Rrrrollend Den Haag? Of een bezoek een echte ‘Farm Fair of Franse markt. Wij zelf gaan ook lekker op pad. Volg ranja en rosé  op Instagram om te zien wat ik beleef.  En als je toch naar buiten gaat, denk dan ook eens aan  één van de top speeltuinen in en om Den Haag (zie hier mijn top-13) of ga lekker naar het strand. Veel plezier!

Zaterdag

National Geographic City Clean Up met gratis toegang tot Museon

Draag je steentje bij en ga vandaag met National Geographic en het Museon de strijd aan tegen wegwerpplastic en help Den Haag zwerfplasticvrij te maken. Als onderdeel van het Plastic Plan organiseert National Geographic vandaag een wandeling waarin je met elkaar de stad en parken zwerfplasticvrij maakt.

Praktisch: Vandaag is de Clean up in Den Haag. Het begin en eind van de wandeling is bij het Museon. De Clean-Up routes duren circa 1 tot 1,5 uur. Er worden ook speciale familieroutes georganiseerd die geschikt zijn voor (jonge) kinderen. Bij aankomst ontvang je een uniek National Geographic t-shirt. Ook kun je met je aanmelding na afloop van de Clean-Up in Den Haag gratis het Museon bezoeken. Inschrijven is verplicht en kan op deze site.

Let op! De inschrijving is mogelijk tot 9.30 uur zaterdagochtend en er zijn een beperkt aantal plekken.

Nat. Geographic

Robotlab in Science Centre Delft

Vandaag krijg je de kans om in het Robotlab van Science Centre Delft te leren programmeren. In de workshop gaan de kinderen aan de slag met een Ozobotje. Samen met het robotje ontdek je je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt.

Praktisch: Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en ook niet mogelijk. Deze workshop is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Bouw mee aan JOJO de bultrug in Muzee

Dit weekend is je laatste kans om mee te bouwen aan het gigantische kunstwerk van JOJO de Bultrugwalvis in Muzee. Hier wordt namelijk een bultrugwalvis op ware grootte nagebouwd van plastic drinkflesjes. Daar zijn zeker tienduizend flesjes voor nodig. Dus neem je plastic flesjes mee, wel even schoon spoelen en etiket er af halen, en kom bouwen. En als je toch in Muzee bent, dan is een bezoekje aan Rumphius Rariteitenkabinet ook een aanrader.

Praktisch: Iedereen is welkom, jong en oud in Muzee Scheveningen. Er wordt tussen 13 uur en 16 uur gebouwd. Muzee vind je aan de Neptunusstraat 90-92 in Den Haag.

Schapen scheren en je haar laten knippen bij Pluk

Als kind heb ik wel eens gezien hoe een schaap geschoren werd. Behoorlijk indrukwekkend hoeveel wol er van zo’n schapenlijf komt. En natuurlijk leuk om te zien hoe de schaapscheerder dat doet. Wil jij de kind dat ook eens laten beleven, dan moet je dit weekend een bezoekje brengen aan Pluk. Daar worden de schapen geschoren. En ben je door die kale schapenlijven helemaal geinspireerd tot een nieuw kapsel? Er is ook een kapper aanwezig die de mensen onder handen neemt.

Ben je toch bij Pluk? Lees dan ook de volgende tip. Want hier is later op de middag nog veel meer te doen.

Praktisch: Mensen mogen zich tussen 11:00 en 13:00 bij kapper Tomasso melden, de schapen worden vanaf 11:30 geschoren. Pluk zit verstopt aan de Loosduinsehoofdstraat 1184a in Den Haag.

Schapen scheren

Ook bij Pluk! Een slootjessafari als Natuuravontuur

Dit weekend kunnen kinderen de natuur verkennen. Lekker met je voeten in de modder en genieten van kleine beestjes of juist van mooie vogels. Deze middag is voor kinderen die wel eens in de natuur op avontuur willen. Vandaag gaan IVN-natuurgidsen met de kinderen op pad. Deze keer ga je met een schepnet en een emmer op zoek naar alle beestjes die in het water leven. En dat zijn er meer dan je denkt.

Praktisch: Om mee te doen aan dit Natuuravontuur kun je vanaf kwart over één een deelnamesticker ophalen. De excursie start om half twee met het openingsverhaal, waarna het avontuur tot ongeveer kwart over drie duurt. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag.

Jutten voor Operatie Jonas in ’s Gravenzande

Omdat we allemaal graag op een schoon strand zitten, maar misschien nog belangrijker omdat we de oceanen niet willen vervuilen met al ons plastic is er komende zondag een strandschoonmaak in ’s Gravenzande. Samen met anderen loop je lekker met je hoofd in de zon over het strand en pak je oud plastic of papier op.

Praktisch: De wandeling start om 12.30 uur bij Slag Vlugtenburg, Nieuwlandsedijk in ’s Gravenzande. Je kunt tot 15 uur samen wandelen.

Opendag Egelopvang

Ook dit weekend kun je weer genieten van de egels in de opvang. Want wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven? Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de open dag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Framblij is nu officieel open

Vandaag opent Framblij haar deuren écht. Ik had er twee weken geleden ook al over geschreven. Maar nu is de pluktuin weer op de vaste tijden geopend. Framblij is een pluktuin in Monster waar je terecht kunt voor aardbeien, frambozen en bessen. En volgens een ranja en rosé lezers ook voor de allerlekkerste kersen van Nederland. Het is een erg leuk uitje, Ranja en Rosé schreef er al een blog over.

Praktisch: Je kunt hier vandaag tussen 10 en 12 uur komen plukken. Je vindt Framblij aan de Zwartendijk 11 in Monster.

Zondag

Kinderboekenparade (gratis) bij het Kinderboekenmuseum

Zondag is de Kinderboekenparade van het Kinderboekenmuseum een echte aanrader. Op dit festival komt iedereen die iets met kinderboeken te maken heeft. Zo ontmoet je Paul van Loon of Tosca Menten, ga je op de foto met de leukste kinderboekenpersonages, zie je illustratoren aan het werk, waag je een dansje of geniet je van een mooie voorstelling. Een deel van het festival is buiten op het plein achter het Centraal Station. Iedereen kan er bij zijn, het is namelijk gratis. Ook kun je vandaag een kijkje gaan nemen in het museum.

Praktisch: De Kinderboekenparade wordt 11 uur feestelijk geopend. Het feest gaat door tot 17 uur. Het museum bevindt zich direct naast station Den Haag Centraal en is dus goed bereikbaar met trein, tram en bus. Wij zijn vorig jaar een kijkje gaan nemen en het is een erg leuk, maar superdruk festival. En ben je daar klaar? Om de hoek bij het Nationaal Archief vind je nu ook een leuke tentoonstelling.

De ‘Waanzinnige Boomhut’ door Meneer Monster in Stadstheater Zoetermeer

De voorstellingen van Meneer Monster zijn meestal al weken van te voren uitverkocht. Dus het is best wel uniek dat we voor deze voorstelling nog kaarten beschikbaar zijn. En dat ik dit toffe gezelschap dus kan noemen in mijn weekendtips. Want voorstellingen van Meneer Monster zijn een aanrader, dus zie je kans om naar Zoetermeer te gaan zondag, dan zou ik dat zeker doen. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken. Meneer Monster heeft deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

Praktisch: De voorstelling is om 14 uur te zien in het Stadstheater Zoetermeer. Wil je naar deze beetje bizarre voorstelling, klik dan hier. Dan ben jij er zondag misschien wel bij.

Farmfair Voorschoten

In Voorschoten kun je genieten van de Farm Fair op de boerderij van de familie Van Vliet. Op en rond het erf van de Cathrina’s Hoeve zal weer van alles te zien en te beleven zijn. De FarmFair is een heerlijke dag voor jong en oud. Naast de vele kraampjes vind je er kleine activiteiten voor de kinderen zijn, zoals knutselen, slootjessafari, pony rijden en een stroglijbaan. En Natuurlijk is er ook aan de ‘grote mensen’ gedacht. Zo kun je genieten van iets lekkers. Daarvoor is er een buitenterras en een overdekt terras.

Praktisch: De FarmFair start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De Farm wordt georganiseerd bij de Cathrina’s hoeve, Papelaan-West 97 in Voorschoten. De entreeprijs is 3 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Farmfair

Waterpret bij Kinderboerderij Tanthof

Op zondag kun je bij kinderboerderij Tanthof lekker spetteren in het water. Het staat hier de hele dag in het teken van waterpret. Je kan komen glijden op de buikschuifbaan, meedoen aan de bootjes race met je eigen gemaakte bootje en je krijgt van de kinderboerderij een foam waterspuit om je vriendjes nat te spuiten.

Praktisch: De waterpret start om 12 uur en duurt tot 16 uur. Je vindt deze kinderboerderij aan de Abtswoude 5 in Delft.

Maak je eigen Piepschuim kunst in Science Centre Delft

Van piepschuim kun je alles maken. Het is niet alleen handig als verpakkingsmateriaal, maar ook perfect knutselspul. In het Science Centre Delft kun je vandaag zelf aan de slag met piepschuim en maak je je eigen 3d kunst.

Praktisch: De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12 uur. Bijkomende kosten zijn €3,50 en het is voor kinderen vanaf 6 jaar. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. Het museum vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft.

Beide dagen

Prehistorisch weekend in het Archeon

We weten niet zo goed hoe mensen toen leefden, welke tradities en gewoontes ze hadden, wat ze geloofden of waarom. Maar veel dingen zijn wel bekend, dankzij de voorwerpen en andere resten die ze hebben achtergelaten. Zo zie je hoe vallen worden gestrikt en leer wordt gelooid. Ook wordt er vis gerookt en worden er nog veel meer prehistorische lekkernijen gemaakt. Bij de eerste boeren kun je zelf een broodje op stok bakken boven het vuur. Bij de Bronstijd kon men al metaal bewerken, daar brandt de oven om het brons te kunnen gieten. Bij de IJzertijd kun je met een vuurslag en vuursteen vuur maken. Heb je alle prehistorische activiteiten behaald? Dan krijg je een eigen totem als aandenken.

Praktisch: Archeon staat zaterdag en zondag in het teken van de prehistorie. Je bent vanaf 10 uur welkom en om 17 uur gaat het museum weer dicht. Museumkaart is ook vandaag gewoon geldig. Archeon ligt aan de Archeonlaan in Alphen aan de Rijn.

Archeon prehistorie

Fringe Festival

In Delft kun je dit weekend genieten van het Fringe festival. Het hele weekend staat in het teken van bijzondere voorstellingen. De voorstellingen zijn net even anders en misschien juist daarom een echte aanrader. Ook voor kids. Want het Fringe4kids festival verbindt twee mooie voorstellingen aan elkaar met een leuke stadswandeling. Er staat allerlei leuks op het programma. Zo ga je zaterdag genieten van Astoria en zondag verbaas je je bij illusionist Dion. Ik schreef al een blog over het festival. Dus ben je van plan om te gaan, neem dan hier een kijkje.

fr

Rrrollend Den Haag

Op het Lange Voorhout in Den Haag staat het hele weekend het foodtruck festival Rrrollend. Wij zijn al een kijkje gaan nemen. Het is zeker een bezoekje waard. Voor met mooi weer is dit festival een aanrader. De sfeer is fijn, het Lange Voorhout is prachtig, er zijn heel veel foodtrucks. Voor elk wat wils.

Japanse Tuin Clingendael – nog twee weekenden open

Heb jij zin om even in Japanse sferen te geraken? Of zoek je naar prachtige natuur en cultuur? Bezoek dan de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De hier tijdelijk opengestelde Japanse tuin is ook dit jaar weer prachtig. Echt een bezoekje waard. En ook Clingendael zelf is absoluut heerlijk. De tuin is nog twee weken open en met dit mooie weer dé kans om prachtige foto’s te maken.

Praktisch: toegang tot de Japanse Tuin is gratis. Je vindt de Clingendael in Benoordenhout.

Le Marie Marché op Het Plein in Den Haag

Heb jij al plannen voor de zomervakantie? Wordt het dit jaar Duitsland, Denemarken of misschien wel Frankrijk. Heerlijk struinen ver de markt en de lekkerste en leukste producten vinden. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Dit weekend kun je al even een voorproefje nemen van die fijne sfeer. Want op Het Plein vindt zaterdag en zondag de Franse markt Le Marie Marché plaats. Met het mooie weer nog fijner om te genieten van die Franse zomerse vakantiesfeer.

Praktisch: de Franse markt vind je op zowel zaterdag als zondag op het Plein. Meestal is de markt open vanaf ca. 10-11 uur in de ochtend

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Voor genoemde voorstellingen waren bij publicatie van dit artikel nog kaartjes te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

Heerlijke tips voor een zonnig weekend – 1 & 2 juni (Den Haag e.o.)

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart